Tuesday, 29 May 2012

Excited first time

Asslamualaikumm..

Emmm you all mesti sehat wal afiat kan2... Ye la tak kan orang mental nak bace blog I ni.. Yerr dak??? Sory la dok ber i u dengan lu owang...

Saya I Hamba Patik Den ala dalam angkatan yang sama membawa kata ganti nama diri ... Emmm sebenarnya Saya .. Ok guna nama.. Sebenarnya Jannah nak gi JOHOR .. Wihiiiiiiiii
ape bestnyer???? JB???
Tak da ape yang nak digembira kan.. Melainkan gumbira dapat jumpa dengan anak-anak buah yang cute2 kat sana.. Bukan anak buah buahan OK!!!

Hemmm Yang guwa nak cakap paling GEMPAK.. I gi JB by the bus... Dah lama tak guna kenderaan awam yang tu.. Wahhh nampak kejakunaan disitu..

Dengan teruja pergi k Google search... Tekan navigation imej... Then i get...




Terminal Larkin....

Okey ni larkin... I dari terminal segamat... TERMINAL k??? Stesen Bas lorrhhh same kan??  Whateverrr..
Haaaa... tbe den tekozut la bila search image terminal segamat... Bila mase terminal segamat tebako.. emmm patot la waktu hang out gan kawan lepas SPM dedulu nampak bape kedai itam legam.. Sekarang den baru tau.. Sengal tol.. Hummm
 


Mak ai patot la kat layer atas tu cam padang jarak padang tekukur... Ape pun.. Guwa cakap sama lu owang terminal ni tak best langsung.. Ok fine sebelah memang tempat hiburan kot tuk anak2 muda depa orang pangel ONE SEGAMAT..




 Tapi guwa nak cakap sistem penyelanggaraan kat terminal segamat ni perhhh kalau nak bagi 1 bintang pun guwa tak kasi la... Emm tempat surau dia.. Ishhhhhh.. Emmmm Tak tau nak cakap la.. Same2 kita jaga kebersihan surau dan tandas yerr.. Haaa time ni.. Sengal tahap pe den dah tak tau.. Surau laki pompn sebelah.. Kire beleh men cak2 la..
Sebelum main cak2 ingat balik objektif ke surau..


.

Nak tau kalau ase anda wanita dan anda salah masuk surau lelaki .. Ada satu jerr perbezaannya... Surau lelaki tak da telekung!!!!!! Pastikan anda berada di tempat yang betul
Bercakap ataz pengalaman...
Ha3 sory lari dari jalan citer... Sekali sekala ingat meingati...
Keterujaan ku tidak terhenti disini... 
Tapi rasa sampai disini jugak la.. 
Pe2 pun doa kan Jannah selamat sampai.. Sebab ni first time gi naik bas tak tau cam na rupanyerr.. Ada gaya dak tabika gi rombongan zoo kot..

Nervous lak.. hohoho like butterfly in my stomach ..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 23 May 2012

Katak Oh Katak

Assalamualaikumm...

Well I still menganggur kat rumah my dad ni.. Bosan tak tak yah citer la Sunyi apatahkan lagi.. Be alone in this home made i sick !!!! Apa yang I buat semua sendirian berhad kenapa mak tak nak abik sorang adik angkat untuk I ???? Adik bosan la mak.. Dapat sorang dua adik pun tak pa la boleh wat sekeh2 dikala kesunyiaan Alhamdulilah la tu.. Bersyukur yang amat ...  Ha3 Intro cam ni... walhal I nak citer pasal KATOK .... Yup katak oh katak kenapa panggil hujan..????
Ha katak tu la... Ho3

Sejarah katak... Dari telur katak jadi anak katak A.K.A berudu. Oh satu ag.. Telur katak selalu dikaitkan dengan selasih.. Humm dulu I tak makan selasih.. Yang orang duk campor gan air sirap tu n kadang2 ada kat laici kang .. Semua ni pengaruh rakan sebaya la.. Ada ke cakap selasih tu telur katak yang I memang time tu agak bogap la jugak gi caya.. Alhamdulilah dapat cahaya petunjuk bahawa itu hanya selasih dan halal untuk dimakan.. Ok teruskan lagi... Kalau dulu I suke bermain dengan anak katak2 kat kolam sebelah rumah ni.. See budak2 biasa la nak mencuba pekara yang baru.. DAMN.. Time tu agak sengal2 udang.. I selalu cakap kat mak nak gi tangkap anak ikan.. Naseb tak bawak balik kasi mak masak.. Yang paling The best I guna penapis teh kat rumah I.. Tapi lepas sauk berudu2 tersebut I nyorokkan kat celah2 pasu bunga.. Cerdik tak??? Ala mak beli penapis tu kat barang 2 ringgit.. Dulu berazam gak nak ganti balik.. Tapi sampai sekarang tak ganti2... Ini semua adalah untuk mengawal populasi katak2 di kediaman kami secara langsung mengurangkan gangguan dikala malam menjelma ..Isu berbangkit adalah apabila Katak suka buat bising.. So I ambik 1 langkah yang affection dengan meyauk semua berudu dalam kolam tu bawa ke ke atas permukaan tanah.. Walau mereka meronta2 I still campak depa kat tanah .. Walau nampak kejam tapi I terpaksa melakukannya jugak.. I terpaksa U... I tak sanggup tapiiiiii... Nak wat cam na kan manusia lagi berkuasa..Hahahahaha (ketawe jahat)

Hohhhh kejahatan guwa tak berhenti disitu... Hummm I ni kira power dari akak2 I yang atas I.. Ntah la kenapa depa takut sangat gan katak ... Tak paham la I.. Alasan.. "Dik katak kalau kecing kat mata ko .. Ko boleh buta" ... Errr mane lak katak nak panjat badan kita juz nak kecingkan mata kite.. Urgghhh..
Tapi I geli badan katak lombik cam CUMI.. hi3
My sis tu dulu time sekolah sanggup ponteng bila subjek biologi wat experiment bedah katak.. Ha3.. Jangan bagitau dia yerr.. Kite2 jerr tau... ni cikgu bio dia pun tak tau ni....

Ha time I lak??? Korang jangan ingat I nak lari cam my sis tu la.. Anak pompuan kena la berani.. Padahal dalam hati tuhan jer tau..

JOM I SHARE GAMBOOOOO
To junior tu bersedia la...



See I dah ajar depa ngujap time masok dalam ni.. Yang syok kami kena cari sendiri katak katak ni.. Memang baka tebaik kami pilih.. Ho3 Cam na?? Cute bukan??
Sedeh jerrr ngok kan...



OK baby rehat dulu sebelum ajal menjemput mu... Hiiiii ni dah pengsan kiteorang pengsan dengan ape ekkk?? I dah lupa la kalau I cakap Iodine korang ketawe kan.. Damn dah lupa... Perfume kot.. Lalalalala



Dah pengsan kita pakukan ke atas gabus tu.... Hoooo Time ni I duk bawah meja nages teresak sedih gilerr.. Tapi setelah berapa minit kemudian...
 Sila rujuk gambar dibawah.. Lalalala



Baik punyerrrr!!!! Hooo I pun dah tak ingat sapa kejam buat katak tu seumpama itu... Huuu tu I yang pakai topeng tu.. Waktu time H1N1 dulu tu semangat punyer  pasal.. Beragan duk dalam bilik bedah kejap..



Huhuhuhu Kami dapat extra pesakit.. Hiii pakej bedah katak dapat ular.. Bagus la tu ...ular dan katak tak dapat dipisahkan..
yerr dak??


See I memainkan peranan gak dalam lab tu.. Ada gaya tak ciri2 sainstis?? atau hanya pembantu makmal jer??


Kacak tak??? Hu3 cikgu ni sporting sesangat.. So beliau telah menyelit dalam experiment kami... Well kami tak kesah pun.. Tapi cikgu cikgi sekolah I memang paling best la...



K ular ko dok diam2 dalam balang tu..Buat pengetahuan am korang semu kat lab biologi SMK BANTURA.. Banyak giler serangga and haiwan yang kena awet.. Ulor lipan .. Macam2 best negok tapi terase geli geleman.
Sapa lemah semangat jangan negok..!!!!!


Tarang.. Katak ni tak mati lagii.. See paru2 dia dok megombang.. hUHHHH.. Semua nampak kan.. Yang mak rempit dok langgor2 tu... ni la ape depa orang lenyek...
Ape I merepekkan ni??

Huhhh ingat ag Sir Azizul.. beliau kata semasa bedah katak.. Darah akan memancut2.. Annoying tol aku boleh caya bulat2.. Time tu form 2.. Huhh sir see i boleh la bedah katak.. HUHUHUHU


The ending time... Wohooo.. semua selamat alhamdulilah berjaya jugak kami korban 5 k 6 ekor katak...
Hu3.. Pe2 hal kami semua happy .. Tak caya???? Negok gambar kat bawah tu




See kanak rebina... Wohoooo.. betapa seronoknyer zaman sekolah...


P/S: Woooo mane kwn2 aku gi?? tinggal ak jerr kat sni sorg.. sedeh3



saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 19 May 2012

Lepas Is Over

Assalamualaikum...

Hai.. wazzup u all.. Hari ni malas dah nak cerita pasal duka-duka... Baka bait-bait lagu Begini Caranya .. Hummm yang indah jadi kenangan yang duka diperbetulkan..
Sesungguhnya hidup ni bukan untuk ditangisi hanya kematian diiringi dengan tangisan.. Hari aku masih bernafas lagi dan tiada kematian area rumah aku so tak da sebab untuk bazirkan air mata.. So apa kena mengena into aku ni?? Emmm.. Sory aku bukan blogger yang reti-reti nak wat intro .. Cikgu BM aku selalu cakap karangan aku lari. Aku pun tak tau cam na karangan aku boleh lari adakah karangan aku ada kaki???

Nak share koleksi gamba aku zaman-zaman dulu2..


See tu guwa .. Comei tak?? kalau nak kutuk kat komen yerr .. Redha membaca kutukan anda.. Humm sebelah budak kecik yang comei a.k.a anak Pak Cik Zahari tu.. Ha tu isteri Pak Cik Zahari la Pn Rahimah secara langsung mak kandung aku.. Botol meyah tu dah ditamatkan perkhidmatannya bila aku masuk dajah 1.. Kejam!!!!!  dibuang oleh akak guwa.. Botol tu syok ada straw boleh sedot x yah tonggang..
Ni gamba waktu 1998.... Chop I lahir 1994.. Soo Wohoooo time muda-muda dulu.. Caya a.. 4 tahun la.. Emmm ingat tak ingat ni first time .. Masok Zoo gan rombongan Cik Kiah la.. Pengalaman petama 
"Mak  mana datang alein ni mak?? Dah nak kiamat k??"kataku, kepada mak.
Seraya itu mak menjawabnya "Tu bukan alien la dik.. Tu animal... Kalau orang klaten kecek Natang"
"Owh adik paham" sambil negok ke arah  natang2 tu dengan penuh kejakunan.. Sory ekk tak da kene mengena dengan kaum JAKUN.. (~_~)v
Sejak dari hari tu kalau gi ladang Bapak aku .. Aku mesti cakap kat mak.."Mak mak.. kita nak gi Zoo yer?"
Excited gilerr tapi cuma aku pelik asal waktu gi Zoo tu naik Bas..?? Yang ni naik moto Honda Petak??  Patu mak juz bagi senyuman jerr.. Ok fine.. I senyum gak kat mak balik.. Mak sungguh ayu bisik hati kecilku..

Next Picture...



See HONDA PETAK!!!! Wat gempak jerr.. DAMN dah besar nak pulas minyak pun aku tak reti.. (T_T)
Redha je la.. Tu pasal 24jam ngadap PC.. Nak sosial kat luar rumah memang tak lepas langsung la..

Lagi2...


Pejam celik pejam celik kadang pejam lama celik kejap jerr.. Humm Akhirnya tammat jugak High School Musical aku.. Penat tau hari-hari nak kena terloncat-loncat.. Ha pengarahnya yang diri kat tengah tu...
Alhamdulilah wa gan kengkawan dapat menamatkan zaman persekolah dengan sempurna.. Ni picture lepas paper Biology.. Sejujurnya tu cikgu Biology guwa a.k.a Guru Kelas 5SN/2011..
Emm pandai la muka wa dalam tu..



Set fire to the rain!!!

Memory lepas jadi kenangan.. Serius rindu nak sarung baju ni.. Serius bukan best pun dah tamat sekolah ni.. Zaman sekolah paling best.




Picture ni zaman muda remaja.. Bersama cik Azrie .. See cubby pipi I kan??? aww Tu dulu ok.. Zaman dah berubah... Sekarang disebab selalu dicubit2 dah jadi kecik sikit.. Kejam abis jadi manusia main cubit pipi I.. Gamba waktu Form 4..


Gambar ni kat Segamat

Tunggu bas Muadzam

Cehh gamba diatas sila abaikan .. Serabot jerr..

Ni yang latest.. Wohoo kat 1segamat.. Cehh segamat cakap jerr gempak dah maju bla bla bla.. Aku negok sama jerr... Baik gi time square k .. Midvaley pergi je la mana-mana janji bukan Segamat.. Huh Muadzam pun aku rasa Ok la dari Segamat..


Ha lupa nak post gamba sewaktu bekerja dedulu... Time tu jarang update entri cause bz sangat .. See bz kan??



I bukan tukang jahit pro pun.. Stakat nak jahit butang baju kasi melekat .. Guwa pandai la.. Bila nak keja kita kena ada pakej.. Bukan pakej  yang tutttttt tu... Tapi sekurangnya kena tau buat kerja lain selain kerja kita.. Asal bebelit kata-kata yang ku petuturkan??.

K...Sampai sini dulu.. Lain kali guwa post lagi kalau tak da idea guwa memang tulis benda kejadah ni jerr menjimatkan kos.. Daa..
Hari ni nak jenguk2 kengkawan Blog.. Kawan Facebook semua sombong2..(",)

Kekasaran bahasa sangat dikesali... (= _=)
















saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 18 May 2012

Menanam Anggur Ditepian

Assalamualaikumm..

Hapy tak hapy sedih tak da la sedih mana pun.. Kecewa amat sangat tak dinafikan..
Emmm mesti sekarang ada student lepasan SPM tengah sibuk wat medical check up.. Yerr dak??

Dan guwa??? juz dok uma goyang kaki see senang gila hidup guwa kan korang negok.. Bagun pagi kemas uma.. Kalau ada masa jejak la jugak kaki ni kat tanah.. Hirup udara pagi di kampung halaman .. Yer dak ???? Cukup masa guwa tekan punat plug modem and pc.. Start dunia maya guwa.. Mula la jari jemari ni menari2 kat punat punat yang tersembul kat keyboard ni.. Hari demi hari berlalu sedar tak sedar dah 1 bulan pekara sama guwa wat.. Naik muak giler... Emmmm Naseb toilet uma ni berhampiran jerr...

Huhhh Peti surat memang penuh dah dengan tawaran.. Ada gak surat2 tawaran tu guwa buang sambil wat muka tak bersalah .. Pembaziran je bila negok ketas2 tu guwa bakar.. Errrrr.. Ape la naseb guwa ntah.. Kalau ada rezeki ada la.. Guwa dah pasrah .. Redha and tawakal...



Okkkkkkk..Bye!!!!!!! Jgn cari guwa.. Nak g mane pun tak yah care dah.. Hummmm Majuk2!!!! Tak nak kawan dia dah.. Memang tak pernah jadi kawan dia pun.. Coz dia abang.. Ok adik yang baik dengar cakap abang ???? (~_~)V


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 17 May 2012

Sharing Is Caring =P

Assalamualaikum


\Hemm paton ni jumpe kat fb... So dietulis kat situ "Kepada anak2 dara sekalian,Share pantun ini jika anda sayangkan dara anda" so terpangel nak share.. Kalau kat fb mesti dah ramai share yerr dak?? so i share kat blog.. Huhuhuhu...




Pantun Pecah Dara (18SX)

Bermula dgn sekadar mengurat
Lalu bertemu di satu tempat
Maka tangan pun mula melorat
Lawan peluk tak kurang hebat

Bila peluk sama rapat
Nafas pun tersekat-sekat
Baju sendat turut terangkat
Gunung berluruh turut d’pnjat

Tinggi rendah,bacaan disukat
Jarum meter bepusing ligat
Lubang kosong mula tersumbat
Habis longgar dlunya ketat

Ular sakti menikam tepat
Bisa terpancut kononnya ubat
Ubat cinta tak pernah tergugat
9 bulan perut sarat

Dulu kosong skrg berat
Bila d’tnya kata terjerat
Time kangkang kononnya nikmat
Cepat lah abg cepat lah cepat

Pikir dunia tak ingat akhirat
Dapat baby di buang merempat
Masalah selesai kononnye selamat
Buat dulu pastu taubat

Tapi skrg sudah terlambat
Segala amalan di hitung di catat
Tunggu lah masa tunggu lah saat
Di akhirat kelak HANG TAKKAN SELAMATTT.



p/s: x tau la pe respon korg kn.. hohoho.. juz share
saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 16 May 2012

1st GIVEAWAY by cik Misi Nadia

Assalamualaikumm... 

Wazzup u all..Tibe2 Jannah terpanggil untuk join GA cik ...... Huhuhu Ha Cik Misi Nadia ... Betul k??? harap betul la.. .. Wahhh GA ni simple jerrr  .. Nak kena tulis entri pandangan anda tentang kerjaya seorang MISI... Nengok ni den punyo ayat... Lihat karangan dibawah....




Den lahir2 antara orang first den jumpa Misi... tak do kejonyer nak jumpe cikgu mahupun teacher dalam wad bersalin.. Start situ tiap2 bulan pulak jumpo misi.. Asyik datang rumah duk melepak.. Ha3 tipu!!!!! Mana ada la .. Misi duk kira berat la macam2 agi memasti kan guwa sihat wal afiat.. Yerrr k ??? 
Haaa tang ni guwa tak bape suka.. Errrrr nampak jarumm .. Ok fine guwa kena cucuk... Haa.. Misi and misi.. Masuk sekolah pun jumpa Misi lagi sport check gigi... Bagi vitamin.. dan lain lain lagi.. Wahhh  teserlah la kerjaya seorang Misi or Nurse pe2 yang seangkatan dengannya bukanlah kerjaya yang mudah.. Humm kesabaran, ketekunan, keberanian, macam-macam ke la yang termasuk dalam nilai2 murni.. Hu3.. Serius kalau guwa tak da ke semua tu.. Hiiii =p
Konklusinya.. Kerjaya seorang Misi teramat sangat mulia dalam masyarat untuk melahirkan masyarat yang sentiasa dalam kedaan sihat.. Cewahhhh ...
Tanpa Misi sapa nak jage kesehatan Masyarat???
Semua pihak memainkan peranan untuk memperluaskan lagi kerjaya nurse secara langsung dapat menarik minat anak muda lain untuk menjadi nurse seperti Cik Misi Nadia

Den Tag?????

Teha 
Arie
Hummm sory kalau syarat x cukup.. Kne tag 3 or lbeh.. Den tak da kawan.. Hiiiiii jumpo duo jo..

p/s: I hope nurse sekarang tak garang2 cam cikgu BI.. =P

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 15 May 2012

Kena Buang Adik

Assalamualaikum

Humm beratnyerr hati nak cacatkan cerita ni.. Hari-hari bersama sebelum ni hanya akan jadi tinggal kenangan jerrr.. Semua sebab seorang pak cik.. Ye sebab dia!!!!! Memendam rasa hanya buat sakit hati jerr kan?? Aku tak cukup pro nak berbahas dengan Pak Haji... Ye la aku sapa la... Dak SPM umur pun baru setahun jagung bebanding beliau yang dah makan asam garam berpuluh abad, anak dia pun bukan calang2  peguam, pensyarah, cikgu, nak banding gan aku yang tak seberapa ni..Damn ape kena mengenagan anak dia lak.. ??? Berbalik tadi..


Hari-hari Jannah tidur sebilik dengan dia .. Time Jannah takut mesti dia terjaga teman kan Jannah.. Tapi mulai malam ni dia dah tak ada ...Siapa nak teman lagi nanti??


Gambar dia atas?????? Ape kena gan adik ??? Sebab natang kat atas ni adik Jannah kena berpisah gan Jannah ... Tu pun demi keselamatan adik... Hummmm .. Pak Cik ZO Lim  tu ugut nak bunuh Adik sebab adik makan anak ayam beliau.. Sekarang Jannah tak paham wat the hell kalau adik makan anak ayam tu.. Dah memang hukum alam kan..???? Yang dia nak HANGIN tu apa sal??? Nak jadi SUPERHERO AYAM kowttt..



  Fakta ntah dah berapa ekor kucing and biawak yang dah tewas kat tanggan beliau.. Korang kalau negok beliau memburu kucing and biawak korang mesti kejut sebab ada lagi orang kejam macam dia.. Hummm main baling gan batu bata and parang.. Perhh Jannah selalu istifar bile ngok dia buat cam tu.. Ngeri kot.. Yang tak sedap memandang batu bata selalu tepat kena kat kucing.. Nasib kucing Jannah tak kena lagi .. Tu la sebelum kena Jannah kena la beringat.. Nak dikurung adik kesian lak. Terpaksa la hantar jauh2..Tak da niat pun nak BUANG adik.. 

BYE2.... Adik....

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

segmen up follower tambah kenalan.

Assalammualaikum... =)

hUhhhh blog walking tibe2 jumpe segmen ni.. Memandangkan syaratnya simple so dengan muka tembal bukan sebab pakai bedak seinci.. Ni sebab tak da sape pun tag saya.. So dengan effort sendiri tau jumpe segmen ni ..

Dah lama tak join segmen2 ni.. SO dengan segal hormatnye Saya ikot sekali.. Huhuhuhu

2 benda penting je pun... mudah bukan??

Tempat asal = Pahang
Follower = 193




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tawaran Lagi

Assalamualaikum ya ahli Blogger sekalian .. I hope you and family in pink health .. What I can share only SAD... Very disappointed with my self..Urggghhh
Pe sengal sangat intro nak speaking2 .. Back to normal.. Aduhhh hari ni dapat call Jeng jeng jeng sape agaknyerr yang call ekkk??? Huhhh ape agi kalau budak lepasan SPM macam aku ni.. Kalau bukan call dari orang yang tak dikenal pasti mintak aku sambong belajo kat tempat dieowg la.. Bebudak lepasan SPM mesti lalui situasi cam ni kan lagi2 yang duk menanam anggur cam aku.. MENANAM ANGGUR DIDALAM RUMAH SENDIRI!!!!



Kata kata hanya di siang hariiii Kemarau berpanjang.....
IPTS... Mula2 taburkan manis macam menanam tebu ditepi bibir.. pastu nanti bile poket bapak I kemarau sapa lak nak jawab.. Wooooooo .. I tau la setiap benda ada risiko.. Dan guwa serius tak nak ambik risiko tu.. Sabar jerr la.. Sekarang nak sambong belaja bila2 boleh.. Maklum la IPTS sekarang dah macam cendawan tumbuh selepas hujan.. Haaaaaa.. Sengal..bila aku wat research sikit pasal IPTS yang dok pelawa aku ni.. Macam2 komplin ak jumpe..Ishhhh mane tak takot guwa lagi guwa ni anak peneroka kalau gaji my dad tu berapa la sangat yer dak??





 Sape anak peneroka FELDA tau la.. Jujur aku tak penah negok slip gaji bapak aku sejak tahun ni.. Bape gaji peneroka sekarang ekk?? Kalau waktu 2003 RM35O jerr korang mesti tak caye??waktu tu pokok sawit baru kena tebang .. Emmm mak cakap kata aku pokok tu dah tua so kena ganti dengan yang baru.. Emm mak cakap simple jerr coz aku budak lagi.. Waktu kecoh area aku.. Ada 2 golongan ,, bukan gologan tua or muda.. tapi golongan tanam sendiri and golongan serahkan kat FELDA.. Meh I explain sikit.. Kalau tanam sendiri peneroka kena buat dari cari benih sendiri smapai baja segala-galanyerr sendiri.. Manakala yang serah FELDA just goyang kaki kat rumah jerr cukup bulan gaji dapat.. TApi nampak simple kan???? Gaji cipot jerr dalam bape bulan ntah just RM300 jerr .. Emmm waktu tu aku dalam dajah 3 kot.. Aku tak rasa ape2 pun.. Ha3 yang aku tau gi kedai dapat choki2 sebatang dua cukup la..
  Agaknya sebab tu bapak aku terpaksa tinggalkan kami kat KERATONG and pergi KL just cari rezeki lebih.. Ingat senang sangat k hidup kat FELDA ni.. Ha tak tepikir dulu time abang n akak2 aku lagi a dahsyat... Kemudahan air n letrik ngak ada dong.. Air kena angkot dari paya.. Nasib tu bukan zaman aku kalau tak.. Ish2 memang tak da rupa la.. Ha3...Mula2 susah.. Dah lame sikit baru datang senangnyerr. Ape pun bersyukur dengan apa yang ada sekarang...Alhamdulilah..
Nengok jereh pereh family aku besarkan aku.. Wat aku teharu kekadang tepikir jugak bila la dapat balas jasa bapak n mak aku.. Cepat la pangilan datang penat tunggu ni...

Ape2 pun kite kene sabar dan redha.. Jangan sesekali mengeluh .. Tapi ape yang intro tadi ada bau keluhan ha3.. 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 12 May 2012

KANDAS LAGI???

   Selamat pagi dunia


Hooooo pagi update blog ape yerr nak wat entri???

Wiiiiii tibe2 rase nak share gan korang.. Sape tak kenal NIRWANA BAND???  Yang dari seberang tuu.. Lagu paling famous band tu sekarang CUKUP CUKUP SUDAH... Hemmm ada lagi satu lagi korang lepas pandang kot.. Lagu ni gempak kot,. Lucu jerr video.. Boleh tergelak guling depan PC..

 
enjoy the song... =P

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 11 May 2012

BOsanSUMbak


Assalamualaikum.. N salam 1 Malaysia.
Kebosanan sentiase menyelubungi hari ini.. Dan hari yang mendatang.. BOsan and bosan berputar di horizontal pemikiran ku ... Urghhhhh

BOsan n bosan guwa check STATUS APPLICATION yang baru 2 3 hari lepas yang guwa isi.. Taranggggg the result is..... hummmmm




Tapi sayang hanya impian bulan tak bisa tumbuh di taman...... IPTS lakkkkk .. urghhhh 
OK memang a OK.. Boleh wat pinjaman MARA n PTPTN... Yo ooo jerr guwa men letak jerr PTPTN.. betul k?? guwa tak ambik port sangat .. wakakakakaka

Mula seronok bukan kepalang... Lepas tu... Ngok yuran mak ai... 1 SEM= RM3000 lebih kurang la.. AHHHHHHH... Serabut.. Guwa sayang duit my dady... Kih3

Swasta any time boleh masuk .. Yer dak ???
So tadi terlalu bosan guwa try application kat internet... 
Tarangggggggggggg


 SPA tuuuuuuuuuuuuu.. Men masuk jerrr.. Kah3..  Memang tak da kerja

Ada ag negok la........

Taranggggggggg


HUh....... Ase yang i choose tu bukan taraf guwa la.. Emmm setakat SPM memang tak lepas tu..  ha3.. 
Hari ni memang banyak menyebelkann... LALALALALALA

Nampak pressure  aku kan... Memang tekanan pun.. Kuatkan lah diri ni,,,

Sekarang ni memang tengah menikmati cuti sepenuhnyerrrrrrrrrrr



saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 8 May 2012

Assalamualaikum...

Hummmm .. entri kali mmg wat guwa sebak siot jerr.. IPTA x dpt mane2 pun.. IPTS ?? guwa dapat pandang jerrr la... Ape la naseb bandan guwa .. Hummm bapak guwa suruh guwa sambung gak.. Cehhhhh nak IPTS k pak ??? Aduhhhhh susah gak hati guwa.. Emmm serius 1 geng study guwa dapat merata tempat siap ASASI SAINS agi tu.. Ape punyerr sial guwa nyer result ntah.. Guwa mintak setakat KULInari je pun x lepas... Nak Straight A gak kot... 
 Nak cakap jelez gan depa org.. Guwa ase lu orang dah nampak kejelezan gua dah teserlah .. yer dak???? Aduh saat-saat semangat guwa dah lemah gini..Bapak guwa sibuk gak suwoh sambong..Ape celup kalau setakat nak sambung khusus jerr.,. Kalau IPTS???? emmm kene pikir pajang a dulu,... Pe2 hal wat rayauan dulu.. Mintak2 dapat la .. Guwa terbeban dah ni.... Hummmm
Ingat pas SPM tak da pe2 dah.. Tak tau lak jadi cam ni.. DAMN!!!!!

Andai waktu boleh berhenti.. Guwa tak nak lalui masa ni.. Serius jadi manusia paling malang hari ni... Humm pekembangan baru lepak umah makan choki2.. nak join dipersilakan.. N line tenet kat uma pon dah tak da.. I back to normal be the kampung girl... Euuuu

Eh ada apy gak ari ni.. Guwa dapat durian runtuh beb... T same makan ekkk.. Thaz najib...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...