Wednesday, 29 June 2011

MC tidak diiktiraf

Assalammualaikum..
Hari ni jannah ambik MC sendirian berhad. Kepala pening sangat.. Semalam over sangat menghadap computer . sampai syiling bilik, jannah nampak berputar.. Sakit kepala makin menjadi-jadi dah la kat rumah ni tak ada stok panadol. Tapi sayang sangat tak dapat pergi sekolah sebab tak ada surat MC .. mana nak pergi klinik???? jannah sakit tanggung sendiri je. HUH tak sapa nak bawak jannah .Tapi jannah tak mengarap nak gi klinik coz jannah takot dengan klinik n sewaktu dengannya... Bangun pagi tadi dah tak stabil. Jalan macam ketam.. cam orang mabuk pun ada. Agaknya cerebrum jannah da masalah kot.. Bila duduk rasa otak macam digonjang2  ke kiri ke kanan. Bila tarik nafas dada jannah rasa sakit.. Teringin nak check kat hospital. Tapi jannah takut. Berat jannah pun da turun alhamdulilah la., Tapi kenapa sakit pulak yang datang .. Dah la semalam cikgu cakap kala tak datang sekolah tanpa surat kena rotan. Tapi jannah sanggp kena rotan dari jannah datang sekola jalan terhuyung- hayang. Malam tadi balik kelas jannah terus tido.Peduli apa kalau kepala dah rasa macam baru kena hempuk ?? Urgh~
Tapi jannah rasa jannah macam kena penyakit la pulak... Dulu susah sangat nak pening nak demam... 1 bulan sekali un belum tentu lagi dapat. Tapi sekarang terasa sangat.. Kaki jannah lagi la.. Selalu rasa macam tak ada kaki.. Hahaha bila sentuh kaki jannah tak dapat rasa .. ERRRRRRRRRRRRRR apa ni????  Tiap hari lak tu. Kadang sapu dengan minyak panas pn tak rasa apa2. Jannah tak pernah cakap denga sapa2 pun. Jannah takut nak cakap dengan mak nanti mak cakap jannah ngada2 la.. Tak puN mak cakap jannah tak jaga kesihatan jannah. Hemmmm
Kakak jannah seorang je selalu suruh jannah makan ubat.. Tapi mana datangnya ubat ??? Nak tak nak kne la cari sisa ubat Abang jannah dalam peti ais tu.. Urgh~ 

Tiba teringat 5 pekara sebelum lima pekara
  1. Lapang sebelum sempit
  2. Sihat sebelum sakit
  3. Kaya sebelum miskin
  4. MUDA sebelum tua
  5. Hidup seBelum maTi
Jannah  hambaNya kene la redha dengan ketentuaanNya. MukiN Allah nak balas balik dosa2 jannah.


Tapi jannah harap jauh lagi la.. Ape pun kite kene ikhtiar tak boleh tawakal dan beserah je.. huhuhu  konklusinya makan UBAT!!!
Kakak jannah seorang je selalu suruh jannah makan ubat.. Tapi mana datangnya ubat ??? Nak tak nak kne la cari sisa ubat Abang jannah dalam peti ais tu.. Urgh~ 
saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 28 June 2011

cinta itu buta

Kau beri aku harapan palsu
Kau sudah ada dia
Mengapa kau perlu aku??
Kau beri harapan pada aku
Hingga aku mengharapkan simpatimu
Aku tahu disudut hatimu membenci diri ini
Aku cuba terima kenyataan kau ada dia
Sering hati ini dihiris semb
Lunak suaramu meluruhkan hati ini
Bertahun aku simpan rasa itu
Tiba masa aku luahkan...
Kini aku bertepuk sebelah tangan
Tapi kau masih layan aku seperti dulu
Aku masih mencuba meragut kau dari dia
Selagi kau masih belum menjadi hak mutlak dia
Aku masih teguh
Seteguh konkrit menahan gelora cinta
Hatiku sentiasa terbuka buatmu
Aku sanggup mengubah diri ini
DEMI kau, Demi kau
KU korbankan apa jua
Tapi
Kau terima aku hanya sebagai sahabat
Adakala kau bersama dia.. 
HUJUNG ekor mate aku sentiasa mengekorimu
Kau tahu betapa sakitnya hati ini??
Aku tak pernah jemu menunggumu..
Aku janji aku akan bahagiakan kau.
Adaptasi dari cerita cinta sesorang yang tak pernah Jannah nak paham.. pe2 pun Jannah doakan terbaik untuk dia ..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 25 June 2011

Ceciter cinta

  Salahkah diri ini menatap wajahmu?
  Salahkah diri ini mencintai dirimu?
  Salahkah diri ini memilih kamu ?
  Salahkah diri ingin merasakan cinta??
  Apakah salah diriku

  Maaf jika diri ini mengganggu ruang hidupmu
  Cinta itu akan ku bawa jauh dari dirimu
  Diri ini tak ingin lagi memilih dirimu
  Kerana aku tahu... engkau tahu...
  Aku tidak layak buatmu
  Izinkan aku undurkan diri 
  Walau kau tidak megerti erti kasih aku beri
  Cinta itu akan ku biarkan berlalu
  Biar masa menentukan
  Biar takdir mengaturkan
  Andai ada bait cinta antara kita
  Maafkanlah aku kerna pernah mencinta dirimu
  Tanpa izin dirimu

wAHHHHHHHHHHH tibe2 nak jadi minah jiwang jap. Sejak bila la jannah jadi cam ni.. Hemmmm sejak hari tu lagi.  Ada Aku Kesah!!!! Tak kretif langsug a.... Benci TOL.... Jangan la kutuk teruk2 sangat..
saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 23 June 2011

Menanggung KekalaHaN

 Kah3 tak kisah la pasal kalah atau menang atau kalah. Tapi ada benda yang tak disangka2 . HIHI Jannah kAlaH !!!! dengan die???? waaaaaaaaaaa selama ni selalu pandang die tak guna mate..Sebab Jannah tak penah nak pandang die wlau dengan sebelah mate pun sejak peristiwa hari itu berlaku...pertemuan kami semalam lagi wat jannah rase kelakar sangat2. ase macam nak ckap kat die taniah je semalam hiHIhi Geli hati .Kala tau die ikot masuk pertandingan tu.. memang tak la jannah nak ikot sekali. malu guweh!!! . sebelum ni kalau jumpe pun rasa macam nak lari je dari die, hihihi 
                     Hanya kawan baik Jannah je tahu siapa dia gila ah. Memang jannah akui. Jannah suka pandang orang sebelah mata sebelum jannah kenal dieorang. Jannah kesali sangat dengan semua tu... Tapi.. hemmmm MENyEsAllllllllllllllllllllllllllllllllllll!!!! sory pAdA dIeR Yg jANNah PanDang RENdah tu. sEsunggunya Allah dah 
tunjukkan jannah. Bahawa sikap yg jahat tidak boleh di nilai dengan kejahatan jugak... Bersalahnya jannah..
 hAHAH WArna2 mengambarkan Keserabutan YG dialami oleh diri ini

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 22 June 2011

giLEr Ari tebUka SEK 2011

 SERonOK dEH!!!! Macam2 ada. Bayak yang dah berubah.Orangnya lagi banyak berubah.. dari bilangan orang hingga peragai seseorang... Semua dah berubah.. Masa mengubah mereka. Aku masih disitu lagi. Melihat, memandang, mendengar, dan mendiamkn diri saje. Tak apa yang seronok nak buat. Tak macam orang lain. hihihi Bosan je rasa.Tapi nasib baik ada My best friend n the geng.. Tak ada la rase terpinggir sangat.dara pinggitan.. Bagai melukut di tepi gantang begitu lah aku dalam hidupmu ada tiada tak memberi kesan.. AAK (ada aku kesah) .
              
                Penat LA..... Semua gerai kengkawan jannah ada share. tak tau nak beli yang mane satu.Ha bru ingat.. Jannah dah makan kenyang2.. dengan penuh bangga and rase riaknye.. pergi ke tempat gerai kawan jannah.. dengan selamba n tak terase sikit pun bersalah.. jannah keluarkan ayat ini "weh2 nak tau tak ???? jannah dah kenyang". hahaha mke dieorang ingat jannah nak beli makanan kot.. tak nak la menghampakan mereka .. nak tak nak jannah beli la jugak .. melayang rm1... Malam ni aDa lagi... HAAA tinggal ni je satu peluang nak melepak kat padang malam2. serOnOkNYerrrrrrrr..!!!! sayA nAK dATng .. jOM jANNAH jempot beramai2 meriahkan ari terbuka ni..
             
                SotRY hari ni.. Lucu je.... Jannah melepak dekat bawah payunng gerai... lucu je.. tibe2 angin kuat tiup payung.. hampir2 je jANnah jadi mangsa... kalau tak ada kawan jannah seorang tu.. ntah Jannah dah mati tersepit kot,.  huhuhu dan2 je peristiwa tu berlaku depan orang yang jannah Xsuke. agaknya Payung tu marah kot kat jannah sebab jannah MOnolog dalaman pasal dia dalam hati. Sebelum payung tu jatuh sempat jugak nampak muke die. Hahaha Geli hati bila ingat2 balik.Tak lame lepas tu..Kami n the geng wat satu pusingan dekat padang.. antara kaki berjalannya @ koloni jannah...azri, teyha, jannah, n 2 org kembor.. jannah n atikah .. jannah pn selalu kompius bile ada orang panggil jannah... nak pandang @ tak.. nanti klu salah orang malu kat biawok...

              Ha ingat 1 benda. hihihi ikotkan majlis tu dirasmikan dengan seseorang Dato tapi tak dapat hadir.. sebab sibuk .Hanya wakil je.. tapi tak da la malang sangat.. Dato tu dah Sumbangkan RM5000 kat sek Jannah.. hAHAHA dewan sekolah terdiam sebentar diikuti dengan tepukan gemuruh... Mana taknya bagai rezeki datang bergolek.. Nampaknya sekolah jannah bertambah la aktivitinya... WAAAAAAAAAAAA seronok.. Semoga rezeki Dato tu semakin bertambah2 boleh bg sumbangan lagi. Amin.

              Tomel2.. hihihi wat Si DIa. (bKN Dato tau) peace >,<
                                                                
saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 6 June 2011

Suka Duka Berjalan

 Baru sabtu pergi jalan2 utk cuti kali nie.... Just pergi umah akak je... mula2 rase best giler .. pastu pagi2  mud dh down ... mak janji nk bertolak dr umah sesudah subuh !!! lpas tu kami bertolak sesudah 8.30 am.. aku dah ciap2 pakai tudung... hemmmm sedih sangat  sampai boleh tetido kejap... Alhamdulilah kami sampai jugak kat umah akak aku dengan selamat ..satu je yang aku muskil waktu on the way... waktu berhenti kat Ulu Bendul... byak yg berubah.. agaknya Ulu Bendul dilanggar todak kot .. dulu kalau cuti kerete bederet dari yg standard sampai yang mewah... parking setiase penuh, tapi baru ni pelik ... sunyi sepi ... padang jarak padang tekukur...  mukin sejak kes lemas tu kot agaknya...

Malam tu lak My Sister wat BBQ best giler.. ada lakse , ada nasik ayam... macam2 ada...pak we encem je tak ada.... mk ck2 die datang sekali... tu pun tak dapat abis kan makan... huhuhu... gurauan malam 2... waaaaaaaaaaa wat aku malu je... mak cik2 dalam dunia ni tak puas ati kot selagi tak usik aku... argh~ aku still young .... tak sesuai dengan gurauan cam 2... jodoh??? cinta???? pak we???? x berminat Ok.... lagi kat depan lelaki yang aku tak kenal... perh!!!! menusuk2 malu ke jantung.... hahaha padan muke aku pergi layan mk cik2 tu bersembang sekali kan dah kene batang hidung sendiri... Mule a muke merah... aku cover gan ketawe je.. lalala... wat2 tak dengar ... haha susane menjadi sepi hanya dengar suare aku ketawe je... waktu tu aku  ase semua negok ak... Argh~ over k ???? bile aku ase mk ck2 ni dah melampau aku mengndurkn diri dari majlis tak rasmi tu... ingt siksaan dah hilang... rupe ada bala yang datang... tangan aku terbaling pingan kaca.. nasib baik dapat sambut kalau tak.... tapi masih tak selamat lagi.. hahaha mk ck2 tu sik aku ag... kali ni dieorg ketwe kuat.. sampai tak bebutir aku dengar ape dieorg ckpkan...


Hari ahad balik Sekinchan... waktu dalam perjalanan lalu dekat sawah ... wahhhh sejuk je mate memandang... padi baru hijau ... tak lame lagi paning la kot... hihih sampai tempat kenduri ... makan2 terus balik ... sebenarnya umah pak cik kenduri secara langsung sepupu aku yang kahwin... waktu nak balik tu... hahaha my auntie cakap kami macam biskut ... hihihi kami jarang kumpul family kalau bukan ada majlis kenduri...tak ada mase la...

mase balik trafic JAM ... tibe2 ada soalan yang teringin aku dengar dari dulu lagi... " mak nak g ICT K ??" tapi jawapan mak aku "balik je la, baring2 tido lagi bagus"... aku baru nak senyum terus aku negok kat luar tingkap... waaaa hancur ati ... teringin nak pergi ICT... Terbayang2 lampu2 warna wani... hemmmm

Tiga hari je aku berjalan.. seronok je sebenarnye walau ada sedih.... ape2 pun satu hari nanti pasti aku g ICT 2 jugak!!!!
Tu JE cerite yang tak best bleh diKongsi kan..
saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 3 June 2011

TTM????

 Teman Tapi Mesra??? dah lama x dengar ayat tu... tibe2 tadi terbace dekat wall My BFF akak die post TTM?? wa... sweetnye dieorang ni ... hemmm jannah xda pun teman tapi mersa ni .. and tak pun mengharap untuk ada ...tapi best k ad TTM??? wat pe kalau ada hanya untuk wat kawan bergaduh je???  tapi ada betul jugak.. bak kate KP jannah die cakap kala tak gaduh bosan lak.. tak seronok kate die.. padahal menambahkan dose kering je...lalalala...  jannah suka gak kalau ada seseorang yang rapat ... yang boleh kongsi suka duka kita... tipu la kalau jannah tak pernah suka seseorang yang bernama lelaki kan ... tak normal la gitu... hihihi ada memang la ada tapi hahaha kalau bertepuk sebelah tangan mesti tak bebunyi... tapi tu lagi bagus... bagi jannah la tak tau la orang lain .bila jannah luahkan isi aty jannah dekat kawan2 jannah yg terdekat , jannah suka dIe.. hahaha respon dieorang wat jannah fikir dua kali nak suke atau tak dIe.. hahahahaha.. akhirnya jannah still suke die walau die tak tau jannah suka dia..macam tak masuk akal je. pandang gerak giri die dari jauh pun dah ok.. kalau depan2 mau pengsan kot ... tapiiiiiiiiiiii hahaha lucu je bile fikir balik ... kalau die tau jannah suka die... mesti die yang tak percaye.. hahahahaha.. siannye alamak 
tak pe la jannah simpan ni sebagai cinta zaman sek yang tak kesampaian.. hihihi sampai sini je la... kisah TTM jannah walau die tak pernah nak iktiraf jannah sebagai TTM die.. byebyebye tatitu

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 2 June 2011

cuti

 Wa... pe ce ???? bile cuti berlalu gitu je... keje sebutir x ciap ag ... naik cuti cg bg result pekse.... rase cam x  caye je... mak tolong !!!!   

CuTi daH la BOSAN!!!! semua wat sendiri... Bile dengar citer Haida sal family dia .. cam seronok lak.. pagi2 jumpe adik badik.... jannah ni ???? pagi2 bgun capai tuala dlu... jumpe mak .... lpas mandi bru jumpe ayah.... Hemmm bosannya xda teman dekat rumah... ada internet dengan tV wat otak makin tenat je.... tapi still bersyukur lagi.. bila dah pkul 9.00am .. rumah dah senyap sepi... nak bising cikit on radio atau tV.. bila terover  kuat volume .. ha mula la sampai ke jalan dengar ... hemmmm... bosannya hidup sorang2 dekat rumah ni.. kadang2 time rase takot menjelma... tak menyempat nak keluar  dari rumah... hahaha bila ingat2 lucu lak ase hati nie... hahahhahah 

Dah CuTi2 Cam ni rasa rindu SEsangat ..... hahaha  dengan siapa ye????? dengannnnnnnnnnnn.. my beloved sister... waaaaa rindu sangat dengan akak ku sayang ... adik asyik call akak je.. tapi tiap kali adik  call mesti akak busy ... sian akak kena layan adik yang ska menyibuk pada  waktu yang tidak sepatutnya... ari sabtu ni adik datang umah akak.. tak tau la kali ni rasa macam seronok sangat nak jumpe akak adik seorang ni.. adik betul2 rindu akak...

Jannah Xrindu koranG (kengkawan ku) pun...... tapi xdapat ditepis Jannah rindu sangat sesetengah orang yang jannah rindu .. hahahaa berbelit la ayat ni.... tapi yang penting ... rindu jannah dah kurang sikit.. hemmm time kasih RiE ko teman aku mase aku snyi tahap gaban .. RiE antara kawan yg jannah rindu... hahaha..

Naik cUti Ni MeSti Ada Yg BErUbAh!!! ape ye? tak sabar nak negok perubahan tu !!! siapa yang beruba ye?????? waaaaa.... penghijrah ape yang akan berlaku ??? bulan jatuh ke riba????

APE2 PUN JANNAH UCAPKAN SELAMT BERCUTI WALAU SISA CUTI TINGAL SEMINGGU LAGI ..... HIHIHI 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...