Sunday, 21 August 2011

Caca marba

Hai si comel.. Hoi untuk si tak comei..
HIhihihi sje je la.. semua comei.. Temasuk Qi.. hihihi
Hari .. Qi bengang sangat2.. Sebab kat encet Qi berbelas mcj masuk.. Tapi mcj KOLONY... Pe kejadah benda tu ?? OWhhhhhhhhhhhhhh.... Nak tidow malam tak bleh bla encet berbunyi . Kalau Shahir mcj tahan la jugak.. Huh. Ntah2 die un x da ada aty nak mcj gan Qi.. Huuuu..
Qi lupa kerje kusus Addmath la.. Alamak esok dah sekolah.. Hemmm Tapi tinggal minggu ni je sekolah seronoknye!!!!!!!
Taun ni tak nak jalan.. Biar duit raya datang sendiri ce kite ngok Qi dapat bape ye.. Ntah2 tak dapat langsung.. Owh semalam Qi gi Segamat shopping raya. X best pun... Yang tak best Coz Qi tak da duit.. 
Kat tangan da RM 50 je,..

Tak bnyk yg bleh di belinya
Bebekalkan duit ni RM 50 ni.. Qi jalan sorang2. Tapi tak tau nak beli apa. Tapi pe2 pun nawaitu Qi Segamat just nak beli tudung aye je... Hi3.. OK
Tudung my mama yang belanja.. Tapi ntah la.. Qi pun tak pasan ape yang Qi beli ngan Duit RM 50.. Ce kita ngok ye..
  1. Perfume bru RM 18 (mampu ni je)
  2. Tali pingang, cepit rmbot, scaf Rm 20 semunya..~ kne beli tali pingang coz suar byak dh longar.. HIHIHi
  3. Jam RM 15..  
 Tu jer la Qi beli... Huh dengan sikit bantuan mama Qi..

**************
Qi rasa serabut kalau dengar lagu2 raya.. Macam dengar pencemaran bunyi.. Sedih la korang .. Qi sedih.. Akak abang Qi tak dapat raya sama Qi .. Huh.. Nanti  pagi raya Qi raya tiga beradik je.. Qi tak dapat bayangkan .. Sedihnya...  Rasanya Qi mesti On9 fesbuk je pagi raya sambil negok blog kornag yang korang update.. Tak pun layan cite kat TB. Tapi kesedihan pasti terasa jugak masa tu,,,.Qi nak mcm Qi kecik dulu.. Semua kumpul.. Macam pesta.Malam lepas bukak puasa main bunga api..
 
Ni berut dengan anak sedara Qi.. Tp Qi yg kne mengalah.. Ntah2 pe2.. 
 Ada satu lagi jenis bunga api.. Yang banyak asap.. Kalau main tu terasa macam kat suatu tempat yang penuh dengan kabus... Hihihi Abg Qi siap bagi penutup hidung dan mulut .. Hahaha tapi tak selesa la.. Ok Bunga api yang dimaksudkan adalah Ini

Huhuhu kne tangan Qi sakit Doi...
Ha.... Sekarang Qi dah DEWASA... hahahaha kelako la ayat ni.. Rase nak muntah ... So Qi kena tolong mama Qi pasang langsir, Wat rendang, Msak ketupat... Iron baju raya.. Kalau malam raya macam Qi buat.. Kadang kalau Qi bosan sangat Qi duduk kat luar.. Sebab banyak orang bakar bunga api yang kat langit tu.. Qi tumpang negok je.. Nak beli ??? Qi tak da duit...

Mahal!!!!
Cerita pasal malam raya.. Waktu umur Qi berapa tahun ntah.. Qi berjinak2 melakukan solat sunat terawih. Waktu ikot je mama pergi masjid.. Sekali satu malam tu Qi rasa pelik kenapa mama tak siap-siap nak pergi masjid.. Hahaha Qi dah siap nak gi ikot pegi masjid.. Huhuhu Malu je. Sejak hari tu baru Qi tau malam raya mane ada solat terawih.. Mama cakap kalau nak solat sunat kat masjid lagi tunggu pagi.. Solat sunat hari raya.. Alamak pagi tu Qi bagun lamabat lak. Ye la penat la.. Qi wat macam contohnya negok TB sampai lewat malam.. Time2 ni la banyakcerita best yang  nak keluar dari cerita komedi sampai cerita sedih Qi negok.. Hahaha.. Yang paling Famous.. Kalau malam raya mesti ada ucapan kad hari raya.. Tv 2 gan Tv 3 rajin wat benda2 macam tu.. Huh waktu Qi ingat artis yang famous... BAMBIL!!! hahaha dulu Qi suka BAMBIL.. tapi sekarang dah tal sangat la.. Hahahahaha

*********
 
Tapi 1 je Qi muskil.. Dulu waktu kecik2.. Qi punya duit raya tak sampai RM 100 PUN.. Qi pelik bila Qi dah becak.. Qi nya duit raya increase.. Tapi biasa budak2 yang dah Becak tak dapat duit raya dah kan.. Tapi ada probabilitynya dieorang  ni ikot konsep Hj Bahkil.. Budak kecik tak boleh pegang duit bebayak . Hahahaha


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...