Friday, 22 June 2012

Keseronokkan diri sendiri =D


Terasa tulang 4 kerat ni dah dimamah usia jer.. eh jap umor den bape ek??? emmmmm Ang rasa patot ke  den rasa semua ni?? Den muda lagi... Tapi time muda la nak lenjan kalau dah tua ape la rupa nak wat kerja2 kat luar ni.. Haa petang tadi den bedal angkot 2 kereta sorong kayu.. Cehhh patot la den guna separuhnya nyawa ku tolak kereta sorong rupenyerr.. Tayar kereta sorong tu pancit,... Low la energy den dan ambik cara mudah den pikuljerr batang2 kayu tu bawak ke belakang rumah.. Cer kome bayangkan umah den berbukit .. Errr tapi den suka wat kerja seumpama tu .. Macam tak da kerja lain plak. Orang kata kalau kita dah minat sesuatu kerja tu kita akan buat seiklasnya.. Sungguh iklas k den ni????
Serius time buat kerja memang tak terase berat.. Sekali time negok Karoot Komedia hampeh belakang guwa terase... waaaa tolongx3 sakit woooo = ="

Gamba hiasan
Haaaaa macam2 ag guwa buat ... Angkot 3 ketul tayar kete.. Errr biase la orang kampung wat tayar ni jadi  penganti pasu bunga.. Den tak berkenan lorhh.. So guwa kasi angkat remove dari halaman rumah.. Mak aiiii tayar tu penoh dengan tanah nak tak kene korek cikit la tanahnyerr..1 lagi tayar x lepas..Tayar trak.. Guwa mengalah dulu..  Waaaa bila negok hasil kerja sendiri rasa riak kadang2 datang.. Kadang terpikir.. aku ni pompn k ape?? DAMN...
Tak salah kalau perempuan buat kerja berat yerr dak??? Sekarang laki pun dah duduk kat dapur.. Tak lama lagi nak pecah rekod family guwa la... aku nak duduk kat ladang bapak aku sapa nak ikot ?? Jommm ... 
Kawan gan mat indon dengan abang bangla yang kait sawit...  =D

Sebelum magrib guwa cepat2 pam balik tayar kereta guwa yang kempis.. 1 soalan .. kempis dengan pancit maksud dia sama kan????? Power tak power la jugak.. Muke macam ape ntah nak pam tayar kereta sorong pun excited ..Penuh semangat walaupun energy time tu low tahap ciput ba%@  mengesot... Kah3,,

Paling guwa suka kalau turun rumah .. Suke bermain api.. Dari kecik sampai dah tak kecik lagi guwa memeng suka main bakar2 dulu rumah HAMPIR guwa bakar.. Alhamdulilah tak jadi ape2.. Sekali keluar mesti nak membakor asyik keluar dari pintu.. Kita bako kita bako (tangan kiri dok pusing  gaya mak yong tangan kanan pegang mancis)...

Kepuasan terasa apabila buat sesuatu yang kita suka...Tu jerr guwa belajar..Satu lagi
buat sesuatu sebelum dipinta...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

8 comments:

buatbest said...

jgn bako2 bahaye..! hihi

Mr.Lidi Kepala Putih said...

haha... peghh... kite bako kite bako.. kui3

Amirul Verdasco Nadzri said...

nampaknya boleh rekrut ang kerja ngan pak aku..mat bangla pun ramai kalo nak buat geng..huhu

ang sama ngan aku..suka main api tapi feveret aku sedut asap tu..haha..coooolll..

zulhilmi tempoyak said...

tumpang tnye...

mmg keje angkat tayar ke..?? heee

JaNnaH said...

bako kite bako... wuhoooooo

JaNnaH said...

jangan salah bako sudah.. =)

JaNnaH said...

ang tu isap asap pe.. menjejaskan kesihatan jerr.. aku juz nipiskan lapisan ozon jerrr

JaNnaH said...

eh dok ai... saje nk test kekuatan jerr.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...