Tuesday, 25 December 2012

Bila mencarut

Sepi menyendiri.. 
meniti titian hari penuh kebosanan.. 
Lalui liku kemurunggan.. 
Memamah sisa sengsara..
Tiada yang kekal
Hancur berkecai dihentak kekesalan
Tergapai2 memohon bulan menerangi
Malam penuh kelam suram
Tiada warna..
Hitam tidak membawa rasa
Tidak diduga segala diimpi musnah semua
Janji terucap menjadi debu berterbangan
Noktah bersama titisan airmata...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 12 December 2012

Segamat

Waaaaa... bile jejari chubby nak jadi jejari runcing ni..???? = ="
Seindah rembulan disana .. Becahaya sang suria
Besama lebar senyuman di bibir..
Panah tertusuk menjadi bisa ...
Mebunuh segala rasa ... Mematikan segala saraf
aku la MAYAT HIDUP!!!!

Hahahahaha takot tak??? Terasa mengong disitu... Ulalalala

Nothing interesting semalam.. Wahhhh Cik Siti Nor Jannah keluar dari kepompong selamat beliau ...
Belum sempat sampai ke destinasi yang ditu..
OH MY GOSH!!!!!!! Mata ku di cemari.. Acid gejala sosial..
Double triple .. Tak sangka budak baru nak up bersepah2.. Ingat kat bandar besor je ada barah ni .. Tak sangka plak luar bandar pun sama dengan jerr.. Opsss sory la.. Cik Jannah dah lama tak keluar rumah.. Bila keluar rumah baru sampai bus stop.. tetapi mengapa!!!! mata ini sudah dapat dessert ??? Hooooo sampai dekat bandor perhhh main menu.. erkkk kenyang derrr... siap muak ag .. boleh muntah gua cakap sama luuuu.... Tolong la sissssss... Anda wearing hijab your personality like muslimah.. but your action??? Like !@#$%^&*())(&%$#@@%&

Okey Jannah jangan nampak kampung sangat !!!!
OPEN MIND sikit!!! Waaa aku cuba open mind BANYAK dah...
Tapi... Gua memang kekampungan bab ni... Kalau ikut rules agama seseorang tu memang kampung??? Hahahaha boleh ketawa guling2 dipersilakan..

Tak ada apa menarik cuci mata di Segamat.... Gua dah terbayang Endon2 yang kerah keringat buat bagunan di negara kite yang dah MERDEKA ni... Hahaha.. On the away pergi ke One Segamat tu memang tesermpak dengan bangunan baru nak naik.. Memang pale tuju kepada para endon je la.. Boleh kata dieorang ni muda lagi.. kalau tak.. memang tak terdaya nak buat semua tu kan??
Tapi bila sampai kat mall.. WOWWWWW...
Pria gantang cop Malaysian .. Ulalallalala
Sedap berkepit dengan couple masing2..
Hummmm... Kepinjangan disitu...
Whyyyyyyy????
Hummm si pompuan pakaian cam orang x cukup kain.. Agaknyer nak up to date sangat sama naik dengan minah mat salleh kat luar negara tu kowt... Ikot fesyen
Alhamdulilah or Astaghfirullah halazim..
Sian lelaki Malaysia kan nak ucap yang mana pun comfius yer dak???
Ni sungai segamat yang selalu banjir... Tepaksa dengan tidak relanya Cik Jannah terpaksa meniti jambatan tersebut.. Kenderaan yang lalu suka honnn.. Damnnn tau la kami hanya pejalan kaki.. Mana tatatertib anda sebagai penguna jalan raya?? Terutama en. LORYYYY..
Ingat besor sangat anda dah bekuasa??

Okeyyy Menuju ke Mall??? Mall k??? Kah kah kah

Pemandangan dari tingkat atas bus station segamat.. Floor yang dekat tempat jual tiket bus.. Perhh tempat disukai pasangan couple.. Yang pasti tempat ni tak privasi.. Tak ada clas tol la couple kat malaysia ni... Nak cakap pemandangan romantik tak do lansog!!!!!.. Negok matahari terbit? terbenam??? Kah3..
Okeyyy nama dia ONE SEGAMAT.. Adaaaa LFS... Woooo standard pangung wayang je.. tapi.. dok best mana la.. Tapiiiiiii.. Dah ada POPULAR... Pas ni tempat ni je la cik Jannah akan tuju....
Serba salah citer pasal journey semalam... Hihihihi
Jannah just nak share jerr...
Sape tak kenal Segamat Johor.. Pekara diatas adalah sedikit gambaran nyerr...
Nak jalan blog korang plak la..
Pe cer ekk?? Huhuhu

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 11 December 2012

Nahi mungkar


Sesepoiii angin dibawa berlalu
Badai memusnah mahligai indah
Seindah syurga lenyap segera
Umpama langit tak kaN bercahaya

Sila abaikan kata tersebut. Hai u all.. Miss u all..
Cinta .. Skop  yang besar untuk dirungkai .. Terlalu meluas... Tapi kalau sebut cinta .. Mengapa harus sempitkan otak kepada pasangan yang berlain jantina menjalinkan hubungan .. Antara halal haramm.. Kita kaburkan dengan kehangatan cinta.. wekkkkssss.. Ada juga manusia yang terlari tabii .. Bak kata mereka hak mereka mereka punya suka.. dari situ kite hanya mampu pandang dan biarkan.. sebab???? dunia nak kiamat semua tangungjawab sesama umat pun kita tak dapat nak galas.. Masa zaman sekolah dulu ada la jugak ustazah and ustaz control kite.. bagi tazkirah pagi2 jumaat kekadang tak yah jumpa jumaat pun dapat takirah jugak.. hihi nakal punya pasal.. normal thing tapi .. Tapi bila cik Jannah jejak kaki kat luar baru Jannah tau dan paham kenapa time waktu pendidikan Agama Islam or takirah seharusnya kita jangan sesekali melelapkan mate..Nescaya rugi and teramat rugi.. Berbalik tadi

Siapa yang melihat kemungkaran hendaklah dia mengubahnya (taghyir) dengan tangan, jika tidak mampu hendaklah mengubahnya dengan lidah, jika tidak mampu 
hendaklah dia mengubahnya dengan hati, dan yang demikian itu adalah selemah-lemah iman." (Hadis Riwayat Muslim)

Kita semua boleh menilai sendiri.. Suasana dunia masa kini.. Penoh ranjau penoh duri penuh liku andai kata korang kat hutan.. banyak la benda2 tersebut...

pakat pakat tunding jari satu sama lain.. Sampai pehunjung hanya perpecahan yang berlaku.. Kenapa tak ikot resmi penyapu lidi?? makin banyak lidi makin  susah nak kepak.. kenapa ikot resmi lalang pantang ditiup berubah arah.. Masing2 ada kuasa, masing2 ada hak, masing2 dah baligh boleh pikir mana hak mana batil...
Cinta tu fitrah... Cinta tu anugerah.. hargainya selagi merasainya.... cinta yang kekal cinta pada Maha Esa cinta tanpa pehunjungnya.... 


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 25 October 2012

My Pet



Hello kawan kawan blogger.. Ingat jannah lagi.. Huhhhh mesti tak ingat dah .. Maklum la jannah ni bagai katak yang sumbang.. hihihi ade k??
Ok sempena aidiladha.. tiba2 muncul rase kasih and sayang kat someone.. Huhhh walau kehadiran nyarr dah lama menyemak kat dalam hidup jannah.. tapi jannah wat bodo jerr.. maklumla tak berminat lansong nak ambik port dalam hal ni.. Dan benda tu adalah 2 ekor kura-kura yang muncul dalam kehidupan sejak 2 or 3 tahun lepas... ABANG KESAYANGAN telah membawa mereka kedalam kehidupan kami sekeluarga...
Tak membeban.. Tapi yang annoying tu abang beli kura2 ni jus nak abiskan makanan ikang lebihan ikan bapak yang mati sebelum tu.. Mula kura2 ni...sebesar 50 sen.. setelah 2 3 tahun berlalu???
taranggggggg
besar bukan?? susur galur jannah boleh terima "mereka" setelah ngok movie cinta kura2..

buly time

ekceli ni sangkar pn. kucing .. Tapiii sian pasangan kura2 ni duduk kat aquarium jerr.. so naiwaitu Jannah sahaja aku nak bawak die jalan guna sangkar kucing lilah hi taala.... tu pun setelah puas becakor dengan Pn kucen .. kalau tak memamg tak boleh nak bawak en. kura2 dan pn. kura2 mandi la.. kalau nak hangkot aquarium memang tak la.. 

mandi time
Percaya atau tidak ni first time dia mandy.. Sory baby I abaikan u..
Hahaha.. memang jakun tol time tu.. Ada ke patot dia nak ngap jari jannah.. Tau la jejari chubby jangan nak mam tangan tuan sendiri...

SWEET COUPLE =p

Hidup mereka hanya berdua.. Ntah la tak tau  sepasang k  sama jantina.. Kalau sama jantina memang patot tak da  zuriat   hihihi

cinta kami hanya untuk spesis kami

Garang muke I kan??? Takot x?? (sesungguhnya kura2 suka mengigit tangan mybe jannah seksa mental dan rohani mereka kowt)
Secara langsung mereka kurang kaseh bin sayang dari kami sekeluarga..
Sebelum ni mak sorang je yang jaga kebajikan mereka dengan penoh keprihatianan bagai menatang minyak yang penuh walaupun mereka hanya binatang.. sungguh mulia hati mak.. sampai jannah terhempaskan mereka mak marah jannah kaw kaw .. Huhhh


Muskil... Kura2 salin kulit k ??? Banyak retak and kulit terkopek.. Mak cakap sebab jannah hempas2 mereka.. ehhh tak mukin la... Huhhhh

Sempena hari raya aidiladha.. Saya siti nor jannah berhasrat nak bebaskan kura2 berdua tu ke longkang.. Bebas kan mereka ke alam semula jadi.. Hihihihi
Ok tak idea Jannah???
Tapi mak Jannah selalu cakap kura2 ni tak pandai berdikari,,, Rasanyee kura2 ni mesti ada naluri cari makan sendiri yerr dak????
Nak jelajah blog korang plak la... Selamat Hari Raya Aidiladha




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 15 October 2012

Hello


Haiii sejak dan berapa menjak ni .. Jannah dengan beberat hati memang dah lama tak menaip entri dalam blog ni....Ok esok maybe something interesting will be happen.. Sebenarnya, jannah nak follow kawan buat MEUT .. Hihihi tapi secara lansung dapat tiket masok sekolah kawan Jannah yang Form6.. Gilerr ahh.. Kalau jumpa depa nak cakap pe??
"Hai.. Wazzup beb??" ... "Gile ah makin kacak" .. "Weh susut badan ko duk asrama.. tak cukup makan ke derr?? " 
Ehh asal menjurus kepada kawan lelaki jerr ni dah tu nampak excited plak.. Hihihi kantoi sudah... =P
Sebenarnya nawaitu secara sengaja Jannah nak follow member sebab nak makan yee mee sizzling.. Korang mesti penah makan kan?? Tak la korang takkenal.. Sedap kowt .. Jannah suka cendawan butang die terasa juice ...

sumber internet
See mengiurkan.. nyummy nyummy... Huhhh malang tetapi tak berapa malang sangat sebab kami gi berdua jerrr.. So sesiapa yang area Muazam Shah tu nak temankan kite orang sila terpacak depan gerai yee mee area bus station  dalam jam 1400.. Huhhh one more thing kiteorang naik bas.. see betapa jauhnyerr nak makan mee sizzling ni... perjalanan mengambil masa dalam 30 minit menaiki bas mara liner yang agak uzur..
so ngok la esok ada citer ke tak.. Mana tau jalan kat Muazam jumpa anak raja k.. Tak ada yang mustahilkan???  
 
Sekarang time untuk menziarah blog korang plak.. Miss u all...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 8 October 2012

cacar marba


Hai u all.. sebulan Jannah tinggal kan dunia maya.. cewah maya la sangat maya matahari.. hahahaha nothing intersting selama sebulan Jannah sepi.. Huhhh jangan cakap Jannah dah lama tak da kat sini sebab tak bayar bil internet plak.. Jannah ada hal tak dapat dielak kan so terpaksa becuti dari mengonlinekan diri.. secara lansung free je ayah jannah bayor bil internet tapi tak guna pun.. rasa macam rugi jerr.. ahhhh itu bukan berita mutahir.. Yang mutahir harga sawit dah turun sooo sad.. tak tau betul k tidak tu la yang jannah dengar.. Saya Siti Nor Jannah selaku penganggur terhormat kat rumah ni terpukul sikit dengan berita tersebut.. Adoiiiii... Sakit tau macam mana la hari hari yang mendatang.., Luar dari langkau pemikiran ... Bila semua peneroka dah selesa dengan apa yang ada.. See dugaan tetap datang walau kita rasa selamat... huhhhh..
by the away terasa bosan sesangat bila diri balik ke asal.. hari hari ulang pekara sama.. huuhhhh.. apa kan daya tak boleh nak lawan takdir.. cehhh takdir pe la sangat boleh je sbnarnyer..tapi terasa kaki tepasung dekat rumah ni.. urghhh dilema merah tol la..  tak pe janji kita enjoy..
Seronok jugak dapat kawan2 dalam alam maya ni terubat jugak la kebosanan yang melanda.. Humm ada ke kawan yerr kat sini..???? hummmmm... 
Sampai situ je la kehampaan hati ni.. Bila baru kehilang seorang kawan ntah mana menghilang.. hummm.. it okey... sedeh gak bila diri diperlaku sebegitu rupa.. En. Muhammad Saiful berasal dari Sg.Siput Perak .. Jika  membaca entri ni TERIMA KASIH sangat yerr.. sesaat kau datang sesaat kau pergi.. pergi tingal seribu persoalan.. ape la salah den kat ang ??? 

byeeeee..... 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 25 August 2012

kasih mak

Hai para2 ibu...  
Humm best k jadi ibu ekk??? Jannah tanya macam tu bukan Jannah nak jadi ibu...
Tapi jannah teringat zaman kecik dulu jannah ada sorang je mak taraf dia sama jerr macam mama, umi or mami korang... Emak Jannah ....
Ermmm Adek sayang mak sangat2... 
Bila teringat zaman dulu adek tak boleh sekat air mata sebab terlalu indah sangat tapi sayang benda semua tu tak boleh berulang .. Adek sedar adek dah besar ...mak pon tau kan adek tak boleh nak manja macam dulu walaupon sekarang adek still manja lagi.. akkkks..
Mak adek ingat first time mak anta adek gi sekolah.. Huhhhh,,, adik tak pandai apa2... adik banyak main.. tiap hari mak hantar adik gi sekolah kancil tu.. mak hantar adik jalan kaki jerr.. mak tak penat k ???? balik pon mak setia tunggu kat pagar sekolah.. Mak tak pernah lambat .. Jauh jugak rumah kita dari sekolah tu kan... sampai la adik masok tadika maksudnya mak kena jalan kaki dua kali ganda dari adek sebab mak antar pastu ambik adik kan???. Tu pun adek malas gi tadika.. Mak pagi2 panaskan air guna periuk besar... Mak angkot masok bilik air mak campor dengan air kolah .. mak mandikan adik walau mata adik still pejam. masa kat tadika adik still tak kenal huruf..Mak tak jemu hantar adek.. mak tak nyesal k ????  Macam membazir jerr .. Huhhhhh 
Adik nakal kan... Huhhhh,,, Waktu berjalan dari rumah ke tadika adik tak nak jalan dengan mak adik malu.... Adik selalu tepikir kenapa adek jerr kena jalan kaki budak lain best ayah dieorang anta.. alasan tu jugak aku guna tak nak gi tadika.. mak tak pernah marah aku ...mak pujuk lagi ada la... Mak tak nak adik kena panas mak belikan adik payung khas tuk adik kan.. payung tu still ada lagi.. Tapi kalau sekarang adik guna payung tu just muat kepale jerrr... Hummm kalau hari Isnin mesti mak check kuku.. Hahaha dah lambat pun mak check lagi.. Mak selalu istifar panjang negok kuku adek.. Hahaha aku pun tak tau nape.. Dalam bejalan mak sempat ketip kuku aku... Kadang adek wat hal pagi2 buta nak ais krim.. Mak singgah beli dulu ais krim... Mak selalu tapaukan sarapan sebab adek memang tak suka sarapan kalau dipaksa mesti keluar balik.. Tapi kan adik mangse buli.. cehhhh kena paw la sarapan adek.. Adek tak bagi tau mak pun kan.. Hihihi tak pe la mak kita sabar je orang wat kite... 
Mak tahan dengan kherenah adek kan... Adek tau mak kuat, mak sabar... Mak selalu cakap ''anak2 menguji orang tua die sabar k tak... " Mak selalu cakap gitu kat akak..
Huhhhh kadang adek pikir cam na la anak adek nanti kan...(sempat beragan)

Bila first time adek jauh dengan mak baru adik terasa rindu.. Mak tau selalu adek nages bila ingat mak.. 
Adek selalu pikir mak... Huhhh waktu adik jauh adek selalu misscall tepon rumah.. Mak tau jerr adek yang call.. Cepat mak call no adek.. Adek senyum jerr bila no tepon rumah naik kat screen tepon adek.. Adek nak angkat adek sebak mak.. Tapi adek angkat takot nanti mak tunggu lama... Adik cuba cover suara adek yang sebak..
Adek pon dengar suara mak macam sebak jugak mesti mak rasa apa yang adek rasa kan... So adek cakap adek sibuk .. Cepat2 lafaz assalamualaikum terkeluar dari mulut adik.. Lepas tu adek nages puas2 tapi still rindu mak..
Last adek pon mintak mak ambek adik.. Huhuhhu cepat jerr mak ambik kan.. Mak pun rindu adek k???...
Hemmmm.... Sekarang tak tau bila lagi adek nak keluar dari rumah ni.. Adek takut nak jauh dengan mak.. 
Sekarang mak pandang adek lain macam duk kesat air mata depan PC... Huhhh adek tulis entri pasal mak adik la.. Humm orang cakap cerita cam ni tak payah nak cerita kat blog or heboh2 kan.. Tapi aku nak semua tau aku sayang mak aku sangat2.. Aku bukan jenis pandai tunjuk sayang aku kat mak... Kalau mak boleh baca entri ni kan bagus... 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 10 August 2012

Musuh Atau Kawan????

Setelah pikir lame dan beribu kali.. yang mengambil masa satu jam juga... Nak tulis entri ni atau tidak macam mana nak mulakan.. tujuan tulis entri ni just nak buat kenang kenangan jerrr.. Humm sebelum ni memang ada niat nak buat entri pasal ni tapi.... Emmm Tak pe la teruskan je la.. Sekali sekala jer...
Sesiapa rasa entri ni annoying sila tidak menerus membacana.. Peace sebab nanti boleh dapat tekan sebab nanti ang pa rasa aku ni... Emmmm ok jangan la judge aku ..

Ekceli memiliki seorang musuh yang kekal bukan dambaan aku mahupun cita cita aku dari kecik...Tapi semua tu berubah tanpa aku sedari aku dah ada seorang musuh ang tetap bukan lagi part time. "MUSUH" Aku mendefinasikanna sebagai...
  1. Bila kita jumpa dia kita akan rasa " Oh tuhan perlu k aku jumpa dia??"
  2. Bila jauh "amannyerr dunia Tuhan jerr tau "
  3. Bila ngok frendlist kat FB "kenapa la aku friend die"
  4. Bila komen kat wall yang tak menenangkan hati den " woi jangan menyemak kat wall aku la ngekkks"
Ok ... Start citer ni bermula.... dari form One lagi kowt.. Aku dengan die bukan dari kelas yang sama kan..Tapi kelas kami bersebelahan dan sebelum sampai ke kelas aku .... Kamu orang kena lalui kelas dia dulu dan benda tu terpaksa aku lalui tiap hari suatu ketika dulu... Selain tu dia bukan dari keratong yang sama dengan aku soo aku tak kenal sangat die ditambahkan pula dia ni tak femes mana pon just budak kecik .. Tapi aku perasan satu benda kalau time aku lalu depan kelas die mesti nak membuli emosi aku... Tau la die kenet tak padan nak cari pasal dengan guweh... Bancingan kamu ... Ape aku merepek ni ???? Haa disebabkan dia hanya pengacau diluar kelas aku tak ambik port pun.. Juz aku selalu keluarkan kata2 " ko pendek pesal tak puas aty??'.. Ekceli aku asa waktu form 1 tu dia tak matang lagi kowt rendah kemetot jerrr lepas tu naik form seterusnya pandai lak tinggi sekarang lagi tinggi dari aku .. Sebab tu kot waktu form 1 tu peragai macam budak budak.... Dah la menyemak... kalau aku nak jerr jentik die confirm melayang gila bayang bagai layang-layang .. Sekali lagi merepek...  Alahai menyampah aku negok si kenet ni nampak kecik beso kecik beso jerr... Pembulian emosi berterusan aku pun tak ambik port sangat kalau ada masa aku balas gak kadang kadang buat tak dengar jerrr...  W H A T E V E R..
Tak sangka aktiviti ni berlarutan semakin parah menjadi barah .. Nak tau ??? JOM layan............

....................................................


Pada suatu hari yang indah terdengar burung berkicauan dan bau embun yang menyenangkan... Tetiba hari tu menjadi hari hitam aku ... Serius semua ni berlaku  sekelip mata dan buat aku blurrrrr... Meh sini I story just kongsi jerr tak da niat nak burukkan diri sendiri natijahnya nanti kita tau .. ada moral value nyerrr...
Kira sebelum rehat sesi pagi di SMK BANTURA tahun 2009 tarikh tak dapat di confirm kan... Sesudah waktu Pendidikan Jasmani.. Ekceli kelas aku dengan dia kena gabung kalau masa PJ.. Tak jadi masalah pun tapi jadi masalah besar bila.... Aku tersalah masok kelas dia.. Aku confirm tu kelas aku sebab nampak mamat mamat kelas akau dalam kelas tu.. So tanpa berlengah kaki kanan aku langkahkan kedalam kelas tersebut  mak pesan kalau nak masok mana mana guna kaki kanan kecuali toilet...  Tapi bila aku tercari beg meje kerusi milik aku .. TAK ADA???? Jenuh aku pusing dalam kelas tu yang budak laki pandang jerr.. Sengal jambu batu la dieorang tu bukan nak bagi isyarat aku salah masuk kelas... Aku pandang sorang2 muka mamat jambu dalam kelas tu .. Lepas tu baru aku pasan kelas aku tak sehodoh tu... Cepat2 aku mintak maap kat cikgu kat depan tu terus keluar .. Dan keluarnya aku diiringi dengan leraian tawe jejaka jambu tak cukup misai jangut ... Tapi asa bebudak tu tak da misai jangut lagi time tu hahahaha .. Sepatotnya depa kena beterima kasih gan aku sebab cikgu tak jadi nak marah depa.. Hummmmmmm... Tapi tak dihargai pun... Aku punya rona muka dah merah padam .. Maklum la time tu muda remaja muka still cerah lagi.. huhuhu kalau masa beputar kembali aku janji tak main panas dah...

Start penambahan kat dunia si kenet tu makin banyak bahan nak jadi kan modal buat sakit hati den.. Menci tol..
Apalagi si kenet tu dah la tak comei makin galak melemparkan kata kata yang tak menyenangkan hati den jerrr.. Ekceli kalau dengan GF dia pijak semut tak mati kalau dengan aku semua dia nak pijak kasi mati.. Ape salah den dengan dia???? Ampun kan la den andai den ada salah yoooo.. Sengketa sebelum ni semua  masok telinga kanan keluar telinga kiri... Malas nak teruskan.. Ekceli start beperang dari form 4 sampai sekarang lama bukan??? Kalau dia start memang aku enjo pun.. Brutal kowt perang gan mamat cam tak cukup singgit ni.. Tapi emosi kena kuat sebab madah berhelah dia kadang meyusuk ke hempudu limpa menyebabkan anda kencing tak lawas selama seminggu. Ekceli kami macam api kalau jumpa mesti nak membara jerr panas tu tak ah cakap la.. Haaaaa. Humm kalu dalam kelas ikot dan kami nak perang walau ada cikgu tak da cikgu bedal jerr.. Cikgu pun dah masak dengan kami .. Hahaha pe teruk la jadi anak murid kan.. Ok la si kenet entri ni khas tuk ang ... Pe pe hope ko happy lorh yerrr kalau  ko tak ingat aku pun, aku dah bersyukur... Time kasih jadi musuh aku kannn.. Harap ko dapat la kumpul kenangan permusuhan kita buat kenangan sampai anak cucu ... andai sampai 7 keturunan tak abis lagi nak bermusuh la.. Hahaha sekali lagi merepek.. Daaaaa....


Ni gamba musuh den tu.. Cari la... Muka jambu batu, tak pakai sepek mata  and lastly pakai seluar...
Agak agak batal pose tak menaip entri ni ?? ala ni dedikasi tuk die jugak .. kire halal la.. nanti balik claim choki2 yerrr....???


P/S: Amalan bermusuhan bukan sesuatu yang baik.. so renung2 kan.. Jangan hidupkan api jika tak ada pemadam api.. 




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 7 August 2012

suamiku tak romantik tapi autistik

Seseorang telah bertanggungjawab sebab dah menjebak Jannah kekancah pembacaan novel.. Sebenarnya Jannah tak rajin nak baca... Lagi yang tebal macam novel... 
Tapi pecah rekod Jannah bulan lepas Jannah guna duit sendiri beli novel.. 
Terbang 3 keping warna merah.... Huhuhu ntah nak cakap berbaloi atau tak.. Langkah pertama jerr tu
Hummm bila novel 
Kat bawah ni ada kat tangan Jannah ... Urghhhh
Terbayang buku teks sejarah sekali gus terbayang muka cikgu sejarah plak...
Tak pe redha jerr...


Tak sangka bila baca pun feel macam baca buku sejarah percaya atau tak seminggu baru khatam rasa macam nak buat pulut kuning jerr lepas selesai tamatkan novel ni...
Nak huraikan tak pandai la.... Humm beli dan baca.. sapa nak pinjam novel ni sila ke rumah Jannah di alamat ...Kat bumi area Pahang, pandai la cari...


Doktor cinta ni best sebab nvel pinjam... Sebab tu best... Beguguran air mata keluar dari kelopak mata.. Kesan  penulisan best sangat ... Hummm ...


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sunday, 5 August 2012

Fobia Darah

Titew  bukan ngada-ngada takut darah ... Bila nampak darah titew rasa takut , seram, nak nages.... kite gelii
Nape???? Titew tak tau .. Kalau nampak darah badan titew jadi lemah longlai giler2..
Mak titew selalu kata titew gedik .. Ishhh mak mana ada owang gedik gedik tau ... Perasaan semua tu lahir dari hati and terus tak sedap hati kalau nampak darah..
Titew try buat research dekat alam maya pasal kelemahan titew...
Baru titew tau nama penyakit titew ni.. Boleh la kata penyakit sebab menyusahkan diri and orang jerr... Huuuuuuhhh

Eree cam sos cili life jerrr
Emmm seseorang tu rasa takut pada darah mahupun pendarahan.  Ni semua angkara titew fobia dengan darah.. Titew tak suka wana merah titew tak suka cecair pekat warna merah... EUUUUU
Lagi tak suka bila ngok gamba kemalangan yang penuh dengan darah lagi dekat situ gak rasa nak muntah and nak pengsan...
Sebab tu la juga tak suka hospital dan seangkatan dengan nya..
Tak tau nak wat ape dah ... Kalau orang lain luka ???... Saya Siti Nor Jannah bukan tak nak tolong tapi bukan jugak nak penting kan diri sendiri tetapi lebih baik kalau saya tolong cari kan orang lain untuk dapat bantuan daripada saya ang bagi bantuan.. Huuuuuuu
Tadi kaki titew tersepak katil .. Hoooo bedarah plak.. Dekat rumah tak orang nak tak nak terpaksa juga gigihkan tangan bersih kan luka.. Mulut tak berhenti mengucap ... takot2 den nak sapu ubat .. 
Ada sapa2 tau macam mana nak urus kan masalah seumpama ni ???

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 4 August 2012

Biskut Raya Angan ku Musnah

Haaa  sama dengan peredaran hari.. Mesti dah ada start buat biskut raya yerr dak??
jannah pun dah start lepak kat dapor uli doh.. Antara percaya atau tidak Jannah dah boleh wat biskut.. Walau tak ada rupa tapi rasa die..boleh la bagi bintang.. Wahhh angkat bakul I masok sendiri yerrrrr...
 Tapiiiii..
Banak halang Jannah lalui ternyata mencabar jugak nak berjinak2 buat biskut ni.. Kesabaran perlu bagi ang memang tak ada pengalaman... 
Bagi mengekalkan nostalgia waktu kocik2 dulu... I choose to use oven Butterfly..
Ala yang guna dapur gas tu.. Huhuhuhu


Ha tu dia......
Ang pa pakat kenal idak ???

Humm xda cabaran tak best la...
See 


Kerentungan muncul.. Setelah x pandai nak kawal masa dengan api... Tu ada cabaran petama guna oven butterfly tu...

Next kita singkap lagi...


Smart dok???? Bila Chef Siti Nor Jannah kasi rentung... 
Tak tau la pe nasib si rentung ni.. ke tanah atau ke mana mana jua..
Tak dapat nak pastikan lagi..


Cerita duka tak terhenti disitu jerr... Kemalangan berlaku semasa mengeluarkan loyang dari oven keceperrrrr jatuh ke lantai.. Musnah 1 lagi...
Konklusinya... 50 peratus jerr menjadi biskut walau rupa tak seberapa tapi keenakannya.. Boleh la.. Maklum la Jannah buat dengan penuh kasih sayang.. Mana tau future husben yang makan nanti hukhukhuk... =)

P/S: Gagal boleh diperbetulkan.. Usaha tangga kejayaan.. Gagal sekali bukan pemusnah harapan..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 3 August 2012

Ketam BUJANG SENANG

Halooooo... you all...
Den harap rakan2 blogger yang lain sihat walafiat ok...
Mudah mudahan kita dapat jalani ibadah uasa dengan sempurna

Ekceli jannah ... Hari ni dah mencemar duli ke dapor mahligai Pn Rahimah
Godek sana sini... Macam tak pernah turun dapor lak padahal memang dari sejak lepak dekat rumah memang situ je jadi port jannah... 
Tapi hari ni special sebab first time jannah masak resepi jannah sendiri ....
Tak tau letak nama ape ... Guna resepi sendiri main masok jerrr.. 
Janji boleh makan.. 
Hahahaha sempoi tak sempoi I try my best..

 
Terbalik lak gamba ni.. pandai2 la ang pa ngok.. Resepi rasia hanya den jerr tau... Sodap la jugak... Dengan segala hormat dan rasa rendah diri den bagi nama masakan baru den ni dengan nama .. KETAM BUJANG SENANG... 
Bagi mendukung nama tersebut adalah disebabkan den dah tanya status ketam tu untuk mengesahkan dia bujang atau dah kawen... 
So paham la ape jawapan dia kan...
I single lagi... 
Keceperrrrr den masokkan ketam tersebut kedalam kuali tanpa belas kasihan.. Huhuhuhu 

p/s: jangan ada effect negatif  dikemudian hari =P

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 30 July 2012

Kisah Kita Punya

Hummm memamg dah lama tak mengadap laman sesawang ni .. Hacummmmm
Habuk pun besepah-sepah dah gaya kumpulan Sepah pulak .. 
Lurus lagi jujur sebenarna nak story pasal zaman duduk dekat Klang ... 
Melangkah ke dunia kerja... Ekceli kerja kat kedai pakaian harian jerr pun..
Sapa duduk dekat Klang area Teluk Pulai mesti  tau nama kedai pakaian PENKO...
Dulu aku menghabis masa kat situ dari pagi petang sampai malam.. Best k idak ???
Ntah tapi dapat pengalaman baru macam2 aku rasa duduk situ...
Berdiri diatas kaki sendiri 
Meharungi banjir....

Kat situ bermula satu tali persahabatan... Jeng jeng jeng...
Hahaha.. serius lawak lawak first blind date.. ecehhhh
Tapi tak pe ada orang dewasa teman..Huhuhu Thanz la akak ekk...

Die datang dengan mengejut sampai aku pun terikot tekejut... Dah la sesat cuak aku dapat kol die cakap sesat.. Nervous punya pasal ada kepatot aku suruh die balik.. Kahkahkah,..
Damansara ke Klang ..,... Jauh tu beb kalau merempit pun ish ish..

Die start gerak pukul 6 lebih sampai Klang dalam pukul 9 sesat punya pasal....
Kata pun blind date kan.. Tu pun aku sendiri yang istiharkan .. Yela first time jumpa orang sekarang cakap blind date yerrr dak??? Aku bukan cam sangat die.. Serius tak kenal muka..
Duduk diam nak cakap pun mulut berat.. Control ayu walhal ang adooo..
Mengorak langkah kejauhan .. Pe lagi kalau tak MBO Bukit Raja...
Sayang seribu kali sayang movie aku ngok agak... Tak baik nak lebih2 kan.. Ngok Jidin Sengal bayangkan la kesengalannya.. Ehhh tapi new best friend I cakap I ni peramah.. 
Dah die senyap aku menjalankan tugas untuk kedaan kami tak begitu nak serius sangat so pok pek la.. Dah macam bertih pop corn...
Kiteorang datang bertiga.. Huhuhu tak baik berdua2 nanti yang ketiga tu tak nampak susah plak

Hari demi hari .. cehwaaaa... Tibe hari tu.. bencana alam datang.. Ape lagi I infrom dekat superhero I kat Damansara tu.. Ingat acah je sekali datang betul .. Memang superhero la kan,  nak bantuan bila2 masa muncul... teharu gitu

Lepas tu minggu lainnyerr hang out turun town kunun..
Terasa nak guna kederaan awam plak so naik la KTM.. Den duk klang tak berani nak turun KL sorang.. So mangsenyer My Superhero la...

Macam mana ntah baju boleh sama plak dah gaya couple plak.. Sweet la jugak kan .. Tema purple putih ..
Tempatnya Midvalley Mega Mall
Satu lagi langkah sumbang .. Pe care belum gaji gi situ .. Sesal tak sudah..
Ape lagi gi waang lagi.. Ehh kat situ wayang awesome gilerr.. Aku tido dalam tu selari dengan cerita aku negok.. Hahaha Titanic 3D.. Urgggghhh not my test ... Tapi layan la ngok orang lemas ang pelik tu penuh jerr wayang tu..

Tu la sikit tak bayak cerita bersama En Hadif a.k.a Adik Ucuk
Die mintak aku pangel dia adik pe nak buat .. Kalau tak die menages sapa nak pujuk tak kuasa akak nak pujuk dah besa panjang gini.. Hahaha
Rindu adik ... zaman bile la dapat jumpa balik...
Tunggu adik hantar jemputan kenduri kat akak la yerrr..
Akak cop jadi pengapit boleh makan biadap..
Huhuhuhu


P/S; Rase nak turun Klang lagi jerrr


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 28 July 2012

Tanpamu

Awan berarak mendung
Mengundang gerimis ditengah hari
Menanti pelangi tapiiiiiiii
Ribut membadai mahligai kristal
Indah kini musnah 
Tersembunyi disudut sepi airmata
Menjadi tirai pemisah antara dua benua
Antara suka dah duka
Demi satu rasa 
Airmata tempat pelepas segala sengketa
Tanpaku sedari  hati berlagu sepi
Sunyi tanpa mu disisi
Andai masa diundur ingin sekali ku jujur
Jujur menyatakan cinta 
Cinta yang tak pernah pudar
Sesungguhnya cinta tidak seharusnya memiliki
Perit tuk aku selami 
Dalam kejauhan aku merindu kamu 
kAMU yang pernah mencuit hati ini
mendabarkan belai mesra
Tanpa mu terasa diriku tak bernyawa
hela nafas ku tak memberi makna
Aku rindu tutur kata mu 
Aku rindu usik mesra mu 
Aku rindu renungan mata mu

P/S: merindui mu sesuatu yang memeritkan..


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 24 July 2012

Bebelan: Sahabat

Kehadapan bloggers aku harap ang pa semua in pink health with your family semasa menjalankan ibadah puasa (terhad kepada yang puasa jerrrr) semoga hari2 kita berjalan denga sempurna ..Amennnn(menadah tangan kesukuran aku masih bernafas.. ang pa pun tgah mehirup udarakan)
 Aku dah beli majalah bumper pose ujang.. Best la jugak dah lame tak beli sejak edesi merdeka tahun 2007.. Kahkahkah....
 eceh ada gaya macam tulis surat plak tak rasmi ..straight to the point tak nak belok-belok la penat bulan  puasa ni,, tapi aku ni dah nak start syok sendiri kalau ada rasa muak and nak termuntah dan tak mampu meneruskan baca entri terbentang luas lautan kepahaman aku lebarkan... Sila la ke tempat lain
See ikan merapu kerapu dah keluar,,, Dinasihatkan ambik pilihan bijak..
Suratan dan takdir tak dapat kita sangkal lagi .. Aku terasa baru sepurnama meninggalkan zaman tersebut bersama-sama kenangan lama.. Indah tak terungkap dengan kata-kata tak tertulis dengan perkataan itu yang dapat digambarkan.. Ekceli dah bertahun lamanya sekolah tadika kemas tu aku tinggalkan tapi.... Macam mana la boleh teringat masa zaman seketul jagung tu dulu...

Sahabat .. ??? Orang paling rapat selain daripada keluarga.. Hummm kawan dengan sahabat benda yang beze.. tak tau plak celah mana yang bezanya..

Ok cukup situ agenda aku menaip entri ni khas buat seorang yang aku rindui yang jauh dimata tapi tak dekat dihati. Hahahaha
Okey mula mengenali dia start dari tadika... Tapi guwa tak kacip sama dia malah guwa dengan segala hormatnya anti sama dia... Dia ada kedai, opss sory kedai family dia... mak aku selalu singgah nak beli barang... Dari situ kenal dia seorang yang cute.. suka nages .. manja sengal ... ambik ko aku kalau judge orang memang tak ingat dunia tapi akhirat tu ingat la jugak...

Tapi dah berzaman berlalu kami ditemukan lagi sekali dekat SMK BANTURA
Ecehh time ni tak sangka plak dapat satu kelas bersaksi 30 murid yang lain dengan kearkaban kami.. Tak sangka persahabatan kami kekal sampai form 5... Lama tu 5 tahun melalui liku luku yang beranjau... Adakala aku jatuh gedebuk... Die bagi semangat tambahan pula die sorang yang kuat semangat  tak penah dengar keluh kesah beliau .. Mantap giler die menusuri kehidupan sebagai seorang pelajar sekolah.. tak pernah poteng melainkan ada MC lain la macam aku.. Pantang ada subjek yang tak bekenan dengan jiwa raga, limpa, hempedu, usus kecik, usus beso  mula la pening kepala ,sakit perot dan lain-lain lagi ini semua atas dasar penyakit malas...
Aku yang duduk sebelah die lebih 3 tahun sikit-sikit boleh paham peragai die. 
Haaa tibe teringat zaman gi sekolah naik bas... Memang gempak giler dua orang yang tak berapa nak cun.. Aku dengan die jerr dari kelas sama dalam bas tu walau kuantiti kami sedikit tak membataskan kami untuk berfoya-foya dalam bas.. tahap angan-angan jadi princess kowt. Berapa lagu kami dendangkan pergi dan balik tanpa bayaran pakej gitu.. Ingat lagu HUJAN Bila Aku Sudah Tiada.. Tu rasa lagu first kami berjinak-jinak dengan kerja yang tak bebayar tu. Kami kadang benggang dengan bas yang kami naik.. Mana taknya banyak kelemahan yang pihak pengusaha syarikat atasi.. Bayangkan kami terpaksa mendaki bukit sebab bas tak larat naik bukit.. lawak jerr ada satu masa tayar bas hampir tercabut.. nasib drive dapat kesan sebelum terlambat  lepas tu kena tompang bas lain.. wat sengan kami jerrr.

Sikap dia yang pandai menesuaikan diri dalam mana-mana keadaan buat aku dengan dia jadi gila-gila kalau bersua muka..

Normadiana bt MD Saad mantan timbalan presiden kelab Pebimbing Rakan Sebaya.. Gilerrr aku rindu ko siot... Ko sekarang dekat menara gading.. Aku dengar penat ekkk panjat tangga UiTM Shah Alam..
Berat gak aku dengar ko ambik asasi sains.. hihihihi sekarang aku tak dapat temankan ang dah.
Doa aku jadi penganti diri.. Aku harap ko berjaya dalam cita-cita ang...


Madi lemah dengan kemere... So konklusi gambar diatas aku pakai baju pink beliau pkai tudung sekolah ang bakal jad Doktor kowt.... Madiana ni budak yang rajin stay kat sekolah.. Tapi banyak kebaikan stay kat sekolah sebab tak terdedaah dengan hasutan luar... Hihihihi



Ko sahabat aku dunia akhirat madi..

Sedikit bingkisan dari utube... Tabik spring guwa sama lu..

Dari PMR sampai SPM straight A...
Ngok video ni pun aku boleh lagi terkesima .. Ayat yang keluar macam dari skrip tapi sebenarnya spontan jerr tu... 
Akhir kalam, saya Siti Nor Jannah mengharapakan cik Normadiana pangilan manja kucing cik Madi akan terus sukses dalam hidup dia dan dapat berbakti pada nusa bangsa dan negara..(tibe patriotik plak)
kenangku dalam doamu
Ni kalau post kat fb pun dia tak pasan.. Busy katakan...
P/S: Tunggu entri perihal musuh den plak.

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 19 July 2012

Welcome Rahmadan

Waaaa.... dah lama tak menaip.. kaku terase jari jemari chubby ni...
Hai kamu semua.. Tak sangka dah masok bulan rahmadan, rasa baru jer sambut syaban...
Tiap tahun mesti ada azam... Tapi bukan Azam anak pak cik sood tu... Tapi azam laaa.. Jannah tak tau nak terangkan azam tu benda.. emmm cam benda yang kita target untuk kita capai.. Begitula...
Azam bulan Rahmadan mesti ada sebab setiap umat Islam menjadikan bulan Rahmadan ni untuk memperbaiki diri dari segi rohani.. Tak terkecuali Jannah sebab bulan rahmadan ustaz cakap pintu neraka kena tutup so syaitan tak ada kalau bulan lain setan banyak la kan???...(alasan dari darjah 1 samapai sekarang)
Ha sekarang tinggal nafsu jerrr.. Perangi nafsu bunuh hawa... Maka mati la hawa nafsu.. Betul k ni ???
Ada berapa benda dekat bulan Rahmdan jerr boleh buat.... Ermmm first mesti terawih la kan.. Lepas tuuu tradisi bermasyarakat main tukar juadah puasa dengan jiran-jiran(jangan kedekut , share2 la)
Seterusnya???? okkkk.. Ermmm

Target tau ni...
-Nak beli majalah Ujang edisi pose(ada lagi ke jenama majalah ni)
-Start buat kuih raya 5 ramadhan
-Sahur lebih 20 hari
-Berbuka ala bin kadar jerr
-Terawih.......
-Tidor secukupnya..
-Ibadah lain diperkuatkan
-Elakkan pergi Bazarrr...=)

Ecehhhhh... hahaha... tu je la... Mintak2 mampu..

p/s: selamat menjalan ibadah ramadhan

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 12 July 2012

Ajal dan Maut

Hello U all.. Waa Jannah tak cukup tidur.. Persetankan mata yang ngada2 ni. Sebenarnya Jannah terjage dari tidur tibe-tibe...
" Kak Rohhh... Oh kak Roh bangun2 ..."
Ada orang seru nama mak jannah la.. Kejut den dengan berani lagi takut den buka tingkap bilik...
Ohhh Mak Cik Sebelah ... Nama mak Jannah Rahemah.. Slang orang jawa jadi Rohimah .. So mak Jannah dipanggel dengan nickname ROH...
Tujuan beliau memanggil mak Jannah adlah untuk mintak mak den teman ke rumah arwah Pak Cik selang 3 rumah dari rumah kami.. Ye la pukul 4 pagi dah la rumah arwah tak da orang anaknya tak sampai lagi.. Wahhh terasa hidup bermasyarakat sangat.. Sanggup turun pagi2 buta.. Jannah memang dah terjaga dari pukul 3 pagi sebab susah nak tidur...
Bila mak dah keluar.. Mak pun setuju nak pergi ke rumah tersebut .. Dengan pantas aku menyampu
"Adik nak ikot boleh??"
"Ha jom jela" Kata2 mak cik tu..
Cuci muka je muka terus keluar.. Wahh semua jiran bagi kerjasama..
Jannah yang mamai pun berjalan dalam samar-samar pagi yang sungguh nian..
Dicelah2 kesunyian terbit dalam hati den yang still lagi ting tong.. Betul k??? pak cik tu dah meninggal...Cam tak caya.... Ingat lagi kata-kata orang yang berumur

-Ajal dan jodoh ketentuan tuhan
-Ajal tak boleh dilambatkan mahupun dipercepatkan sesaat
-Semua yang hidup pasti menemui kematian
-SEKSA KUBUR
-SEKSA AKHIRAT
-Timbangan baik dan buruk

Kata-kata diatas adaptasi dari nenek rumah sebelah kanan rumah Jannah belasan tahun lepas..Nenek tu pun dah tak tinggal sini lagi dah dengar citer dah duduk kat kerusi roda sebab uzur..
Cepat masa beputar tak terasa ... K Jannah yang alpa..

Jannah dah lama tak ziarah jenazah padahal kat kampung ni kadang-kadang tiap hari ada jer yang pergi menghadap Ilahi..
Banyak kebaikan ziarah jenazah selain daripada mengerat silathurahim, memupuk semagat kerjasama, membuat fardu kifayah, aishhhh macam2 lagi la..
Tadi tak nampak pun budak2 muda.. Yang ado mak cik pak cik..
Jannah ziarah sebab nak tahu macam mana uruskan jenazah,, Nak tunggu kursus jenazah zaman bila plak.. Hemmm... Tiap langkah pak cik and mak cik Jannah perhati dari jauh.. Minat tu kadang2 datang juga tapi tak sure nak lakukannya.. Nanti ada plak mak cik bergosip Jannah mengedik mencari publicity murahan plak..

Sebelum Jannah lupa... Sama2 kita sedekahkan Al-Fathiha kepada arwah Pak Cik Manhuri .. Walau korang tak kenal kitakan sesama Islam .. Ape salah bagi 3 4 minit bace surah tersebut yang penting iklas..
=)

Time kite nanti tak tau plak sapa jer yang sudi sedekahkan Al-Fathiha kat kita ...
Mengenang naseb...... (~_~)v
Suatu hari nanti kita pun pergi tempat yang sama.. 


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 11 July 2012

Serik dengan HOSpital


Salam sejahtera rakan2 blogger sekalian.. Humm 2 hari jannah nak buat entri tapi disebab beberapa kekanggan Jannah terpaksa tunda.. Sejak balik dari tempat dibawah ni..
:
:
:
:
V



Rasa dah lama tak pergi hospital. Kalau dulu mase zaman kenakalan bebudak selalu gak buat haru biru kat wad natijahnya sekarang bebudak bawah 12 tahun dah tak boleh masuk wad... Padan muka dieorang.. Kahkahakahkah
Beberapa hari lepas Jannah melawat jiran Jannah kat HOSPITAL SEGAMAT .. Jannah saja follow mak Jannah jerr mana la tau nak jadi begini plak.. Nyesal gak follow..
Hummm Masuk wad tu semua muka yang pakai baju kehijauan  tu sayup-sayup je suasana sepi pilu .. Tak da plak nampak orang berdisko melalak k atau seangkatan dengannya mybe kalau pergi HOSPITAL TANJUNG RAMBUTAN ada la kot..
Ada kaki yang bergantung ada yang terbaring and ada pak cik tua duduk sorang .. Ermmm Suasana sayup .. Tak best langsung.. Jannah jumpa nurse, Jannah senyum, Jumpe doktor, Jannah senyum.. Hihihi comel2 la nurse kat situ tak kurang gak yang muka masam cam cuka..
Okey.. Tibe2 tepandang satu sudut tu.. Ada lelaki bangsa cina.. Ya ampun, luruh jantung jannah.. Wahhh die tak pakai baju seksi gitu.. Hahaha..
Sebenarnya, rasa pucat kot muka jannah bila terpandang perot die...Jannah pandang jerr jahitan tu sekali dia pandang Jannah dengan muka penuh kesedihan dengan kaki kena balot pastu tergantung .. Jannah tak tahan nak negok semua tu cepat keluar dari wad tu. Mak ai jahitan panjangnya .. Ingat2 balik nak pengsan.. Lepas hari kejadian Jannah demam, mak Jannah suspek Jannah lemah semangat..
Seram sejuk badan jadinya tu pasal tak dapat nak mengonlinekan diri,,
Serik Jannah nak gi hospital dah.. Lega jannah tak jadi ambik khusus nurse..

p/s: orang kata kunun hospital byk anto bekeliaran betul k???

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 10 July 2012

Kawan den dapat EMAS

Tak caye?? Bawah tu bukti..
sila klik untuk zoom
Guwa bangga sama lu.. Nanti balik kampung kite men silat2 ekk.. Taniah beb.. Jangan emas tu ang gi gadai kat pajak plak ekk.. Hihi

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sunday, 8 July 2012

segmen blog review blogwalking sambil





Waa den join ni punya segmen.. And den nak tag

http://snownrainbow.blogspot.com


Arap anda boleh ikot join k... Sesiapa nak join siloa tekan gambar kat atas tu.. 
Ok???


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sengal2 Ubi


Sejak menjak ni sengal2 jer .. waduhhh penat badan den .. Pikir sejenak pe den buat ekk???
Hari ni kena tinggal kat rumah sorang diri menyepi.. Hoooooo
My dad gi kerja.. My mom pergi hospital bermalasan pulak den nak ikot.. Dah nak negok orang sakit low la nak ikot kalau ajak gi shoping ada gak den nak laju ..
Hari rumah ana yang punya.. Meh la ang pa semua datang rumah den kita buat 2 3 majlis...
1. kenduri arwah..(arwah sape??)
2. Solat hajat
3. Majlis makan2(makanan bawak sendiri)

Justeru itu.. Niat hati ni nak ngadap PC menghabiskan tugasan2 yang tak selesai lagi.. Alhamdulilah my mom dah masak lega cikit.. Sapu lantai den dah buat.. Den pon dah wangi bak kasturi.. kuikikui.. Ok sekarang nak panaskan jejari jer lagi..

See You soon..


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 5 July 2012

Bye bye Cing

SEDIH pagi2 ni.. Raya ni tak ada Cing.. HUMMMMMMMM ... Tadi ada masalah tak boleh dielakkan.. Lalu terpaksa menghantar Cing ke tempat lain dan SELAMAT.. Bukan tak nak jaga Cing tapiiiiii ... Sedih gilerr negok Cing meronta-ronta dalam guni biar la die duduk jauh dari rumah janji dia selamat.. Mintak2 Cing jumpa tuan yang baik.. Cing jangan nakal sangat kat tempat orang tau... Kalau pandai balik adik balik tau... I will miss u.. Sayang adik sangat-sangat


Cing sangat paham perasaan Jannah.. Time Jannah sedih dia mesti duduk tepi jannah.. Dia cam teddy bear Jannah dah.. 

Cing pun seekor kawan yang setia.. Kalau time makan die duduk belakang kasi kucing lain makan dulu..


Tinggal kenangan


Gelagat die kadang buat 1 family ketawe.. =)



Lepas ni tak da Cing nak kacau kami.. Tak da kami nak ketawe sebab Cing.. Apa la nasib Cing lepas ni???
Entri berteman air mata...
Ekceli bapak Jannah tak nak buang Cing tapi hari ni kami terpaksa buat jugak tak da pilihan lain,. 

Kata hati ; Aku harap "Orang tu" puas!!!! lepas Cing tak da dah kat sini 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...