Tuesday, 30 August 2011

Hari Raya



Hai... dah Raya .. K Qi nak tunjuk menu Hari Raya Qi.. So siapa yang tak datang umah Qi memang rugi.. Hahahahaha.. Menu2 memang sodap sebab bukan Qi yang masak. Qi wat air Sunquick je .. Habis dah ..Mesti sedap tu .. Qi pun tak sempat nak minum hahaha.. Raya tadi baru dapat 2 rumah je. Padahal jiran ada 4o orang keliling uma kalau sampai 3o Syawal pun belum tentu abiz diziarahi. Penat wehhhhh .. Time kami nak raya je mesti ada yang datang so kami tak jadi beraya . Hihihi Walau Qi ni dah agaktak perlu diberi duit raya tetapi alhamdulilah Qi dapat duit raya lagi banyak dari anak buah Qi.. hihihi

lontog (bkn sejenis moyet 2)

Ketupat ku rembus

Giant ketupat



Nasik ambeng

Ho... kenyang giler makan nasik ambeng ni . Hahahaha jiran Qi bagi kat Qi.. Beliau adalah orang jowo so pandai la wat nasik ambeng.

lomang

lontong

LONTONG!!! cantek kan?? macam lemang tapi bukan lemang .. Ni  kira cam ketupat. Kalau Qi pangil  ketupat daun pisang sebab dia kena balut dengan daun pisang. Lama rebus ni sampai 8 jam..Lama tak ??

Lodeh



Sambal tahunnnnnnnnnn

Seronding satay


 Sodap ... Ni special sebab kat area rumah aku je yang ada seronding macam ni..

Rondang,,

Ceciter... Kah3 kawan lama Qi cari Qi??? Tapi seingat Qi ... Qi tak pernah kawan Qi.. Tapi ntah macam mana die boleh tanyakan Qi kat mak Qi.. Dia tak cam Qi??? Hello banyak sangat ke Qi berubah ?? Ala malunya.... Dia dah la tasfiz (mcm x betoi je eje) Hihi.. Qi negok personaliti dia dah macam ustaz.. Ceh!!!! Pak Ustaz tanya aku ???? Cam tak caye... Kah3 kacak lak tu.. Dulu kecik dia tak encem mane pun.. Hahaha shuttt jangan bagi tau dia tau.. Lalalalalala
Pertemuan yang tak disangke-sangke.. Eh adik dia pun tanya Qi yang mana satu .. Waaaa ingat lagi dia kat aku dah macam  jejak kasih lak .. hihihi 


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 29 August 2011

Raya Time.!!!!

Assalamualaikum
Pagi raya dah.. Tapi hujan rahmat mencucuri dipagi yang hening ini. ( ha2 over ayat aku)
Ingat!!!!! pepagi Syawal ni kita boleh collect pahala dengan pelbagai cara . Contohnya:
  1. Solat sunat aidilfitri 
  2. Memakai wangi-wangian bagi lelaki
  3. Mandi sunat Aidilfitri
  4. Ziarah menziarahi 
 Tapi!!!! Qi nak ingatkan  pagi Raya kalau boleh jangan pergi kubur kalau buat kita bersedih. Sebab nanti sedih lagi pun ni bukan ibadah pun. Ustaz Qi cakap tak elok pergi kubur 1 Syawal. Sebab 1 Syawal untuk umat Islam bergumbira. So kalau nak pergi gak pergi la hari lain. Raya tetap raya jangan lupa Solat Fardu yang wajib..Ni tak kalau beraya sampai tak ingat dunia. Sia-sia je pahala yang dah kumpol sejak 1 bulan yang lepas. Hihihihi Sesama la kita memanfaatkan Hari Raya ni jangan sampai membazir tau..!!!


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sunday, 28 August 2011

Cadar Raya

Wazzup...
Dah tukar langsir??? Dah tukar cadar???
Qi dah tukar semau...Tapi just tukar je tp bukan yang baru. Duit Qi sekarang tak mengizinkan Qi tukar cadar bilik yang baru lagi la. Huh.. Tapi tak pa la bagi menghormati Syawal ni. Qi ganti je la cadar yang dah Qi simpan lama tu.Jenuh jugak mencari cadar tu nasib jumpa . Hihihi
Dari pagi bawak ke malam tak siap2 kemas rumah.. Huh.. Tu pun jenuh jugak. Langsir wane biru.. Cadar katil bilik Qi pakej dengan baju raya iaitu warna purple.

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 27 August 2011

MAKAN dan MAKAN tiba2 Kebuluran..

hai...
Makan untuk hidup atau hidup untuk makan???
Soalan ni selalu kengkawan Qi tanya.. Dengan gabranya Qi selalu jawab hidup untuk makan.. Hahahaha .. Ntah x tau la macam mane Qi boleh terpilih hidup untuk makan. Mungkin dieorang tanya time sebelum rehat kot.. Cerita sal makanan , Qi selalu dengar makanan seimbang .. dengar tinggal dengar buatnya Qi rase seminggu ada 3 4 kali ikot makanan seimbang ni.. Yang pasti sayur paling penting adalah sayur.. Sebenarnya nak cerita sal diet makanan time puasa ni.. Qi  setiap hari makan ayam dah cam upin n ipin lak ayam je memanjang . Dari kocik dulu sampai sekarang lauk yang boleh kate ayam menjadi menu wajib Qi.. Kalau nasi ayam dah jadi menu favourite Qi (yooo je aku eje ni ) ..hahahaha.. Meh sini Qi tunjuk menu2 buka puasa Qi n keluarga. Qi ni bukan dari keluarga yang mewah.. Qi anak peneroka je so simple2 je la juadah kami.. 

Ni lauk MOREH..

Ayam ni liat tahap gaban ..

Ayam ni paling Qi suka


Hahahaha... kalau lepas makan mesti kena rehat kejap baru la menunaikan solat . Tapikan Qi pelik nape ayam golek tu kocik.. Seram mase Qi buka bungkusan dia. Tak da la ingat ape benda.. Kalau nak tau tu kali pertama Qi hidangkan makanan tuk bukak puasa pada tahun ini.. KIh2 kalau sebelum ni abang Qi yang buat.. Waaaa  chaa Qi gi ambik parang nak cincang ayam kat atas tu.. Beragan kejap jadi chef kalau duduk kat dapor ni.. LALALA..

Korang jangan makan banyak sangat waktu bukak puasa and jangan lupa masa raya nanti.. Hihihi alhamdulilah la puasa ni Qi dapat turunkan berat Qi sikit.. Tapi Qi jelez gan sorang dax kelas Qi.. Hemmm Qi bagi klu .. Die dak lelaki.. tak encem (btul x encem) tingiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Main ragbi .. Tapi tu la sejak die meceburi dalam bidang sukan .. Badan die susut mendadak.. Ceh.. tak kan Qi nak main ragbi kot.. Ha3.. NI dah bulan puasa badan die makin susut lagi.. ARRRRRRRRRRGH....!!!! Geng budak perempuan seangkat Qi asyik puji dia kurus je.. EEEEEE benci Qi dengar A.K.A jelez.. Qi tak tau macam mane die boleh susutkan badan die dari macam kat bawah ni...

Gamba hiasan je...


Dari yang atas tranfer jadi macam kat bawah..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V
Sje je bubuh gmba artis pojaan Qi ni..
Dak kelas Qi tu bukan sekatang Fahrin Ahmad. Tak dinafikan kacak lagi Shahir AF (tiba Shahir masuk)
Qi dengar dia cakap dia tak makan nasi waktu bukak puasa (x tau la kalau die kencing Qi).. Jenuh la tak makan nasi.. Hemmm Qi suka Aizat Af.. Cam tak sangka lak... Tapi ok la berat Qi dah turun sikit.. Kita slow2 dulu bak kate musuh paling Qi geram.. Berkata seumpama ini " Nak kurus mane boleh mengejut" Sambil memicit perutnya yang kempis tu mengunakan kedua-dua belah tangannya kedalam.. Urrrrrrrrrrr.. Tapi dieorang ada cakap Qi makin kurus . Tapi Qi nafikan sebab tak rasa pun cam tu. Tapiiiiii kan2.. tiap hari mesti ada tegur Qi cakap Qi ada perubahan cikit.. Kah3.. Penat Qi control makan sebenarnya lagi pun sejak dua menjak ni Qi tak lalu nak makan agaknya dah jemu makan kot ..  Tambahan pula, Qi dah lama tak pergi kantin .. Hahahaha sebab sekarang bulan puasa =P Ntah2 nafsu makan Qi dah kena tarik.. Tapi tu tanda2 orang nak meninggal kan2??? Waaaaaaaa x nak2.. tapi  kalau ajal?? Huhuhu Qi tak pernah makan Lobster ag... Qi nak makan udang tu!!!!! hi3,, Orang2 Benua Afrika banyak mati sebab KEBULURAN tapi orang Malaysia??? Mati sebab MAKAN!!! betul atau tidak LU PIKIR LA SENDIRI... Qi tunjuk sikit gamba ni.. Kita munasabahkan la sikit diri kita yang sangat beruntung duduk kat bumi yang bernama MALAYSIA.. Sepatutnya berSYUKUR..

biasa kalau nasi jatuh kita bagi ayam.. tapi dak ni ???






sIMpATI JE...tu je kan boleh wat???



p/s: sesiapa yang belum dapat berat ideal..cepat2 la dapatkannya selagi masih terdaya..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 26 August 2011

Hantar makanan A.K.A Sedekah

 Ni tengah tunggu azan nak bukak puasa. Pastu tadi tengah sedap2 on9 Fesbuk.. Mak aku suruh hantar makanan kat rumah sebelah. Hummmm dari kecik sampai dah besa cam ni mak aku sik suruh aku je gi anta makanan kat jiran.. Ce cube suruh bapak aku k abang aku ke???? Hahaha bukan mengeluh tap saje bagi cadangan je.. Tiap tahun aku je yang hantar mana tau .. Pak Cik and Mak Cik tu dah bosan negok muka aku kot.. Yang lagi satu jiran aku ni aku dah anggap macam mak aku sendiri.. HAhahaha disebebkan rumah kami sekangkang kera je.. So dengan rasa senang hatinya kalau mak cik tu nak bagi kami juadah .. Just panggil name aku lebeh kurang macam ni.. " ADDEEEEEEEEEEEEEEEKKKK"!!!! dalam 2 minit aku dah kuar rumah and terpacak depan tangga umah mak cik tu .. Dengan senyuman yang agak LEBAR.. hahaha sape tak nak makanan beb??? free lak tu gua cakap sama lu mak cik ni masak sedap.. Paling sedap and mak aku tak leh kalahkan adalah Mee Udang... Sodap hingga mejilot jari plus siku... Sesedap sangat sampai aku mengidam kadang2.. Ape susuah kalau mengidam aku mintak je kat mak cik tu nescaya dia buatkan.. Tapi suatu hari nanti aku nak berlajo la masak Mee Udang tu.. Ti aku send kat korang.. Tak pun aku bukak kedai Korang datang la (beragan jap)..Sedapnye mee udang...

Berbalik kepada tajuk entri  aku.. Ape ye ?? dah lupa  owh SEDEKAH.... 

Sedekah adalah satu pemberian ikhlas sama ada benda itu sesuatu yang kita sayang atau tidak. Asas penting yang perlu ada adalah keikhlasan. Maknanya kita tidak mengharapkan sebarang pembalasan apabila bersedekah. Sedekah lebih menjurus kepada barang seperti makanan dan pakaian yang boleh dimanfaatkan oleh orang lain. Wakaf pula ialah pembelian barangan untuk kegunaan masjid, surau, rumah anak yatim atau sebagainya.
Contohnya, kita membeli kipas angin, penghawa dingin, tikar atau al-Quran untuk digunakan oleh masyarakat umum di premis tersebut. Saranan bersedekah ini dijelaskan oleh Allah menerusi firman-Nya,
Kalau kamu zahirkan sedekah itu, maka itu adalah baik. Dan kalau pula kamu sembunyikan sedekah itu serta kamu berikan kepada orang fakir miskin, maka itu adalah baik bagi kamu; dan Allah akan hapuskan daripada kamu sebahagian daripada kesalahanmu. Dan Allah Maha Mengetahui apa yang kamu lakukan.”  (al-Baqarah:271)
~ Aku copy n paste je.. tp aku bce dlu tau. Cikgu ICT aku tak suka anak murid beliau copy n paste .. Tapi sebab ni sebab tengah cuti aku menguna segala kuasa veto aku nak mengcopy and paste... hahahaha... aku berkuasa mutlak kat blog aku... (Cikgu jangat marah tau)~

Mana kita sampai tadi.. Owh sedekah... Bulan2 puasa ni banyak pahala boleh kita collect tapi.... pahala pun senang kurang.. Hemmm pandai nak bajet pahala gan puasa kasi balance .. Wakakakaka... Aku pun x tau macam ane nak wat .... Bla lu .. nak hantar makanan kat kucin lak
saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 25 August 2011

Cermin Gelap.

Hai... hari ni Qi tak ber 'Qi' dah.. Nak guna kata ganti nama aku lak. Lebih mesra kot.. Ceh2 wah. Hihihi
Sebenarnyer nak cerita pasal cermin gelap kereta.. cerita ni minggu lepas punya cerita. Hahahaha tiba2 teringat lak peristiwa ni. Seingat aku hari tu hari Sabtu pagi. Semangat nak bershoping raya membuak2. Hari tu ada klaz tambahan MM aku telah tidak menghadirkan diri kat klaz tu . Hal ini demikian, kerana mak aku ajak aku gi Segamat shoping raya.. Dengan ini aku tak bagitau la aku ada klaz (jangan tiru tau). Pagi2 aku dah siap.. Kah3.. Punya semangat nk gi Segamat... Ish yelaraya sekali  setahun.. Hihihi tahun depan ntah sempat ke tidak..  Ye tak??? Huh.. 

*************************

Hahahaha cerita bermula masa aku kat depan Nirwana baru Segamat..Tempat kejadian adalah parking kereta.. Hihihi Pak cik aku parking la kereta die kat tepi kereta ape ntah..


aku rasa kereta ni la...

Tapi kereta tu cermin dia tinted tahap gaban.. Kalau ada roadblock JPJ mesti kena tahan.. yoyooo je aku ni..Tapi yang biasa kereta bertinted ni orang kayo je kan2..Yang penting kalau ngok cemin tingkap dia hanya boleh nampak muka kita yang comei je la.. Memang tak nampak yang orang kat dalam tu..

tinted cam ni la.. memang aku suke la..
 Biasa adat kepada dak perempuan macam aku yang bertudung . Kalau keluar kereta mesti nak betulkan tudung.. Hahaha..Keluar dari kereta aku cari port nak belek tudung aku. Ha!!! aku terus gi kat kereta sebelah kereta aku.. Cis!!! aku siap senyum sorang lagi.. Ntah pe2 .. Tu antara pergai aku yang dah terbiasa. Kalau negok muke sendiri mesti nak senyum kalau tak mesti tak sah punya.. Kadang aku suke wat peace kat depan cermin.. Nasib hari tu aku just senyum je kat depan cermin yu kalau tak.. Lepas aku siap betulkan tudung. Ape lagi bla la.. Hahaha lepas dalam 3 hingga 4 langkah kehadapan dari kereta tadi.. Aku berpaling ke arah belakang. Jeng3x MAlunyer...............
RUPA2 ada orang kat dalam kereta. Dia baru keluar lepas aku bla dari kereta dia. Malu bukan kepalang aku.. Laju je aku masuk Nirwana tanpa menoleh kebelakang dah... Orang cakap JANGAN PADANG BELAKANG!!! sempat gak sekali imbas negok orang yang keluar dari kereta tu.. Hahaha mamat lak tu nak cakap encem aku tak teliti lak muka die. Huh.. Tapi pasti muka die agak MASAM.. Mungkin dia tunggu aku lama dok belek muka kat cermin kereta die hingga dia terpaksa menunggu aku bla.. Tapi kesian abis.. Ni pasal cermin tu gelap sangat la.. Mana perasaan ada manusia dalam tu .. Lagi pun enjin kereta dia dah mati ingat tak da orang.. Lalalalala.. Tapi bulan2 puasa ni elok bersabar.. Sebab sabar separuh dari IMAN..

MORALNYE
  1.  jangan la pasang cemin tinted kat kereta
  2. Kalau nak betulkan tudung guna la cermin sendiri
  3. Jangan perasan muka comei sangat 
Peace  yow.. 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 24 August 2011

Dodol....


Huh.. tinggal bape hari je puasa. Mesti dah da orang buat kuih raya kan2.. Kat sini Qi nak kongsi cikit cerita pasal persiapan raya Qi..

tAK wat BisCut aye pu.. Cume buat dodol... je.. Tu je yang wajid.. HihiHIHIHI Ni perkembangan dodol yang menjadi pujaan hati semua orang.. Kalau makan pasti nak lagi.

11 biji kelapa..

Kacau2 tanpa berhenti


kacau lagi ..

dah mula berat

Qi kacau sendiri..

Qi geram dengan buih2 nie!!!

setelah 3 jam.. masih x cukup masak lagi

Buih makin banyak..

Serius dodol mak Qi sedap... Nak datang la rumah.. Kalau tak sedap tak da la orang tempah dodol kat mak Qi.. hihihi...Tempahan dah ditutup kalau nak.. Tahun depan boleh buat tempahan ok.. (Qi guau je)




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Kanser Usus A.K.A Kanser Kolorektal

Assalamualaikum..
Hari Qi merana sangat kat sekolah.. Tibe2 badan Qi jadi sejuk sangat.. Qi tau ni mst sebab pagi tadi.. Urgh~ Qi tak tau la. Ni ujian atau .....
Kesakitan Qi sakit sangat name pun sakit.. Masa pertama PAI.. Start tu Qi rasa kesakitan amat sangat .. Tengkuk Qi rasa panas. Kuku tangan Qi rasam macam dalam peti ais.. Sejuk sangat.. Qi mengerang sakit tapi dalam hati..Ha sejak peristiwa pagi tadi .. Qi trauma . Qi asyik fikir mati..

Dari pagi tadi Qi ingat ni..

 
KASER USUS

Merupakan penyakit yang amat digeruni oleh sesiapa termasuk anda. Kanser usus atau barah usus merupakan  penyakit barah yang utama bagi lelaki dan ketiga paling banyak menyerang kaum wanita di negara ini. Barah usus bermula dari dalam lapisan usus besar. Kanser ini membesar lama di situ sebelum merebak ke bahagian tubuh yang lain.

Qi takut kanser usus!!!! Takot sangat..
TANDA-TANDA KASER USUS
  1. Keluar darah daripada dubur atau terdapat darah selepas membuang air besar.
  2. Perubahan ketara pada tabiat membuang air besar: contohnya , lebih kerap membuang air besar atau najisnya cair, kerap sembelit dan/atau rasa lebih kerap hendak buang air besar daripada biasa.
  3. Berasa tidak puas selepas membuang air besar.
  4. Sakit perut yang berulang-ulang dan berpanjangan.
  5. Berat badan turun mendadak.
  6. Cepat penat, lemah atau sesak nafas tanpa sebab. 
Qi takut nak jumpa doktor.. Qi takut nanti kalau positif.. macam mane??? Qi nak SPM.. macam mane lak ayah dengan mak Qi nak tanggung Qi.. Dieorang peneroka je.. Gaji tak samapai dua ribu.. Kalau betul Qi sakit nanti kena bayar bil hospital ..Sian ayah gan mak Qi ..Ayah Qi dah tua.. Qi sian denga ayah Qi..
KEUPAYAAN DISERANG KANSER USUS???

Risiko anda semakin tinggi jika: Terdapat sejarah ahli keluarga yang menghidap kanser usus. Anda pernah menghidap penyakit radang usus iaitu kolitis ulser atau kolitis Crohn lebih daripada lapan tahun. Jika anda berusia 50 tahun ke atas risiko diserang kanser amat tinggi.

Qi umur baru 17 tahun...Qi tak nak mati lagi.. 
di kesempatan bulan baik ni.. Qi nak mintak maaf kat semua orang.. Cik y terutama..Entri dulu .. Qi ikot perasaan . Mintak maaf sangat.. Qi maafkan apa Cik y kat Qi.. Qi redha.. Qi tak kisah.. Qi sayang je Cik y cam Qi sayang kawan lain2.. En z.. Jgn nak lage2 kan kami.. K.. Qi dah buang yang keruh ambik yang jernih.. Umur Qi pun tak tau sampai mane.. Tau bila lagi nak mintak maaf.. Huuuuuuuuuuuu..Qi susun 10 jari Qi mintak maaf kat semua orang yang Qi lakukan dosa tanpa segaja atau tidak.. Qi betul mintak maaf.. Maafkan Qi tau..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 22 August 2011

Suke Hati Sya la, Kemere sYe!!!!!




 Assalamualaikum..
Ni sebenarnya Qi
Remaja perempuan yang tak comei mane pun...


Purple...

~Try n cube~ (~_^)v

Lu langsi Lu mati ma...

Ceyum x perlu kate ape2..

Takut tak ?

Lu pe hal gan gua??? kih3x

paling HODOH!!!

SS !!!!!

BOzan duk dalam kete je...

tbe2 terbayang ceceorang lak... =p

upload ag...Comei tak yg perpul tu ?


Qi tak pandai cenyum... Qi tau .. Qi cenyum odoh.. =(

I kenal u k??

sebelah tu my mama.. buka tingkap kete... lori lalu abes tudung Qi

4 anak dare 1 janda  














Hihihi cam nak ambik gmba pasport lak..



Akibat jari yang dengki!!!


Qi undurkan diri... Bye2..


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sunday, 21 August 2011

Caca marba

Hai si comel.. Hoi untuk si tak comei..
HIhihihi sje je la.. semua comei.. Temasuk Qi.. hihihi
Hari .. Qi bengang sangat2.. Sebab kat encet Qi berbelas mcj masuk.. Tapi mcj KOLONY... Pe kejadah benda tu ?? OWhhhhhhhhhhhhhh.... Nak tidow malam tak bleh bla encet berbunyi . Kalau Shahir mcj tahan la jugak.. Huh. Ntah2 die un x da ada aty nak mcj gan Qi.. Huuuu..
Qi lupa kerje kusus Addmath la.. Alamak esok dah sekolah.. Hemmm Tapi tinggal minggu ni je sekolah seronoknye!!!!!!!
Taun ni tak nak jalan.. Biar duit raya datang sendiri ce kite ngok Qi dapat bape ye.. Ntah2 tak dapat langsung.. Owh semalam Qi gi Segamat shopping raya. X best pun... Yang tak best Coz Qi tak da duit.. 
Kat tangan da RM 50 je,..

Tak bnyk yg bleh di belinya
Bebekalkan duit ni RM 50 ni.. Qi jalan sorang2. Tapi tak tau nak beli apa. Tapi pe2 pun nawaitu Qi Segamat just nak beli tudung aye je... Hi3.. OK
Tudung my mama yang belanja.. Tapi ntah la.. Qi pun tak pasan ape yang Qi beli ngan Duit RM 50.. Ce kita ngok ye..
  1. Perfume bru RM 18 (mampu ni je)
  2. Tali pingang, cepit rmbot, scaf Rm 20 semunya..~ kne beli tali pingang coz suar byak dh longar.. HIHIHi
  3. Jam RM 15..  
 Tu jer la Qi beli... Huh dengan sikit bantuan mama Qi..

**************
Qi rasa serabut kalau dengar lagu2 raya.. Macam dengar pencemaran bunyi.. Sedih la korang .. Qi sedih.. Akak abang Qi tak dapat raya sama Qi .. Huh.. Nanti  pagi raya Qi raya tiga beradik je.. Qi tak dapat bayangkan .. Sedihnya...  Rasanya Qi mesti On9 fesbuk je pagi raya sambil negok blog kornag yang korang update.. Tak pun layan cite kat TB. Tapi kesedihan pasti terasa jugak masa tu,,,.Qi nak mcm Qi kecik dulu.. Semua kumpul.. Macam pesta.Malam lepas bukak puasa main bunga api..
 
Ni berut dengan anak sedara Qi.. Tp Qi yg kne mengalah.. Ntah2 pe2.. 
 Ada satu lagi jenis bunga api.. Yang banyak asap.. Kalau main tu terasa macam kat suatu tempat yang penuh dengan kabus... Hihihi Abg Qi siap bagi penutup hidung dan mulut .. Hahaha tapi tak selesa la.. Ok Bunga api yang dimaksudkan adalah Ini

Huhuhu kne tangan Qi sakit Doi...
Ha.... Sekarang Qi dah DEWASA... hahahaha kelako la ayat ni.. Rase nak muntah ... So Qi kena tolong mama Qi pasang langsir, Wat rendang, Msak ketupat... Iron baju raya.. Kalau malam raya macam Qi buat.. Kadang kalau Qi bosan sangat Qi duduk kat luar.. Sebab banyak orang bakar bunga api yang kat langit tu.. Qi tumpang negok je.. Nak beli ??? Qi tak da duit...

Mahal!!!!
Cerita pasal malam raya.. Waktu umur Qi berapa tahun ntah.. Qi berjinak2 melakukan solat sunat terawih. Waktu ikot je mama pergi masjid.. Sekali satu malam tu Qi rasa pelik kenapa mama tak siap-siap nak pergi masjid.. Hahaha Qi dah siap nak gi ikot pegi masjid.. Huhuhu Malu je. Sejak hari tu baru Qi tau malam raya mane ada solat terawih.. Mama cakap kalau nak solat sunat kat masjid lagi tunggu pagi.. Solat sunat hari raya.. Alamak pagi tu Qi bagun lamabat lak. Ye la penat la.. Qi wat macam contohnya negok TB sampai lewat malam.. Time2 ni la banyakcerita best yang  nak keluar dari cerita komedi sampai cerita sedih Qi negok.. Hahaha.. Yang paling Famous.. Kalau malam raya mesti ada ucapan kad hari raya.. Tv 2 gan Tv 3 rajin wat benda2 macam tu.. Huh waktu Qi ingat artis yang famous... BAMBIL!!! hahaha dulu Qi suka BAMBIL.. tapi sekarang dah tal sangat la.. Hahahahaha

*********
 
Tapi 1 je Qi muskil.. Dulu waktu kecik2.. Qi punya duit raya tak sampai RM 100 PUN.. Qi pelik bila Qi dah becak.. Qi nya duit raya increase.. Tapi biasa budak2 yang dah Becak tak dapat duit raya dah kan.. Tapi ada probabilitynya dieorang  ni ikot konsep Hj Bahkil.. Budak kecik tak boleh pegang duit bebayak . Hahahaha


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...