Thursday, 25 August 2011

Cermin Gelap.

Hai... hari ni Qi tak ber 'Qi' dah.. Nak guna kata ganti nama aku lak. Lebih mesra kot.. Ceh2 wah. Hihihi
Sebenarnyer nak cerita pasal cermin gelap kereta.. cerita ni minggu lepas punya cerita. Hahahaha tiba2 teringat lak peristiwa ni. Seingat aku hari tu hari Sabtu pagi. Semangat nak bershoping raya membuak2. Hari tu ada klaz tambahan MM aku telah tidak menghadirkan diri kat klaz tu . Hal ini demikian, kerana mak aku ajak aku gi Segamat shoping raya.. Dengan ini aku tak bagitau la aku ada klaz (jangan tiru tau). Pagi2 aku dah siap.. Kah3.. Punya semangat nk gi Segamat... Ish yelaraya sekali  setahun.. Hihihi tahun depan ntah sempat ke tidak..  Ye tak??? Huh.. 

*************************

Hahahaha cerita bermula masa aku kat depan Nirwana baru Segamat..Tempat kejadian adalah parking kereta.. Hihihi Pak cik aku parking la kereta die kat tepi kereta ape ntah..


aku rasa kereta ni la...

Tapi kereta tu cermin dia tinted tahap gaban.. Kalau ada roadblock JPJ mesti kena tahan.. yoyooo je aku ni..Tapi yang biasa kereta bertinted ni orang kayo je kan2..Yang penting kalau ngok cemin tingkap dia hanya boleh nampak muka kita yang comei je la.. Memang tak nampak yang orang kat dalam tu..

tinted cam ni la.. memang aku suke la..
 Biasa adat kepada dak perempuan macam aku yang bertudung . Kalau keluar kereta mesti nak betulkan tudung.. Hahaha..Keluar dari kereta aku cari port nak belek tudung aku. Ha!!! aku terus gi kat kereta sebelah kereta aku.. Cis!!! aku siap senyum sorang lagi.. Ntah pe2 .. Tu antara pergai aku yang dah terbiasa. Kalau negok muke sendiri mesti nak senyum kalau tak mesti tak sah punya.. Kadang aku suke wat peace kat depan cermin.. Nasib hari tu aku just senyum je kat depan cermin yu kalau tak.. Lepas aku siap betulkan tudung. Ape lagi bla la.. Hahaha lepas dalam 3 hingga 4 langkah kehadapan dari kereta tadi.. Aku berpaling ke arah belakang. Jeng3x MAlunyer...............
RUPA2 ada orang kat dalam kereta. Dia baru keluar lepas aku bla dari kereta dia. Malu bukan kepalang aku.. Laju je aku masuk Nirwana tanpa menoleh kebelakang dah... Orang cakap JANGAN PADANG BELAKANG!!! sempat gak sekali imbas negok orang yang keluar dari kereta tu.. Hahaha mamat lak tu nak cakap encem aku tak teliti lak muka die. Huh.. Tapi pasti muka die agak MASAM.. Mungkin dia tunggu aku lama dok belek muka kat cermin kereta die hingga dia terpaksa menunggu aku bla.. Tapi kesian abis.. Ni pasal cermin tu gelap sangat la.. Mana perasaan ada manusia dalam tu .. Lagi pun enjin kereta dia dah mati ingat tak da orang.. Lalalalala.. Tapi bulan2 puasa ni elok bersabar.. Sebab sabar separuh dari IMAN..

MORALNYE
  1.  jangan la pasang cemin tinted kat kereta
  2. Kalau nak betulkan tudung guna la cermin sendiri
  3. Jangan perasan muka comei sangat 
Peace  yow.. 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

1 comments:

kpop fanz said...

mcm kete i jew..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...