Thursday, 26 January 2012

Bila Dah Pandai Berjalan

Assalamualaikum.....

Wazzupp... Blog ni dah sunyi sepi dari entri.. Sesungguhnya saya sebagai pemilik blog ni dah tidak mengaktifkan diri dalam dunia blogger lagi disebabkan beberapa faktor2 yang tak dapat dielakkan..

Hari nie baru rase nak mengupdate blog ni... Huhh kite mengaku kite asal dari luar bandar.. Dalam mase menghabiskan cuti raya cina yang masih tersisa lagi ni.. Kite pon pergi la jalan kat area KL.. Huhhhhh mula naik KTM.. Seingat kite last guna kenderaan awam spesis ni adalah LRT.. tu pun waktu 2003 mase tu nak gi Masjid India.. Huhhhh dah nak dekat se abad baru dapat naik ag.. Lepas KTM.. kena sambung naik monorail lak... Kih3... Tiap langkah yang kite atur diiringi dengan pandang kite yang tak jemu2 negok kota raya...Cuba memahami setiap orang yang lalu lalangh depan kite..... Perhhhh kite jadi cam rusa masuk kampung lak.. Semua kite perhatikan termasuk la... Mak cik sapu sampah..

Times Square... Low yat... Sungai Wang... Kat situ je dah makan berapa jam.. Sampai kaki rasa sakit sangat.... Tapi tak pe dapat cuci mata .. Macam2 barang ada.. Macam2 orang ada... Pondan , penkid, bapok segala2nye ada... Hemmm abang encem pun ramai.. lalalala....Biasa  jalan gan family sooo sekarang jalan sorang2.. Lagi bertambah best walau dalam poket tinggal debu2 je... Kepuasan sebagai seorang wanita adalah shopping... sape setuju???? huhuhuhu.

Tengah kepenatan kite pun terduduk la.. Tak lame tu tibe2 encet bergegar.. Tekeluar no telphone umah.. Adoi my mom call lak.. Dengan nada agak cuak.. Kite menjawab salam yang diberi.. Huh setelah itu.. Kite bagitau la tkite kat mane... Alhamdulilah my mom tak marah.. HUHHHH lega I rasakan... My mom boleh siap tanya tak penat k jalan jauh.. hihihihi Sayang My Mom..

Sampai situ je la citenyer.. lalalalalala..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 19 January 2012

Bisik hati kite

Assalamualaikum...



Hari ni adik dah tak duduk dengan mak .. Dah lebih 1 bulan adik tak jejak kaki kat rumah kat keratong .. Lepas abang adik kahwin .. Adik ambik keputusan nak berhijrah.. Kononnya nak berhijrah la.. Emmm konon nak berdiri kat atas kaki sendiri la.. Terasa diri ini dah dewasa la...Bla... bla...bla...
Emmm.... adik lupa... Mak selalu pesan jangan bahasakan diri adik.. Mak suruh bahasakan diri adik dengan kita.. Dekat rumah dulu Abah yang suka panggil adik.. Mak tau kat sini adik dah tak bahasakan diri adik lagi.. Sekarang adik guna kite.. Contoh " Bye2 kak... kite nak gi keje" atau " Bye2 kak... orang nak gi keje".. Mula2 memang susah mak tau.. Banyak kali kite tersasul guna perkataan adik... 

Bila mak datang sini.........

Abah tepon akak.. Cakap nak datang... Wow rasa gumbira kite membuak-buak.. Masa mula2 kite duduk sini .. Kita asyik nages je.. Dalam toilet kite nages, dalam bilik kite nages, kat tempat keje pon kite sempat nages.. Kalau mak tepon kite selalu terdiam .. Sebenarnya mak kite tahan sebak.. Kadang2 kite tak perasan air mata kite keluar.. Terus kita cakap " ok la mak.. assalamualaikum"... Sambil jari kite tekan punat warna merah kat handphone.. Kalau mak kecik ati maafkan kite tau... Kite tak mak tau kite nages.. Nanti mak pun sedih.... Humm kite datang sini naik bas.. Seksanyerr tak terhingga sebelum ni tak pernah naik bas melain pergi rombongan.. Lama jugak dalam bas tu.. Hummmm dah sampai kat hentian putra kene naik komuter lak.. Aduhhh sesak la.. Name Malaysia tapi kok penoh dengan rakyat indonesia ... Hihihi.. 

Berbalik kepada Mak nak datang sini.....!!!!!!  Kite terus tepon mak malam tu jugak nak pastikan kabar yang kite dengar adalah benar... Tapi bila kite tepon mak.. Mak cakap tak tau lagi.. Mak tau adik 50/50 nak nages atau nak senyum.. Tapi masa tu adik depan akak.. kite tak suka nages depan orang.. Hahaha kite punya ego besar tak mak???? Adik gelak je.. Kononm nak cover la... Nasib air mata yang bertakung kat kelopak mata ni tak mencurah keluar... Tiap malam kite tepon mak nak confirm mak datang sini...

Wiiiii akhirnya.. Kite balik keje pukul 10 malam .. Sampai depan pintu rumah.. Kite melilau cari kasut mak abah... HUmmm tak da pun.. Tangan kite longlai bukak pintu.. Tiba2 dengar suara mak.. Terukir senyuman kat bibir kite.. Rasa macam nak peluk mak.. Tapi tu hjanya trasa je.. Cepat2 kite tanggalkan helmet terus salam mak.. Bila cari abah... Abah dah tido nyeyak kat tepi mak.. Kih3 kepenatan kot maklum la dah lama tak jalan jauh...

Malam tu kite tidur gan mak kite... Seronok sangat samapi kite tidur pukul dua pagi.. Kih3.. Sebab mak gan abah tido depan tv secara langsung kite pun tido depan tv.. Mak gan abah dah tido kite boleh lak layan Astro ... 2 malam tido gan mak.. Niat hati nak peluk .. Tapi .. kite negok mak tido nyeyak kite tak mak terjaga sebab kite.. Akhirnya tiba masa nak balik.. Adik tak sempat peluik mak jugak... Mak Adik rindu mak....

Nanti kite ambik result SPM kite balik kite nak peluk mak kuat2... 



P/S: entri pertama yang kite taip bersama air mate...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...