Saturday, 19 May 2012

Lepas Is Over

Assalamualaikum...

Hai.. wazzup u all.. Hari ni malas dah nak cerita pasal duka-duka... Baka bait-bait lagu Begini Caranya .. Hummm yang indah jadi kenangan yang duka diperbetulkan..
Sesungguhnya hidup ni bukan untuk ditangisi hanya kematian diiringi dengan tangisan.. Hari aku masih bernafas lagi dan tiada kematian area rumah aku so tak da sebab untuk bazirkan air mata.. So apa kena mengena into aku ni?? Emmm.. Sory aku bukan blogger yang reti-reti nak wat intro .. Cikgu BM aku selalu cakap karangan aku lari. Aku pun tak tau cam na karangan aku boleh lari adakah karangan aku ada kaki???

Nak share koleksi gamba aku zaman-zaman dulu2..


See tu guwa .. Comei tak?? kalau nak kutuk kat komen yerr .. Redha membaca kutukan anda.. Humm sebelah budak kecik yang comei a.k.a anak Pak Cik Zahari tu.. Ha tu isteri Pak Cik Zahari la Pn Rahimah secara langsung mak kandung aku.. Botol meyah tu dah ditamatkan perkhidmatannya bila aku masuk dajah 1.. Kejam!!!!!  dibuang oleh akak guwa.. Botol tu syok ada straw boleh sedot x yah tonggang..
Ni gamba waktu 1998.... Chop I lahir 1994.. Soo Wohoooo time muda-muda dulu.. Caya a.. 4 tahun la.. Emmm ingat tak ingat ni first time .. Masok Zoo gan rombongan Cik Kiah la.. Pengalaman petama 
"Mak  mana datang alein ni mak?? Dah nak kiamat k??"kataku, kepada mak.
Seraya itu mak menjawabnya "Tu bukan alien la dik.. Tu animal... Kalau orang klaten kecek Natang"
"Owh adik paham" sambil negok ke arah  natang2 tu dengan penuh kejakunan.. Sory ekk tak da kene mengena dengan kaum JAKUN.. (~_~)v
Sejak dari hari tu kalau gi ladang Bapak aku .. Aku mesti cakap kat mak.."Mak mak.. kita nak gi Zoo yer?"
Excited gilerr tapi cuma aku pelik asal waktu gi Zoo tu naik Bas..?? Yang ni naik moto Honda Petak??  Patu mak juz bagi senyuman jerr.. Ok fine.. I senyum gak kat mak balik.. Mak sungguh ayu bisik hati kecilku..

Next Picture...



See HONDA PETAK!!!! Wat gempak jerr.. DAMN dah besar nak pulas minyak pun aku tak reti.. (T_T)
Redha je la.. Tu pasal 24jam ngadap PC.. Nak sosial kat luar rumah memang tak lepas langsung la..

Lagi2...


Pejam celik pejam celik kadang pejam lama celik kejap jerr.. Humm Akhirnya tammat jugak High School Musical aku.. Penat tau hari-hari nak kena terloncat-loncat.. Ha pengarahnya yang diri kat tengah tu...
Alhamdulilah wa gan kengkawan dapat menamatkan zaman persekolah dengan sempurna.. Ni picture lepas paper Biology.. Sejujurnya tu cikgu Biology guwa a.k.a Guru Kelas 5SN/2011..
Emm pandai la muka wa dalam tu..



Set fire to the rain!!!

Memory lepas jadi kenangan.. Serius rindu nak sarung baju ni.. Serius bukan best pun dah tamat sekolah ni.. Zaman sekolah paling best.




Picture ni zaman muda remaja.. Bersama cik Azrie .. See cubby pipi I kan??? aww Tu dulu ok.. Zaman dah berubah... Sekarang disebab selalu dicubit2 dah jadi kecik sikit.. Kejam abis jadi manusia main cubit pipi I.. Gamba waktu Form 4..


Gambar ni kat Segamat

Tunggu bas Muadzam

Cehh gamba diatas sila abaikan .. Serabot jerr..

Ni yang latest.. Wohoo kat 1segamat.. Cehh segamat cakap jerr gempak dah maju bla bla bla.. Aku negok sama jerr... Baik gi time square k .. Midvaley pergi je la mana-mana janji bukan Segamat.. Huh Muadzam pun aku rasa Ok la dari Segamat..


Ha lupa nak post gamba sewaktu bekerja dedulu... Time tu jarang update entri cause bz sangat .. See bz kan??



I bukan tukang jahit pro pun.. Stakat nak jahit butang baju kasi melekat .. Guwa pandai la.. Bila nak keja kita kena ada pakej.. Bukan pakej  yang tutttttt tu... Tapi sekurangnya kena tau buat kerja lain selain kerja kita.. Asal bebelit kata-kata yang ku petuturkan??.

K...Sampai sini dulu.. Lain kali guwa post lagi kalau tak da idea guwa memang tulis benda kejadah ni jerr menjimatkan kos.. Daa..
Hari ni nak jenguk2 kengkawan Blog.. Kawan Facebook semua sombong2..(",)

Kekasaran bahasa sangat dikesali... (= _=)
















saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

10 comments:

sis92 said...

ahh tgok org pakai bju skolah wa mst rindu sekolah wuuu

kaishin said...

dapat kejor balik tak karangan tu :D

hyz said...

amboihhh dah mcm diari... dr kecik sampai besau

Harun Ar said...

Posting gambar cantik, banyak senyum
memang baik begitu, banyak senyum dr pd menangis ... hhe
Salam

JaNnaH said...

taw xpe.. klu pkai sje2 owg mst ingt kite x btol.. yerr dak??

JaNnaH said...

xdpt pun.. biar die belari gn bebas .. x leh nk halang

JaNnaH said...

well sekali sekala.. t bleh tunjuk kat anak cucu.

JaNnaH said...

kurangkn gula dlm minuman tambahkan manis disenyuman

CikMai said...

wahhh pandai menjahit..butang pun jadilah..ekekeke

JaNnaH said...

kan2.. hu3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...