Saturday, 4 August 2012

Biskut Raya Angan ku Musnah

Haaa  sama dengan peredaran hari.. Mesti dah ada start buat biskut raya yerr dak??
jannah pun dah start lepak kat dapor uli doh.. Antara percaya atau tidak Jannah dah boleh wat biskut.. Walau tak ada rupa tapi rasa die..boleh la bagi bintang.. Wahhh angkat bakul I masok sendiri yerrrrr...
 Tapiiiii..
Banak halang Jannah lalui ternyata mencabar jugak nak berjinak2 buat biskut ni.. Kesabaran perlu bagi ang memang tak ada pengalaman... 
Bagi mengekalkan nostalgia waktu kocik2 dulu... I choose to use oven Butterfly..
Ala yang guna dapur gas tu.. Huhuhuhu


Ha tu dia......
Ang pa pakat kenal idak ???

Humm xda cabaran tak best la...
See 


Kerentungan muncul.. Setelah x pandai nak kawal masa dengan api... Tu ada cabaran petama guna oven butterfly tu...

Next kita singkap lagi...


Smart dok???? Bila Chef Siti Nor Jannah kasi rentung... 
Tak tau la pe nasib si rentung ni.. ke tanah atau ke mana mana jua..
Tak dapat nak pastikan lagi..


Cerita duka tak terhenti disitu jerr... Kemalangan berlaku semasa mengeluarkan loyang dari oven keceperrrrr jatuh ke lantai.. Musnah 1 lagi...
Konklusinya... 50 peratus jerr menjadi biskut walau rupa tak seberapa tapi keenakannya.. Boleh la.. Maklum la Jannah buat dengan penuh kasih sayang.. Mana tau future husben yang makan nanti hukhukhuk... =)

P/S: Gagal boleh diperbetulkan.. Usaha tangga kejayaan.. Gagal sekali bukan pemusnah harapan..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

6 comments:

acik teyha said...

gler kau...

JaNnaH said...

baru tau aku giler??? kahkahkah

therememberguardian said...

takpelah..janji ada usaha nak buat, practice make perfect ^_^

NAL said...

hangus ??

sis92 said...

oklah tu ada lah jugak usaha nk buat..eden ni nak raya nt baru balik umah, mmg beli jelah semua kuih ahaha

JaNnaH said...

@therememberguardian thaz.. harap tak jadi dah macam tu

@NAL Hangit jerrr x serius sngt

@sis92 Ekceli kuih tunjuk memang best.. tp tu la tangan gatai nk buat sebab nanti terasa hari panjang berlalu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...