Thursday, 25 October 2012

My Pet



Hello kawan kawan blogger.. Ingat jannah lagi.. Huhhhh mesti tak ingat dah .. Maklum la jannah ni bagai katak yang sumbang.. hihihi ade k??
Ok sempena aidiladha.. tiba2 muncul rase kasih and sayang kat someone.. Huhhh walau kehadiran nyarr dah lama menyemak kat dalam hidup jannah.. tapi jannah wat bodo jerr.. maklumla tak berminat lansong nak ambik port dalam hal ni.. Dan benda tu adalah 2 ekor kura-kura yang muncul dalam kehidupan sejak 2 or 3 tahun lepas... ABANG KESAYANGAN telah membawa mereka kedalam kehidupan kami sekeluarga...
Tak membeban.. Tapi yang annoying tu abang beli kura2 ni jus nak abiskan makanan ikang lebihan ikan bapak yang mati sebelum tu.. Mula kura2 ni...sebesar 50 sen.. setelah 2 3 tahun berlalu???
taranggggggg
besar bukan?? susur galur jannah boleh terima "mereka" setelah ngok movie cinta kura2..

buly time

ekceli ni sangkar pn. kucing .. Tapiii sian pasangan kura2 ni duduk kat aquarium jerr.. so naiwaitu Jannah sahaja aku nak bawak die jalan guna sangkar kucing lilah hi taala.... tu pun setelah puas becakor dengan Pn kucen .. kalau tak memamg tak boleh nak bawak en. kura2 dan pn. kura2 mandi la.. kalau nak hangkot aquarium memang tak la.. 

mandi time
Percaya atau tidak ni first time dia mandy.. Sory baby I abaikan u..
Hahaha.. memang jakun tol time tu.. Ada ke patot dia nak ngap jari jannah.. Tau la jejari chubby jangan nak mam tangan tuan sendiri...

SWEET COUPLE =p

Hidup mereka hanya berdua.. Ntah la tak tau  sepasang k  sama jantina.. Kalau sama jantina memang patot tak da  zuriat   hihihi

cinta kami hanya untuk spesis kami

Garang muke I kan??? Takot x?? (sesungguhnya kura2 suka mengigit tangan mybe jannah seksa mental dan rohani mereka kowt)
Secara langsung mereka kurang kaseh bin sayang dari kami sekeluarga..
Sebelum ni mak sorang je yang jaga kebajikan mereka dengan penoh keprihatianan bagai menatang minyak yang penuh walaupun mereka hanya binatang.. sungguh mulia hati mak.. sampai jannah terhempaskan mereka mak marah jannah kaw kaw .. Huhhh


Muskil... Kura2 salin kulit k ??? Banyak retak and kulit terkopek.. Mak cakap sebab jannah hempas2 mereka.. ehhh tak mukin la... Huhhhh

Sempena hari raya aidiladha.. Saya siti nor jannah berhasrat nak bebaskan kura2 berdua tu ke longkang.. Bebas kan mereka ke alam semula jadi.. Hihihihi
Ok tak idea Jannah???
Tapi mak Jannah selalu cakap kura2 ni tak pandai berdikari,,, Rasanyee kura2 ni mesti ada naluri cari makan sendiri yerr dak????
Nak jelajah blog korang plak la... Selamat Hari Raya Aidiladha




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 15 October 2012

Hello


Haiii sejak dan berapa menjak ni .. Jannah dengan beberat hati memang dah lama tak menaip entri dalam blog ni....Ok esok maybe something interesting will be happen.. Sebenarnya, jannah nak follow kawan buat MEUT .. Hihihi tapi secara lansung dapat tiket masok sekolah kawan Jannah yang Form6.. Gilerr ahh.. Kalau jumpa depa nak cakap pe??
"Hai.. Wazzup beb??" ... "Gile ah makin kacak" .. "Weh susut badan ko duk asrama.. tak cukup makan ke derr?? " 
Ehh asal menjurus kepada kawan lelaki jerr ni dah tu nampak excited plak.. Hihihi kantoi sudah... =P
Sebenarnya nawaitu secara sengaja Jannah nak follow member sebab nak makan yee mee sizzling.. Korang mesti penah makan kan?? Tak la korang takkenal.. Sedap kowt .. Jannah suka cendawan butang die terasa juice ...

sumber internet
See mengiurkan.. nyummy nyummy... Huhhh malang tetapi tak berapa malang sangat sebab kami gi berdua jerrr.. So sesiapa yang area Muazam Shah tu nak temankan kite orang sila terpacak depan gerai yee mee area bus station  dalam jam 1400.. Huhhh one more thing kiteorang naik bas.. see betapa jauhnyerr nak makan mee sizzling ni... perjalanan mengambil masa dalam 30 minit menaiki bas mara liner yang agak uzur..
so ngok la esok ada citer ke tak.. Mana tau jalan kat Muazam jumpa anak raja k.. Tak ada yang mustahilkan???  
 
Sekarang time untuk menziarah blog korang plak.. Miss u all...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 8 October 2012

cacar marba


Hai u all.. sebulan Jannah tinggal kan dunia maya.. cewah maya la sangat maya matahari.. hahahaha nothing intersting selama sebulan Jannah sepi.. Huhhh jangan cakap Jannah dah lama tak da kat sini sebab tak bayar bil internet plak.. Jannah ada hal tak dapat dielak kan so terpaksa becuti dari mengonlinekan diri.. secara lansung free je ayah jannah bayor bil internet tapi tak guna pun.. rasa macam rugi jerr.. ahhhh itu bukan berita mutahir.. Yang mutahir harga sawit dah turun sooo sad.. tak tau betul k tidak tu la yang jannah dengar.. Saya Siti Nor Jannah selaku penganggur terhormat kat rumah ni terpukul sikit dengan berita tersebut.. Adoiiiii... Sakit tau macam mana la hari hari yang mendatang.., Luar dari langkau pemikiran ... Bila semua peneroka dah selesa dengan apa yang ada.. See dugaan tetap datang walau kita rasa selamat... huhhhh..
by the away terasa bosan sesangat bila diri balik ke asal.. hari hari ulang pekara sama.. huuhhhh.. apa kan daya tak boleh nak lawan takdir.. cehhh takdir pe la sangat boleh je sbnarnyer..tapi terasa kaki tepasung dekat rumah ni.. urghhh dilema merah tol la..  tak pe janji kita enjoy..
Seronok jugak dapat kawan2 dalam alam maya ni terubat jugak la kebosanan yang melanda.. Humm ada ke kawan yerr kat sini..???? hummmmm... 
Sampai situ je la kehampaan hati ni.. Bila baru kehilang seorang kawan ntah mana menghilang.. hummm.. it okey... sedeh gak bila diri diperlaku sebegitu rupa.. En. Muhammad Saiful berasal dari Sg.Siput Perak .. Jika  membaca entri ni TERIMA KASIH sangat yerr.. sesaat kau datang sesaat kau pergi.. pergi tingal seribu persoalan.. ape la salah den kat ang ??? 

byeeeee..... 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...