Saturday, 29 October 2011

Setiap Gambar Ada Cerita



Hallooooooo..
Huh malam ni terasa nak post gambo lelama lak.. 


This first art Jannah buat.. Bila ingat time ni ustaz tengah bagi taskirah dalam dewan baru..
Jannah istiqamah tunduk je sambil memegang pen kalau negok caranya macam tangah buat catatan.. Tapi yang ado.. Menconteng!!! Sweet tak.. waktu ni ada someone tu tengah tekun dengar taskirah ustaz.. Terus tecipta lukisan tak seberapa.. Walau dah 3 tahaun berlalu still ada lagi Jannah tampal kat meja.. Tapi seribu kali sayang kertas tingal kertas (T_T)v



K korang ce teka budak ni perempuan ke lelaki???

Selepas beberapa tahun confirm la budak nie...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V


Girl la.. sapa teka lelaki memang tak patot.Masa tu muka eden ngatok baru bagun dari tido terus duduk kat boyan.. Selepas 3 minit baru la kembali ke wajah sediakala

Humm tu gamba Jannah waktu jejaman bebudak.. Bila negok yang gamba atas motor tu rasa geram sangat.. BilA dah besar Jannah tak pandai nak bawak moto.. Coz gayat.. K fine!!!!!


Jannah dari jejaman bebudak dah diajar posing dengan pelbagai  cara
Ok sesi bergambar

One Two Three.. Click..
Tak main la Satu Dua Tiga..

 Gambar raya pertama ku..

Mari kita posing dekat tasik..

Sekluar trak warna purple tu sangat famous jejaman Jannah dedulu semau budak mesti ada satu .. Tapi jannah ada 3 HELAI... Wakaka tamak punya pasal..


NI gambar first time masok Zooo.. Gila jakun Jannah masa tu.. Jannah takut dengan semua binatang dekat situ. Biasa kat rumah ada patung je. Sekali kat Zoo dah la bintang2 tu semua beso2 lepas tu bebas bergerak lak tu.. Walau ada kandang tak memberi jaminan kat Jannah masa tu..Setiap saat dok berkepit dengan mak Jannah..


Ha ni kali pertam Jannah masok sekolah.. Wuhooo... Tak best!!!! Hiiiiii Name sekolah nie.. Sekolah Kancil..
Jannah pun tak tau kenapa name dia kancil. Seingat Jannah tak pernah pon jumpa kancil kat sekolah tu.. 

P/S: Ada sape cakap gamba jannah comel tak???? 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Aktiviti Time Cuti

Assalamualaikum .. Tak jawab dose tau..
Hihihi... Selama cuti depavali nie.. Macam-macam kelas cikgu Jannah buat dari 10 subjek semua ada.. Kecuali kelas BI je Sir tak buat sebab kami orang dah power..

Memandangkan dah beberapa hari berlalu cuti ni.. dan sekarang tengah nak habiskan sisanya.. Janna nak laporkan sikit pasal kelas Jannah gi..

First of all.. Tiap hari kelas mula pukul 8.00pg serius memang tak boleh nak lengah-lengah.. Kena sampai kat sekolah tepat pukul 8..

Tapi tahun nie terasa lain.. Tiap kali pergi sekolah tak rasa bosan pun.. Rasa seronok nak belajar tak tau la apa faktornya. Seronok bukan kepalang..

Nak ngok aktiviti kami??


Nie padang ok.. Waktu lunch lepak kat sini.. Huh.. Tiap hari menu sama terpaksa sental sebab dah tak pilihan..

OK sekarang Kene Serius sikit,,

Time buli membuli.. Wakakaka
It only joke..
Dari form 1 sampai form 5 memang ni je keje kami.. suka bermain dengan kerusi




Ketekunan sangat diperlukan sewaktu  Addmath... 


Kesantaian diperlukan jua.Kalau terus menerus mengira mana boleh.. Nanti stress yerr dak???


Last picture.

P/S; last cuti tahun ni.. Tinggal cuti hari raya haji je,..




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 28 October 2011

Apa beza Udang Galah dengan Udang Harimau???

Assalamualaikumm

Wow selepas melelapkan mata selena mungkin tadi .. Sekarang bila malam menjelma mata still terbuka luas.. Kalau dibawak tido mesti tido punya.. Tapi Jannah gigih kan jari jemari membuat exercise kejap hihihi

Sepatut entri terpapar kat blog Jannah sejak minggu lepas lagi tak tau kenapa malas sangat jejari ni nak bekerja..
Sebenarnya Jannah compius kenape la orang gemar sangat udang galah??? Jannah tak cakap jannah tak suka udang galah tau.. Tapi kalau diberi pilihan depan mata udang galah dengan udang harimau.. Jannah pilih udang harimau..

1. udang harimau kulit die nipis .. Senang kupas kulit mase tengah makan..
2. Kepala udang harimau kecik sikit peratus isi lagi banyak dari kepala.. Udang galah??? Kepala beso isi seciot je.. 

Tu je Jannah nampak beze dua jenis udang beze tapi dalam spesies yang sama..

Abes gan 5 ekor ku sental

My mom masak lomak cili api..
Kalau bukan my brother memancing tak da makne nak beli udang galah ni.. Dah le mahal..
Hummm... My brother sewa sampan pun baru berapa je.. Better pancing sendiri dari beli kat orang yer dak??
Alhamdulilah la rezeki murah waktu tu.. Tak sempat nak kira berapa ekor tapi sempat dua kali masak..

Mase ni my mom masak pepagi bebuta .. Konon nak fresh la tu.. Tak pasal-pasal orang lain makan nasi lemak pepagi Jannah makan masak lemak..
Walau tak jauh mane tapi still masakan berlemat.. Jannah bencik lemak2 ni!!
Dalam bencik2 mesti pelik coz abes gak 5 ekor ku sental
(~_~)V

P/S: Udang harimau masih jadi pujaan hatiku..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 27 October 2011

contest me and my shawl



Waaaa Jannah nak try la join ini punya contest..
Saje2 meluangkan masa senggang ini
Sebab syarat die mudah je.. sape nak ikot contest ni sila click kat banner 


Pakai shawl pun boleh tangkap ikan pe..


Wat ayu tapi sememangnya tak ayu


Ceria di pantai Cintai lah pantai kita

Senang bukan ??? hanya masok gamba pakai shawl je pun.. Bukan kena kait shawl pun..
(^_^)V

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 26 October 2011

Contest Gadis Berpurdah by Cik Tomato


Assalamualaikumm..
Ape kabo akak-akak, abang-abang, adik-adik,

Halloooooo..

Qi join contenst dari blog Cik Tomato apabila di tag oleh Cik Kiwi beberapa minggu lepas.. Hari  nie baru terlaksana.. 


Kalau korang nak join tekan la banner tu... 

Nah ambik dah macam Yusof Taiyob..
Janji apy.... Kali pertame join contest orang..



Sental je la.. Ok.. 
Qi tag 

Jeng, jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
V


pernyertaan digalakkan sebelum tarikh tutup..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 24 October 2011

Jeruk Jambu Pink

Salam malam

Pe kejadah update blog memalam buta cam nie kan.. Sedangkan esok ada kelas..
Dah 3 kali Qi lambat gi sekolah.. Tension abes semua sebab JAM dinding yang mainkan perasaan Qi.. Maaf kan Qi wahai jam tangan ku kerana tak percaya akn dikau..

Sebenarnya update blog memalam ni nak cakap terima kasih kat pak cik sebelah rumah sebab bagi buah tangan dari kampung die.. Nak tau ape??

jENg jeng 

tatang..

Sumpah selama hidup dalam 16 tahun 10 bulan ni tak pernah Qi makan benda alah ni

Mule2 Qi ingat labu sayong sebab bentuk die saling tak tumpah macam labu sayong.. 
Pastu Qi keluarkan dia dari plastik.. Wow warna pink.. Benda ni???
Disebabkan Qi tak buta huruf Qi dapat bace yang Qi pegang tu adalah JERUK JAMBU.. memang JAMBU..
Rasa dia sedap tak rupa jerulk pun sesuai dimakan oleh semua golongan

TERIMA KASIH PAK CIK SEBELAH RUMAH ,,


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Nyamuk Betina Sahaja Hisap Darah

Assalamulaikum..
Hadoi tibe teringat cikgu BM Qi waktu form 2.
Qi ni seorang yang suka mencari pengetahuan am..
So selalu la negok berkaitan dengan pengetahuan am..
Hemmm 
Nak wat karangan pasal jakitan penyakit disebabkan haiwan

Ntah macam mane boleh cerita pasal nyamuk
Ingat Qi nak sharekan la ape Qi tau..
Fakta K...!!! Bukan auta
Qi cakap la hanya nyamuk betina je hisap darah.. 
Ada ke cikgu Qi ketawakan Qi..
Hadoi.. Malu tak terhingga waktu tu..
Tapi Qi tau fakta Qi tu sahih..
Tiba Qi teringat peristiwa tu so ape lagi ringan je jejari cubby ni mengsearch kat gogle pasal nyamuk betina.. 
Akhirnya.. Sememangnya betul fakta Qi..


KOrang caya tak ??
Kalau tak caya ce bace laman web ni

Tapi Qi ingat lagi cikgu Qi tanya kenapa nyamuk betina je isap darah??
Mengikut konklusi Qi.. Kan nyamuk betina je bertelo so.. Darah jadi nutrition bagi telo nyamuk tu la kot.. Yang tu masih tak jelas lagi,

HUmmmmmm..
Ada sape boleh jawab... Kenape hanya nyamuk betina je hisap darah??

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 21 October 2011

Makanan Semasa Kelaparan


Assalamualaikum

Hiiii... Sekarang musim hujan secara langsung perot asyik diminta di isi ..
Tapi mane boleh asik isi dengan makanan yang berat2 yer dak???

So... Qi mengambil keputusan...

Panaskan air

Bahan dia atas sangat di perlukan

Jika ada biskt lagi bagus
Cawan ni Je mampu

Makanan Tambahan

So Jadinya.. Tatang..

 Ok jadinya gi.. K yum yum..

P/S: k Qi nak lunch.. Sambil BW

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

ziarah Ilmu

Wazzup

Huh.. Tension la... 
Dok negok semut api jejalan kat skrin PC ni..
Jangan sampai aku ambik racun serangga..
Makin banyak la pulak ..

Konklusinya sekarang musim hujan.
Orang tetua cakap kalau musim hujan banyak serangga naik rumah sebab mencari perlindungan coz rumah depa banjir.. Katanya (~_~)V

Sapa tak kenal semut api??

Aku kalau cerita semut api bulu roma aku meremang..
Seram doi..

Kenangan masa bebudak masih berparut lagi.. Semut menyakitkan.. Biarlah tinggal kenangan
Ni intro je..

Sebenarnya nak cerita pasal Ziarah Ilmu..
Sekolah aku buat tradisi baru ..
Macam  cerita Doremon tu kalau lepas result keluar mesti cikgu yang pakai sepek mata tu gi rumah Nobita seraya membuat Mak Nobita menjadi raksasa yang ganas kerana result Nobita KOSONG..

Kali nie tak sangka cerita kartun tu akan menjadi realiti.. Hihihi
Bila pikir2 balik.. Kan..
Macam tengah bermain kat dalam horizon pemikiran aku
Bermacam kebarangkalian akan berlaku.. Tetttt

Mula-mula ustaz yang patut ziarah ilmu dekat rumah aku tetapi disebabkan beliau sedang berada di Mekah
So tugasnya telah beralih tangan kepada cikgu lain..
 Cikgu akan datang dalam masa cuti ni pada bila-bila masa

Objektifnya..Aku pun tak tau.. Yang penting untuk bincang masalah murid kot...Tapi sesungguhnya aku budak yang baik. Tapi kan cikgu aku selalu kata budak yang baik tak ngaku dia baik.. Hihihihihi
Ok fine aku budak yang suam-suam kuku jahatnya bukan budak tiga suku tau..

P/S: Jangan buat masalah kat sekolah.

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 20 October 2011

Muamar Gadafi Meninggaldunia

Kenal ke tak Muamarr Gadafi??
Beliau adalh pemerintah Libya sejak 1969
lamo dah le..


Pastukan... beliau ditembak di kepala..
jadinya begini


Qi simpati dengan depa orang.. Hummm Mintak2 negara kita aman sampai bila2 .. Tak mau kene lari sana sini..
Takot

P/S: Berusaha kekalkan keamanan negara kite k..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Segmen: Blogger pilihan saya ialah....




1. hannah-jannah.blogspot.com
2. snownrainbow.blogspot.com
3.secretash.blogspot.com
4.luahanhatiseoarangperempuan.blogspot.com
5.blogsigadis92.blogspot.com

Qi join segmen  C.Z.. Nanti sape dah ngok ni.. Ringankan tangan join k.. Jangan lupe follow blog C.Z gan lik Fan Page kat FB C.Z sesungguhnya anda tak rugi ape2 pun.. Selamat join.. 



saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 19 October 2011

Senyap Tak Perlu Kata Apa2

Boringnyerr



saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Jejaman Sekolah Agama

Hiiii

Mase jejaman aku kecik dulu area dajah 1 sampai darjah 6 ..
My mom and dad send me kat sekolah agama..
By the way...(konon speaking) 
Sekolah agama tu tak da la jauh bebenor dari kediaman kami . Pernah waktu dedulu aku kira langkah aku dari rumah ke sekolah agama tu.. Adala kot 50 langkah.. Waktu tu aku dok kira langkah aku sebab ustaz aku cakap kalau kaki kita melangkah ke masjid atau sekolah nak menuntut ilmu setiap langkah kita akan mendapat pahala.. Tu aku tak mintak basikal kat mak aku .. Kalau naik basikal berape kayuh je dah sampai kat sekolah agama tu.. Tak banyak la pahala aku kutip.. ( betol2 zaman bebudak)

Balik sekolah kembangsaan dalam pukul 1.30 petang.
Sekolah agama loceng masuk kelas pukul 2.30
Kira da 1jam nak bersiap.. Peragai Odoh aku bab susun buku sekolah agama..
Oleh sebab buku A.k.a kitab2 sekolah agama ni nipis2..
So dengan hati yang lapang dan riang aku jarang keluarkan buku dari beg .. Kalau ada kerja sekolah je baru isi perut beg aku tu dikeluarkan.. So secara langsung jimat mase aku nak susun buku.. 
Masa yang lebih tu aku mandi, makan dan start berjalan..

Korang ingat tak?????? Zaman sinetron Bawang Puteh Bawang Merah??
Ala yang kat bawah ni

v


Yang ado sinetron ni.. Tension aku bila pikir balik cerita ni..
Aku terlayan lak cerita ni.. Aku tak pasti tahun bila and aku darjah berapa.
Aku and angkatan jalan kaki aku plan baik punya.. Cerita ni start pukul ntah aku tak ingat pulak.. Tapi aku seingat cerita ni abis pukul 3.00ptg
Hahahaha angkatan berjalan kaki aku membuat keputusan cari port baiknye.. Iaitu umah kawan aku selang sebuah dari rumah aku.. Port negok Bawang Puteh Bawang Merah.. Wakakaka
Yang tak boleh bla suka suki kami gi sekolah pukul 3 .. Dah le jalan kaki .. Bayang kan pukul 3 panas terik nye. Huh.. Aku ingat lagi hari tu perhimpunan rasmi so lambat masok kelas.. Adussss waktu tu kami lupa Kalau hari isnin lambat masok kelas.. Waktu jam menunjukkan pukul 3.. Lonceng masok kelas baru bunyi hiiiiii rupa2 budak still kat tapak perhimpunan.. Sampai je depan pagar sekolah semua bebudak pandang aku and the geng lain macam. Pandangan mereka penuh kepelikan..ape lagi wat la muke lambat terus beratur.. Buat la lari-lari anak sikit pandai-pandai nak hidup le.. 

Tercipta entri ni.. Tadi ada dak berbaju puteh bersampin ijau besongkok dok lalu dpan umah aku. 
Serius rindu sekolah agama aku

P/S: Walau jauh dimata tapi dekat dihati

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sunday, 16 October 2011

Raya Tak Jadi Full Dah Keluar kat Utube

Layan Movie 



Pandai korang cari kat u tube.. Yang pasti dah keluar..
Huhuhuhu

Tak pun korang tokan sini.. Link gi blog Encik Nakal

Enjoy tonton

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 15 October 2011

Genap 100

Assalamualaikum
Happynya hari ni.. Setelah berapa bulan menceburikan diri dalam Blog ni (Over k ??)
Hari ni menjadi tarikh keramat Qi..

Nak tau nape???
Qi dapat follower ke 100
Hiii akhirnya berjaya jugak dapat 100 follower kan2
Macam tak pecaye lak..



Nak tau sape dok bertuah sangat jadi follower yang ke 100 kat blog ni..
Mesti korang nak tau kan..


Kalau rajin gi la follow blog baru ni.. Hihihi..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Contacl Len??

Assalamualaikum

Dewasa ini meniti dari bibir ke bibir segenap umat manusia empat penjuru mayapada sibuk membincangkan perihal contact lens. Terutama kaum hawa..

Mengapa sekarang baru keluar cerita buruk pasal contact lens??
Qi baru beli semalam.. Wat Qi takut je.. aduhhh


Huuuuu... Dah le Qi gi beli warna itam je.. Tak de beza lak bila pakai contact lenz tu.. Tapi Qi juz nak try je.. Biasa la jiwa remaja semua naluri nak mencuba.. Wah siap gitu (~_~)V
Tapi memang pun selain tu nak tolong kengkawan memperluaskan bisnes depa orang
Sikit punya susah nak masukkan benda alah ni dalam mata.. Tension la gak sebab baru first kali pakai . Air mate kuar je waktu tu.. Dalam hati bedebor dah bila teimbas beberapa gambar seperti ni

Jeng jeng jeng...




SERAM engak????
Seram deh.. 
Kengkawan Qi cakap.. Waaa depa orang tak bape suka Qi pakai contact lens..
Wow depa orang care gak kat Qi.. Sayang depa orang..
Fobia la negok gamba kat atas tu.. 




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Giveaway LuvBunny House



Ikot serta GA Cik Bunny dikala malam ini.. Wekss ayat sikit punya cun dak??
Kalau korang nak ikot serta tokan jo la banner cik Bunny kat sana ada cara yang betol nak di ikoti.. Hihihi
Ramain2 la join..


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 12 October 2011

Orang Tersayang

Assalamualaikum

Hari ni ambik MC lagi sebab ada masalah yang tak boleh dielakkan seperti sakit perut yang berpanjangan.. Wekksss.. Malas lak nak gi klinik nya punn. So ketegori ponteng yer dak???
Don't judge the book by the cover. Jangan negok orang tu sihat wal afiat korang cakap die orang tak ada sakit.

Jejari ni gatal nak menaip tapi hati tak da feel sebab my stomach mengelami rejatan kot. Sakit doi..

***********************

Aku gigihkan menaip gak. hUhuhuhu.. Entri pasal orang tersayang Qi (ganti nama bagi aku). Semalam Qi mesej la kat Bibib ( name penuh Fateha).  Qi cakap sakit Qi datang lagi. Bagai nak cuak dah lama sakit tu tak berkunjung tup tup semalam muncul.. Gempak family aku.. Hihihihi My mom suwoh pergi Klinik A.k.a Farmasi.. Tapi ................ Hajat tu tak kesampaian.. Hemm Qi tahan jola sakit tu sampai ke pagi sambil ditemani air mata.. Hummmmm
Sakit ni..... hemmm Qi takut nak check kat hospital .. Takut apa yang bermain kat horizon otak Qi terjadi..

****
Bibib baik.. Sayang bibib.. Bibib balas mesej Qi.. Bagai bernada tegas suwoh Qi gi check doktor..
Hihi Bibib care gak gan Qi rupanya.. Sebenarnya hampir satu kelas tau sakit Qi.. Semua cakap Qi degil tak gi check kat doktor.. Wow.. semua care sal Qi.. Qi terasa diri ini begitu berharga..lalalala

***
NI cerite lain...Qi ingat mase tu pagi tau.. On the way gi sekolah pastu .. huhhhhhhhhhhhhhhh Tayar Moto Qi B.O.C.O.R
Hiiiiiii... Patus tu kan.. Qi jalan kaki la separuh jalan. Sekali ada kawan Qi pelawe Qi tompang die.. Hihihi
(-_^)V

Pastu kan Qi dah sampai kat depan sekolah... Ada dua moto patah balik.. Depa orang terdiri dari kawan Qi.. Serius Qi ingat depa orang tecicir     barang kot. Tak pe la Qi slambe je la. Sekali sampai kat tapak perhimpunan depa orang cakap yang depa orang U turn tadi sebab nak ambik Qi..
Giler teharu abes. Waktu tu baru terasa Qi sebenarnya ada kawan2 yang baik. Waaaa
Sayang Korang Semua muahx3..


p/s: Jangan lupa kawan kita. Sayangilah mereka selagi termampu..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Merapu Vs Ikan Kerapu


Kelopak mata menakung air mata
Menahan sebak didada
Hati bagai dicucuk dari semua arah
Sakitnya aku sendiri tau
Tiada yang memahami 
Sebak dan sebak
Aku meraung tiada sape dengar
Aku merintih meminta ehsan
Tiada siapa peduli
Berjalan di bawah hujan 
Mengharapkan mentari mucul bersama pelangi
Segalanya hanya anggan 
Langit semakin gelap
Aku masih sendiri 
Sendiri mengenang nasib yang malang
Menadah tangan ke atas
Meminta keredhaan Yang Maha Esa


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 11 October 2011

contest nice blog my diary


Woow.. ada contest .. cam best je so dengan hati terbuka dan relanya aku join contest ni.. Ok kalau berminat nak join sekali klik kat gambo atas ni

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Zaman Tabika

Assalamulaikum

Suasana sepi ditemani nyayian cengkerik, suara audio tb Vega saiz 20'(mampu yang murah je), radio Suria setia menemani ku, cicak-cicak berlari di atas syiling kegembira dan aku???
Mencari-cari skema jawapan trial !@%&* .. Tapi malang nya tak jumpa.. Mungkin nak suroh aku guna usaha aku sendiri jawab. Tapi .... ah bukan alasan kan.. Aku sendiri kat ruang tamu yang bekeluasan hanya dapat memuatkan 1set sofa je bersama satu meje kopi.. Aku sendiri!!! My family dok layan cerita melayu..
Aku dok pikir cam ne nak mengadap muka cikgu aku yang dikasihi.. Huuuuu keje depa aku lupa nak ciapkan.. Muka berapa posen la aku nak wat esok??? Hiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

Seraya aku terimbau jejaman dulu.. Terasa masa berlalu begitu pantas.. Rasa macam baru je register kat sekolah tabika. Waktu tabika aku masih tak kenal erti pembelajaran.. Macam2 aku dok buat waktu kat tabika antaranya main pondok2 le, berangan le, and tak boleh lupa main tanah liat..
Tolong la ingatan aku masih tajam k.. SO... sikit sebanyak aku ingat aku pernah dibuli.. Waktu tu pun aku tak tau maksud buli tu apa. Ish aku pon tak sedar sebenarnya aku dibuli... DIBULI!!!
Waaa kopok aku yang aku wat bekal selalu kene pau (bkn keropok berubah rupa jadi pau tau) .. Hiiii waktu tu ish.. Tak mau la ingat balik...
Haa balik kepada pembelajaran waktu tabika.. Seronok weh mengenal ABC dengan 123..


 Tapi sebab kelembabpan aku so aku secara langsung selalu dapat no 30 keatas .. Cis aku ingat lagi waktu ada budak tu dapat no 1.. KOrang caya tak?? Budak tabika pandai wat gocip.. Ada ke kami tuduh yang budak selalu dapat no 1 tu mama dia bagi rasuah kat cikgu tabika suwoh anak dia dapat no 1.. Cam sengal je gocip tu.. Akhirnya aku DARJAH 3.. lihat dunia... Pertama kali aku naik atas pentas ambik hadiah coz dapat no 2 dalam kelas.. Weksss... Tu pun atas bantuan para cikgu tanpa jemu dok ngajo aku yang sengal-sengal ubi ni.. 

Eh aku dapat kesan ape silap aku waktu jejaman tabika dedulu.. Aku rasa semua tabika biasaannya ada taman permainan sebenarnya naiwatu aku gi tabika tak betul nak tuntut ilmu kot.Sebab aku gi tabika nak memain kejar-kejar gan kengkawan aku ada kawan k???? seingat aku tak ada kawan perempuan .. Kawan lelaki ada la kot tu pun ...So secara langsung aku tak main la permainan pompuan yang dok gedik2 main pondok2 .. Euuuuuu.. NOT MY TEST dok main pondok2 .. Main istana pasir.. Ce negok aku main kojar2 secara langsung dapat exercise sekali bak kate orang sambil menyelam minum air yerr dak???. Sebab tu la aku terdesak datang tabika tiap hari tak pernah ponteng sebab kat umah tak da sapa nak dikejarnya.. Nak kejar mak aku??? Nanti mak aku kejar gan senduk ajaib dia tak pasal aku jadi monyet.. Dedulu mak aku sik cakap yang moyet tu sebenarnya daripada manusia pastu depa ni sik kuang ajaq dengan mak depa so .. Tak pasal depa orang kena sumpah jadi monyet.. Disebabkan aku bebudak aku telan bulat-bulat apa mak aku cakap.. Setrusnya, ape lagi aku tak berani dok kat dapur bila mak aku masak..Hiihihihi  ;D

Moral: bebudak tabika jangan dok ingat nak main je... Belajo la dengan hati terbuka nescaya ilmu tu senang diserap masuk dalam dada korang..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 10 October 2011

Kejadian Terjadi

Assalamualaikum

Huh.. penatnya hari nie..
Tapi seronok sangat.. Dapat negok Dato Siti tanpa tiket free2 je..
Wow terpesona .. Cantek lak tu
Sedikit cerita pasal gamba ni
FAIZAL (bebaju itam) : Wahai rakyat jelata sekalian.. Terima Kasih dengan undian kalian semua
ASYRAF (baju belang2) : Ramai gak rakyat ko ye Pejal..
Anas( bercemin mate) : Wekss.. Ko  tak boleh lawan rakyat2 aku . Di negara Gohedgostan 

Huh sanggup berdiri lama.. Juz for Siti. Tapi sekoping gamba dengan dato Siti pun tak da. So dari keempunan.. Aku and Friend snap la sikit kat kereta die..
Jeng jeng jeng


Berangan sekejap bersama kerete Siti. So sebab gamba dieorang lagi encem dari muka aku.. Ku post kan gamba dieorang jo la.. encem k????..

Ramai sangat orang sampai boleh pengsan beb...

P/S: Kepenatan la...


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 8 October 2011

SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER





saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Pencarian 50 blogger oleh Chegu Zubir


url: hannah-jannah.blogspot.com
' selamat merewang kat blog Hannah'

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Silap Langkah

Assalamualaikum..

Humm.. Dari lepas magrib sampai dah nak masuk isyak air mata tak berhenti keluar.. Perut dok korok kerek berbunyi. Hiiiii.. 
Semua sebab sambal belacan tumis aku tak menjadi.
Tiba2 petang tadi megidam sambal belacan tumis ni.. Da sampai segemgam lada kocik aku kutip..Hadoi.
Dah bersemangat aku masak siap kutip ulam raja lagi.. Ceh dah berangan sebelum mahgrib mesti boleh melantak dah.. Beranggan punya berangan.. Aku main campak je ingredient dia dalam kuali.. Seekali time tiba masa nya aku nak tau cukup ke tidak rasanya.. Rupa2 terlajak rasa masin.. Aku pun ambik la gula nak tambah and terus campak dalam kuali.. Tapi macam halus bebenar je gula tu. Tiba aku pikir sejenak.. Tanpa pikir panjang aku try rasa ape aku masokkan.. Ternyata masin..Laaaa aku masokkan garam rupanya.. Sebelum tu kiranya aku dah masokkan 2 SUDU garam.. Plus yang baru masuk 1 Sudu.. So sambal belacan dah sama dengan air laut..
Aku Tension.. Tindakan terakhir.. BUANG!!!
Waaaa akhirnya aku keempunan jua.
Memang frush sesangat sampai ada la gak lebih 30 minit bergelumang dengan air mate.. 

 frush sambal belacan muke guweh jadi gini

P/S: Rindu sambal belacan tumis.. 


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 7 October 2011

Bila Jatuh Cinta

Malaysia Brunei !!!!
Dua perkataan tu selalu keluar dari mulut aku bila masuk kelas pagi-pagi.. (Berangan nk masuk AF tapi AF dah x da serkarang)..Lalala 

TANDA JATUH CINTA????



1. Sukar melelapkan mata
Ye k???? hemmm sebab teringatkan dia??? adakah anda kategori dok nak ingat kat sesorang 24 jam .. Sampai susah nak tido??


2. Perasaan sentiasa berdebar
Perasaan anda sentiasa berdebar-debar jika bertembung dengan si dia di jalan. Malah anda jadi kelam kabut dan menggeabah apabila dia menghampiri anda. Ha yang ni aku pernah terasa.. Gila macam nak lari jauh2 je.. Hahahaha lawak abes perasaan ni..

3. Suka ambil tahu
Anda semakin berminat untuk ambil tahu tentang latar belakang dan perkembangan si dia. Anda tekun mendengar cerita mengenai si dia dan sering bertanya tentang si dia dari kawan-kawannya. Ha yang ni aku pernah buat.. Nasib kengkawan dia tak curiga.. Hik3

4. Resah gelisah
Hati anda merasa resah dan gelisah bila si dia tidak kelihatan. Anda tercari-cari kalau-kalau terlihat kelibat bayangnya. Hemm.. yang ni kurang .. Tapi kalau dia tak ada selalu perasan..

5. Dihinggapi cemburu
Anda mula merasa cemburu bila si dia berbual dan melayan kehadiran orang lain sekalipun kawan-kawanya. Ikutkan hati anda, biarlah dia berbual dan melayan anda seorang. Sikap anda itu ketara kelihatan sehingga disedari kawan-kawan anda sendiri. Yang jauh sekali.. Memang tak cemburu la..

6. Hobi baru, termenung
Bila tidak melakukan sesuatu, anda segera termenung. Fikiran anda jauh melayang dan pancaindera anda tertutup untuk menyedari hal-hal yang berlaku di sekeliling anda. Di mata anda terbayang-bayang wajah si dia dan anda berada di sampingnya. Ha ni.. nak buat aku tersembur.. Kalau jumpa muka dia pun aku nak gelak puas-puas.. (memang aku ketawe puas2 pun walau juz terserempak  tepi jalan pun)

7. Rindu.
Anda tidak dapat mengawal perasaan. Setiap saat mengingati si dia, bagaikan terdengar suaranya sayup-sayup di telinga. Apapun yang dipandang akan mengingatkan anda kepada si dia. Anda ingin berjumpa dan melihat wajahnya. Kalau tersermpak pun dah tersembur2 ni lagi nak jumpa?? Baik lupakan  je..

8. Berubah citarasa
Kehadiran si dia berjaya mengubah citarasa anda tentang pelbagai perkara. Sejak kebelakangan ini, anda lebih berminat untuk menghayati senikata lagu-lagu berirama sentimental yang bertemakan percintaan. Sebelum ini anda lebih gemar mendengar irama rock, heavy metal dan hip hop. Ha ni bukan aku.. Tapi kengkawan aku dok tegah melayan jiwa cinta diaorang.. lalalala

11. Memberi hadiah
Anda memberi si dia hadiah padahal hari lahirnya masih jauh. Anda peka dengan perkembangan semasanya supaya dapat dijadikan alasan untuk memberikan hadiah. Malah, tiap bulan anda memberikannya hadiah sekalipun harus berbelanja besar. Yang pasti, anda akan memberikan hadiah yang paling istimewa di hari lahirnya nanti. Ha yang couple yang sweet.. Aku selut kat Boy Friend yang sanggup balut hadiah wal hal selama ni hadiah hari guru pun mak dieorang yang balotkan.. 

12. Prihatin
Anda bukan hanya ambil tahu malah sentiasa menghulurkan tangan membantu. Anda akan pastikan si dia tidak mengalami sebarang masalah dalam kehidupan sehariannya dan menjamin kebajikan dan keselamatannya. La yang ni.. Aku negok je dia ada masalah  makin aku jauh dari dia.. Lalala.. 

Hihihi ni juz akuambi kat internet and edit sikit ikot citarasa aku.. Sape dok meluat baca.. Aku seribu kali meluat.. Lalalala..
Tapi satu je aku pegang pasal cinta ni..

CInta yang kekal cinta kepada Yang Maha Esa

Kedua :
'KERANA CINTA KITA WUJUD DI DUNIA NIE'

P/S: Sesama la kita saling cinta mencintai sesama insan..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Siti Nak Turun Keratong???

Assalamualaikum..

Baru teringat.. Humm khemah dah naik.. Besar abis... Mane taknya desas desus Sultan nak mencemarduli (betul k bahasa istana Qi ni) .. Wow.. Besar-besaran.. Semua rakyat jelata di jemput hadir.. Hari isnin ni.. Qi satu sekolah di jemput.. Kepada students SMK BANTURA digalakan hadir bagi memeriahkan lagi.. Tapi tak bermaksud tak yah datang sekolah.. Students datang pukul 2.3o kot.. Sesi sekolah habis pukul 2.30.. Pelajar diminta pakai pakaian sekolah ..  Mak Qi pun nak gi apatahkan lagi Qi haruslah pergi.
Yang sampai kat telinga Qi , Dato Siti pun turun gak kat padang tu nanti.. Wow..
Serius???? Macam tak caya anak jati Pahang yang terkonal nak datang tempat Qi yang jauh terpelusuk KERATONG ni??
Kenal tat Dato Siti tu?? Ni la Dato Siti


Ye ke korang tak kenal???
Hemmm semua ni tak tau kesahihannya so kene tunggu sampai hari kejadiannya iaitu Isnin 10/10/2011
Ramai gi padang Bandar Tun Razak, Pahang.. Bukan Bandar Tun Razak KL tau..

Malamnya pula dengar kabar ada Forum.. Berkhemah la gak malam selasa tu kat sana Qi.. Nak duk kat rumah .. Mesti semua pergi baik ikot sekali yer dak?? Paling tidak boleh lobangkan telinga sambil kutip2 pahala dan memenuhkan ilmu di dada.
Sampai sekarang Qi tak tau ape objektifnya.. Hihihi nanti sampai harinya Qi update lagi..

P/S: Mintak semua berjalan dengan lancar

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...