Thursday, 28 June 2012

Meracun



Hello u all.. Huuuu.. U all kenal tong racun???



Ha atas ni tong racun sebijik cam Jannah guna.. Serius sekarang tak da kemare susah nak share gambar. Hummm...Nak story pagi tadi den try meracun depan rumah .. Oh sekeliling kawasan rumah bukan depan rumah jerrr... Hooooo Hampir2 jerr salah masok kan racun rumpai jannah nak terbancuh cecair baja ... Hahaha  Lebih kurang botolnyerr.. Beza yang botol racun ada gamba tengkorak..

Siap je kerja dalam rumah den pun ambik tong racun then bancuh racun tapi tak berpengalaman katakan.. So tanya kat someone tu cam mana nak bancuh racun .. Emmm mengikut tunjuk ajar beliau suruh bagi 1 penutup jerr tak perlu banyak.. Ahh den bancuh jerr tadi terus sembur2 kat rumput.. Nak tak nak menahan malu guwa wat jerr la nasib tak da ramai orang lalu lalang so khusyuk la den meracun .. Boleh nyayi lagu sha lalalala lagi..

Nak tau sebagai seorang wanita tulus dari hati yang suci murni den nak habaq  tong racun adalah berat .. Cehhhh beng sekolah budak darjah 1 lagi ringan kowt..( kalau form5 xda bwak buku )

Hummm terlah beberapa minit dah berlalu tak da ape perubahan berlaku.. Apa yang den buat tadi??? Tak da hasil nyerr k??? Waaaaaa Mintak2 mati la rumput tersebut dengan segera.. Apa pun kenapa kepale den poning jerr tadi yang main meracun den pakai biase2 jerr tanpa kasut and penutup mulut and hidung.. Ada effect k???

Korang pernah k pegang tong racun??? betul berat kan??? Huhuhu =P




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 25 June 2012

Alif Ba Ta



Kenal Gambar kat atas tu???
Halooo.... 1 2 hari guwa pencen menaip entri .. Memang malas tahap 4 ...
Sekarang wa duk gan my mom only.. My dad outstation kah3.. Pelik and ajaib peneroka ada outstation ek??? Sebenarnya my dad balik kampung .. Tinggal la kami berdua dirumah ni.. My mom and I..

Duduk2 teringat zaman kegemilangan masa mengaji dedulu ... Aku rasa dalam umur 6 tahun kowt mama baru hantar masuk GENG MENGAJI.. Sebelum tu aku belajar alif ba ta dengan my mom jerr.. Atas desakan aku nak masuk geng mengaji mama pun peturutkan.. Kadang2 sebelum tu my dad yang ajar.. waaaa guwa mengigil ketakutan beb.. Sebelah tangan my dad pegang rotan dan air mata jernih aku keluar.. Sekali dapat join geng mengaji sesuatu yang mircle.. Bye3 daddy... Lalalalalala 
(aku tak tau pe2 ag.. tau seronok jumpe kengkawan je)

Start hari tu.. Alif Ba Ta... Best gilerr jumpa geng lagi2 baya aku.. Dah tu semua laki and sikit jerr gurl emmm mula a aku.. Kah3.. Seronok tahap cipan jumpa kawan2.. Serius a.. Lagi otai2 kampung.. Aku negok siang pedajalkan orang malam satu baris dengan aku duk Alif Ba Ta.. Masa tu aku pun baru nak kenal dunia..

Perh memori daun pisang 1 jerr tak boleh bla,. Ikot giliran nak baca depan ustazah kan2??? Pastu bila dah dapat baca depan ustazah kira cukup la tuk hari tu.. Boleh tutup al-Quran and tunggu geng siap pulak..           (  Balik ikot geng kalau tak .. akan menanti sesuatu....)

Kalau ada kawan yang sama tunggu geng lagi2 boy I like... muahhahaha.. Sebab balik kena berjemaah untuk mengurangkan rasa takut..(Senior aku ngaji dah ramai kawin)
Aku suka buka pencak silat kat luar rumah ustazah tu berteman kan cahaya sinaran bulan kala malam.. Haaaa ni semua pengaruh rakan sebaya la.. Waktu tu superhero the best in the world ULTRAMAN.. Lawak giler kalau ingat gi ngaji boyz suka pakai baju ultraman.. Apa boleh buat aku girl just baju kurung je la.. Tapi tak terkurung pun.. Tak tau la pengaruh kawan gan boy la kowt pakai baju kurung pun boleh bukak langkah silat..

Hummm.. Biasa ngaji waktu malam dik kerana terpengaruh dengan media massa cerita2 hantu and waktu tu memanag aku akaui akau kena buli.. Siot sapa buli!!!!!
Rumah ustazah selang 1 buah rumah dari rumah aku.. Kawan aku pulaukan aku tak ingat pulak kes ape.. Ada ke patot tinggalkan aku.. Kejam tahap 10..

Maka bermula langkah aku beriringkan air mata pulang ke rumah..  Tapi aku bukan pulang seorang diri...Aku tak pasan ada anak ustazah teman sampai balik maybe sebab sedih sangat kowt.. Sampai jerrr dekat halaman    
rumah ustazah tu aku jerit  panggil mak.. Hahaha rumah dekat jerr mak pun keluar wahhh my mom is  my superhero.. ULTRAMAN pun tak boleh tolong masa tu..  Sejak hari tu guwa majok and tak mau ngaji kat sana dah.. The end ambik kau kena ngaji gan BAPAK!!!!!

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sunday, 24 June 2012

Segmen Tambah Follower Blog





Tibe terase nak join segmen orang plak.. Alhamdulilah jumpa segmen yang mencuit cuit aty Jannah so apa lagi join la.,. Lagi pun nak dah tetutup pun.. Pukul 6 tutup dah.. Huhuhu


Nak Join?? Korang clik picture kat atas tu.. Ok.. Jase anda amat dihargai.. Ceh ceh.. =D

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 22 June 2012

Masih Ada ke Peluang???


Dasawasa ni meniti dari bibir ke bibir sengenap empat penjuru mayapada seluruh umat manusia membincangkan.... Huhhh i miss pendahuluan cam ni.. Dewasa ini, guwa dah lupa segala pasal pelajaran .. Hummm sejak rayuan ku tak dipedulikan oleh IPTA... Nak menyesal tarak guna nasi jadi bubur..
IPTS hooooo berlano kat mail box .. Kalau yang jenis hantar surat tawaran tu siap boleh buat kertas tu  guwa jadikan jek pejuang lagi.. 







Tiba2 hati guwa terbuka gan IPTS baru sat sat tadi my friend datang rumah.. Dia tanya tawaran last guwa.. Selamba

 keluarkan la surat tawaran yang baru  dapat semalam.. Memang kalau surat tawaran guwa suke pandang spoi spoi bahasa jerr.. Setakat bukak sampul belek2  tp agak bangga gak nama guwa kat sampul tu.. Hihihi
Soo what??? Guwa tak ambik kesah sebab koz yang ditawarkan tak mencuit langsung hati den yang lembut ni... Paling best kalau pangilan telefon.. Guwa online betul2  depan telepon rumah.. Kalau ang semua tepon umah guwa tak sempat dua kali deringan korang dapat dengar sura Cik Siti Nor Jannah..
Ha surat tawaran tu ada 1 jer sebab I terase menarik.. TAJAAN FELDA... Sengal macam mana ntah aku boleh isi surat tawaran tu.. DAMN!!!!

Yang tak boleh bla ambik KEJURURAWATAN!!!! Cop guwa ni fobia darah boleh pengsan negok darah.. Haaaa tak tau nak gi k tidak.. Waduhhhhh I comfius bin celaru... 





cun gak..
Ada sesiapa boleh bagi pendapat.. Bukan pendapatan ang.. tapi tak pe gak kalau nak bagi guwa terima jerr.. =D
Hummmm

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Keseronokkan diri sendiri =D


Terasa tulang 4 kerat ni dah dimamah usia jer.. eh jap umor den bape ek??? emmmmm Ang rasa patot ke  den rasa semua ni?? Den muda lagi... Tapi time muda la nak lenjan kalau dah tua ape la rupa nak wat kerja2 kat luar ni.. Haa petang tadi den bedal angkot 2 kereta sorong kayu.. Cehhh patot la den guna separuhnya nyawa ku tolak kereta sorong rupenyerr.. Tayar kereta sorong tu pancit,... Low la energy den dan ambik cara mudah den pikuljerr batang2 kayu tu bawak ke belakang rumah.. Cer kome bayangkan umah den berbukit .. Errr tapi den suka wat kerja seumpama tu .. Macam tak da kerja lain plak. Orang kata kalau kita dah minat sesuatu kerja tu kita akan buat seiklasnya.. Sungguh iklas k den ni????
Serius time buat kerja memang tak terase berat.. Sekali time negok Karoot Komedia hampeh belakang guwa terase... waaaa tolongx3 sakit woooo = ="

Gamba hiasan
Haaaaa macam2 ag guwa buat ... Angkot 3 ketul tayar kete.. Errr biase la orang kampung wat tayar ni jadi  penganti pasu bunga.. Den tak berkenan lorhh.. So guwa kasi angkat remove dari halaman rumah.. Mak aiiii tayar tu penoh dengan tanah nak tak kene korek cikit la tanahnyerr..1 lagi tayar x lepas..Tayar trak.. Guwa mengalah dulu..  Waaaa bila negok hasil kerja sendiri rasa riak kadang2 datang.. Kadang terpikir.. aku ni pompn k ape?? DAMN...
Tak salah kalau perempuan buat kerja berat yerr dak??? Sekarang laki pun dah duduk kat dapur.. Tak lama lagi nak pecah rekod family guwa la... aku nak duduk kat ladang bapak aku sapa nak ikot ?? Jommm ... 
Kawan gan mat indon dengan abang bangla yang kait sawit...  =D

Sebelum magrib guwa cepat2 pam balik tayar kereta guwa yang kempis.. 1 soalan .. kempis dengan pancit maksud dia sama kan????? Power tak power la jugak.. Muke macam ape ntah nak pam tayar kereta sorong pun excited ..Penuh semangat walaupun energy time tu low tahap ciput ba%@  mengesot... Kah3,,

Paling guwa suka kalau turun rumah .. Suke bermain api.. Dari kecik sampai dah tak kecik lagi guwa memeng suka main bakar2 dulu rumah HAMPIR guwa bakar.. Alhamdulilah tak jadi ape2.. Sekali keluar mesti nak membakor asyik keluar dari pintu.. Kita bako kita bako (tangan kiri dok pusing  gaya mak yong tangan kanan pegang mancis)...

Kepuasan terasa apabila buat sesuatu yang kita suka...Tu jerr guwa belajar..Satu lagi
buat sesuatu sebelum dipinta...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 20 June 2012

Zaman kegelapan: Halkum & Jannah



Hello my reader.. Hang semua ni kat blog Jannah.. Huhhhhh sungguh membosankan duduk kat rumah ni Jannah baru balik dari blog2 ang. Fulamak semua entri gempak2 menghiburkan hati beta yang suram durja ni...
Seterusnya.. Tiba tiba jannah nak share cerita pelik Jannah waktu kecik2 dulu menjadi benda yang normal bila dah dewasa korang akan dapat moral nyerr nanti.. Agak annoying gak la.. Tapi jangan judge agi  tau terus bace ekkk...

First....
Waktu usia dalam lingkungan 6 tahun kowt. First brother in law masok family waaaaaa giler jakun waktu tu.. My  in law nie lain sikit berbanding lelaki perkasa kat dalam rumah jannah ni.. Bukan lain apa tapi dari ciri fizikal je pun.. Mana tak nya family jannah gak cute2 gitu.. So tak perasan BENDA ALAH tu. So anjakan paradigma muncul... Bila abang ipar bercakap benda tu turun naik.. serius jakun giler anak mata jannah pun turun naik.. Jahil giler masa tu.. Ingat abang ipar tu alien.. Ha sudah my sis kawen dengan alien k???
Hik3......



Odoh tul fikiran budak2

Lepas tu tak boleh dah nak kawal perasaan ingin tahu Jannah yang duk bertakung dekat horizontal pemikiran Jannah..Bersarang kat kepale otak Jannah tu memang menyebabkan semak je. Dah la waktu tu nak kena siapkan kan buku latihan mewarna tadika edisi 1999.. Jannah pening nak kaler kan anggur warna ape time tu hijau atau purple k oren .,. Comfius..
Haaaaa time ralik tu jugak terpantul cam laser ... Soalan yang guwa pantulkan..Mari kita singkap kite terjah!!!!.. "Kat leher tu ape?? dok timbul timbul pastu turun naik bila abang A cakap???"  Sambil wat muka pelik dan ketekunan nak mendapat jawapan yang tepat!!!!
Haaaaa jawapannya... 
Abang A: Abg makan ulat tadi pastu sangkut lak die nak turun tak lepas nak keluar ikot mulut pun tak lepas.. tu turun naik... 
Jannah: Biar betul (Dari bersila aku panjat kerusi yang die duduk sambil tenyeh2 ulat kat leher tu)
Jannah: Akak B ... Negok ni ada ulat kat leher Abang A... Cepat la...
Ha kelamkabut akak aku datang.. Bila aku tunjuk leher Abang A.. Akak aku gelakkan aku jerrr..
Akak B: Hahaha ape la adik ni... Nanti besar kamu tau la..
Jannah: Ye k??

Ahhh peduli ape lama-lama persoalan tu ilang gitu jerr sampai la aku dah masok darjah bape ntah.. Emm waktu tu tak salah sekolah agama.. Ustazah terangkan pasal meyucikan diri dari hadas besar.. Kah3.
HADAS BESAR??? Paham2 je la.. So secara langsung ustazah pun terangkan ciri2 akil baligh.... Kih3 Keluar pekataan HALKUM.....
Lorhhhhhhhhh ulat tu HALKUM upernyerr... Sampai hati tipu budak kecik yang berhati suci lagi murni ni..

Ni la ulatnyerr.. Euuuuuu


Moralnyer Mak Jannah tengah tunggu sorang je lagi menantu a.k.a bakal suami Jannah.. Ehhh bukan2 tu moralnya .. yang betulnya jangan la nak kelentong budak kecik.. Kalau tak.. sampai besar budak tu ingat.. See siap boleh wat entri blog time gini lagi.. Lalalalala

Thaz bace bebelan Jannah ni...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 19 June 2012

Ketuk ketuk Jannah : CUCUR JAWA


Waa.... Cun-cun la reader yang tegah bace blog Jannah ni.. Meh sini dekat... yang jauh kita rapatkan yang dekat kita erat  meh meh sini Jannah nak kongsi resepi... Humm semalam macam ape ntah macam macam benda Jannah mengidam dari durian satay abc hummm tapi yang sempat keluar dari mulut ni.. Ok yang sempat diluahkan adalah CUCUR JAWA... Teringat kat someone yang suka CUUR JAWA ni.. Dulu jannah panggil kuih ni TOPI KOBOI.. Sebab bentuk dia.. tapi nak cakap rasa dia memang delicious la bak kata orang jawa... Guwa copypaste jerr ni.. Mintak jangan salah anggap nak share jerrrr.. My mom ajar gak tapi kalau nak senaraikan ikot ingatan minda guwa kalau salah resepi.. Jadi pe pulak nanti... hi3 ni langkah bejage2 selamat mencuba.. Google jerr



Bahan-bahan ( 10 biji )

  • 2 cawan tepung gandum
  • 1 cawan tepung beras
  • 1/2 cawan gula pasir
  • 1 cawan gula merah
  • sedikit garam
  • air (lbh krg 2 cawan)

Cara-cara

  1. campurkan gula pasir dan gula merah bersama >< 2 cawan air.masak hingga mendidih.biarkan sejuk/suam.
  2. tuangkan air gula tadi kedalam adunan tepung gandum dan tepung beras.tambahkan garam.Gaul ikut likat dan ditimbuk-timbuk hingga berbuih.
  3. peram adunan td semalaman.
  4. ambil sesenduk adunan dan digoreng dgn minyak yg secukupnya.

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Kerja Aku


Celik celik dah azan subuh berkumandang.. Waaa selimut ditarik semula menyelubung tubuh yang lemah .. Pranggggg tibe2 pekikan kedengar dari suatu sudut "Sebelum air ni aq simbah kat ang baik ang bagun dulu"...
Kelam kabut gebor di campak ke tepi...  Hahahaha beragan je memanjang... Nak sangat situasi tu terjadi kat rumah ni.. Hi3.. Best tu rioh cikit rumah.. Ni idak sunyi sepi jer memanjang kedengaran seduk dengan kuali belanggar sesame sendiri dek kerana tangan mak melagakan mereka.. Kicauan burung merdu tak kedengaran.. Tik tap tingkap dibuka.. Kejut sebentar.. I comfius dengan kabus dengan jerebu... Maybe pagi tadi tu jerebu kot. Disebab itu segala aktiviti pagi kat outdoor jannah bekukan.. Hi3 lepak dalam uma sampai pukul 11 .. hilang kabus terbit sinar.. Siap sudah menyiapkan diri. jannah cepat2 sarung seliper Flipper jannah tu.. Woohooo nak kemane????
Nak ke Jamban sapa nak ikot???.. Jom sekali secara berjemaah.. Just kidding hihihi.. Tak da sejak Jannah duduk kat kampung ni..Tak tau nak buat apa dah.. Rutin sama je la yang boleh buat iaitu tolong mak ambik upah nyucuk satay... Humm kalu nak kumpul duit upah tu nak bayar line ternet pun tak mampu ag kowt.. 100 cucuk rm1.50 .. Jannah kalau cucuk cam cipot je sejam mau 100 cucuk baru dapat.. Bayangkan sehari jannah dapat cucuk 200 gitu la.,.. Ha bil TENET RM74 ..Nampaknya bulan depan Jannah dah tak ada dekat dunia cyber ni.. 
Pengumuman kepada semua la yerr... Takot nanti ada orang pelik lak Jannah menyepi.. Cewah cam ada orang kesah lak .. Yer dak??.. Kalau ada jodoh kita jumpa lagi la.. 
Hummm Cedihnyerrrr..
Nak cari biasiswa duk kat umah ni tapi tak tau nak mohon kat mane.. Hak3
P/S:entri tanpa gamba bowink... = ="

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 18 June 2012

Saya anak MAK & BAPAK


Hello... Miss u all dah lama tak BW.. sejak menjak ni asyik jadi silent reader jer tak tau la kenapa malaz sangat nak tyinggal jejak.. Hummm ... Oi oit . U all cam mana sehat ?? K demam alo2 yang demam tu makan ubat ok nanti melarat Jannah tak tau. Hihihi..
Hemmm hari hari Jannah buat benda yang sama.. Bagun tidur... tettttttttttttttttttt Pastu sambung tido balik bila dah tiba masa untuk semua orang tidur.. Jannah pastikan semua tidur dulu ,baru Jannah tidur balik... baik kan jannah?? Ape ekk?? Jannah buat time mata celik?? Malas la nak cerita.. tapi rutin Jannah sama je cam anak dara yang lain seusia Jannah duduk kat kampung .. Kalau duk kat bandar tu tak tau lak ceritanya. Maybe jauh beza la...Macam Jannah terhad sikit .. Nak keluar bus stop mau 1 KM dari rumah.. Nak ronda2 petang naik moto??? Maybe moto tu masok longkang dulu la... Hi3.. Tak sabar rasanyerr nak ambik lesen kereta.. Boleh bawak mak jalan-jalan makan ABC.. tu pun kalau mak sudi.. Eceh beragan jerr. Ha nak tau masa Jannah dihabiskan untuk beragan jerr .. Mengelamun... Ho la keje duk uma ni tak da la banyak sangat macam masa sekolah dulu.. Sekarang more rilek sikit.. Rilek sangat bila ngok status kawan2 yang baru masuk IPT dok mengeluh rindu gan parents diaorang.. Alhamdulilah tiap pagi dapat dengar mama beleter.... Dapat lihat muka dady yang agak garang tu... Emmm I happy with my life now.. Cuma sikit rindu dengan kawan2 la tapi tak tau kalau kawan tak ingat langsung Jannah kan??  (T_T)





Tak kesah la. Orang cakap kita ada hidup masing2 .. Kan3.. Jannah akur dengan hidup Jannah sekarang.. My dad cakap "Tak pe la adik duk rumah teman mak".... Adik ikut jerr cakap bapak.. Tapi nape adik diperlakukan seperti ni?? Kena tinggal kat rumah sorang2???Hi3.. tapi seronok gak duk rumah ni .. Internet, astro kawasan rumah segala-gala Jannah yang punya. bukan Ahmad Albab yang punya mahupun Ahmad bin Junior...
Ha3 antara anak anak mak 6 orang Jannah special dapat duduk gan mak bapak.. Beruntungnya Jannah tak semua orang dapat kan?? Yerr dak??? Soo Jannah bersyukur sangat... Ape yang korang perlu tahu Jannah sayang My Parents dan Jannah tau korang pun mesti sayang sangat parents korangkan.. Kita sama2 anak mesti faham sangat perasaan tu.. Tapi kalau  orang yang tinggalkan mak ayah depa orang tu????.. Urrr memang la.. No komen...





Mak nape seluar adik dah longar duduk kat rumah ni??? Hemmm I miss he, she ,they... I need they in with my sunshine everday on my day... I feel i be alone in this world.. with the cyber made i boring... Ceh speaking kunun BI tewok ada aty nak speaking yerr dak..
Hemmm Terima kasih MAK BAPAK ... 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sunday, 17 June 2012

Kisah Ahcik Teyha Yang Baik Hati


Wiiiiii see my blog in new face... Dari yang suram jadi ceria.. Hemmm hasil sentuhan jari jemari Acik Teyha semua berubah dengan radikal nyerr... Hummm bejuta rase nak berterima kasih dekat ACIK TEYHA...  

Klik tuk g blog Teyha

Waaa.. dengan sentuhan profesional beliau cun kan blog Jannah sekarang dari yang dulu.... Wal hal face yang dulu pun beliau yang buatkan,... Alhamdulilah dapat rakan blogger macam ni boleh dipercayai gitu. Tak sia2 follow ang... Suke sangat ... Terima Kasih Teha. Jasa mu dikenang.. T free boleh a tlong lagi...


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 16 June 2012

TERIMA KASIH Bapak

Assalmualaikum

Hari ni mybe special tuk kaum Adam yang begelar ayah, bapak, dady, papa, walid.. and seangkatan dengan nyerr.. Jannah pangil my father dengan pangilan BAPAK.. Perh dari kocik Jannah dipersoalkan oleh rakan2 nape panggil BAPAK tak komersial kate diaorang.. Peduli apa .. My father dari Jannah lahir melihat dunia ni .. Dah diajar Jannah panggil BAPAK.. Tak kan kecik2 dulu tak reti pe2 bapak ajar call he BAPAK.. tibe2 Jannah sebut dady papa walid... Tak tekejut k nanti my daddy tu??. . Ape2 pun saya Siti Nor Jannah Binti Mohamed Zahari anak kepada Mohamed Zahari Bin Khairun bersama Siti Rahemah Bt Marzuki.. Sangat la sayang kan BAPAK saya seorang tu.. Meh I post gamba my dad... 

En. Mohamed Zahari bersame 3 orang cucunya
Terima Kasih sebab sekolahkan Siti sampai boleh membaca mengira... Terima kasih pada banyak punya hal agi tapi tak tertaip pulak.. Tadi pagi ingat nak cakap live kat BAPAK.. Tapi awal pagi BAPAK dah keluar kalau BAPAK baca entri ni nanti e-mail kat adik ekkk.. Hi3... Sayang Bapak sangat2 Bapak tiada galang ganti...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 15 June 2012

Mangkuk Pecah

Assalamualaikum...

Dah lama tak menaip. Sejak dua menjak ni Jannah just jadi silent reader je kat blog2 ang semua .. Tinggal jejak pun idak.. Bukan nak putuskan silathurahim tapi ntah Betul k orang cakap nak BW ikot mud??? Ag pun Jannah busy memikirkan masa depan Jannah yang malap2 gelap ni.. Nak cari sinar payah bebenor..

Tadi macam Terkezut... Sesudah makan tengah hari ape kite nak wat???  Dah tak reti2 basuh pingan lepas guna?? Nak tunggu kene bebel??? Hi3 Jannah bukan cam budak tadika semua kena suruh baru nak buat and Jannah bukan cam someone tu dah makan just tinggal jer pingan begitu sahaja...

Sesudah mencuci pingan sambil nyayi lagu sha la la la.. Tak sempat 2 langkah kaki Jannah beredar dari sink... PRANG!!!!!

Sound effect x berape nak jadi.. Kuat la jugak sampai tercengang adik2 *2 ekor anak kucen yatim piatu Jannah dibuatnye..
Ape agi... Gabra semacam a.. Kalut cari peyodok n penyapu... Errrr.. Shuttt jangan bagi tau Pn Rahimah tau... Hi3

xda a secomei ni.
Ape boleh wat nasi jadi bubur nak cantumkan balik kaca2 tu jadi mangkuk balek??? Memang tak la,.. Slow Jannah sapu takot2 ada pulak yang cedera nanti .. Tapi orang cakap kalau ada benda pecah ada sesuatu buruk akan berlaku. Jannah takot la.. Tak takot dengan Pn Rahimah sebab tadi tu memang salah Jannah sendiri berani wat berani tanggung la.. Tak kan nak salah kan adik2 kot.. Depa suke wat muke seposen agi suke kuar suara gedikk.. Meluat I tauuu..

Hemm pagi tadi ada someone special Jannah wat medical check up kat Hospital.. Hemm Jannah rasa tak sedap hati jerr.. Malam tadi call dia.. Tibe2 dengar dia sesak nafas tibe2 je... Dari malam tadi Jannah risaukan dia.. Tapi alhamdulilah dia tak kena tahan waktu gi medical check up tu.. Tapi bila  Jannah tanya doktor cakap ape.. Dia bisu jerrr.. Hemm tak pe la tak mau cakap. Jannah harap sangat dia sihat cam biasa.. Jannah sayang dia.. Jangan la mangkuk pecah tu ada kaitan dengan dia. Hi3 annoying tol..
saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sunday, 3 June 2012

I LoVe You

Assalamualaikum..

Hummm salam 1 2 3 Malaysia.. Tak da modal nak taip entri.. Tapi ada rasa.. Then rasa tu ada I LOVE U..
Haaaaaaaaa... dunia memang macam ni kan bila kite sayangkan orang tu.. orang tu tak sayangkan kite.. bila ada orang sayang kite.. kite tak sayang kan die.. Mesti pernah rasa kan???  Lagu ni.. Serius baru hari ni den dongar.. Sodap lak.. Soo jom layannn



If i miss u..  teringat masa2 indah.. Even dia tak pernah rasa yang Jannah rasa.. Humm betul la orang cakap kalau bertepuk sebelah tangan tak berbunyi yerr dak???
So kite tepuk pengakap... Tepuk sekali ... Tepuk 2 kali... Tepuk banyak2 kali...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 2 June 2012

Suka Membawa Duka

Assalamualaikum


Hari tu Cik Teyha cakap result poitenik tevt kuar... Emm ok ... Pastu pukul 12.. Cik Teyha call Cik Jannah ... Yea Cik Jannah on the away gi JOHOR.. So mintak jasa baik Cik Teyha toong check kn... Then mengejotkan giLERR.. Mue happy a Cik Teyha cakap Cik Jannah dapat.. Tibe2 suasana jadi suram jerrrr .. Mana tak nyerr AMBIK KOOOO... Cik Jannah dapat POITEKNIK SABAH.. kat SANDAKAN..  Payah sungguh.. Benda yang dinanti2 kan jadi begini... Dah a koz tu Minat gilerr.. ha3 x da a best sangat akuakultur 




SANDAKAN???

Emmm tak percaya la.. Jangan sesekai melangkah ke tempat yang kita tak pasti.. Sesungguh membawa bahana jerrr.. Hak3 pe Cik Jannah merepek ni?? Kepala sikit demi sedikit nak menjadiii... Daaaaa
Hancur harapan gan POLITEKNIK ni.. HANCURRR!!!!

Emm nak dekat setahun x blaja dah.. Rinduuuuuu


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...