Tuesday, 30 August 2011

Hari Raya



Hai... dah Raya .. K Qi nak tunjuk menu Hari Raya Qi.. So siapa yang tak datang umah Qi memang rugi.. Hahahahaha.. Menu2 memang sodap sebab bukan Qi yang masak. Qi wat air Sunquick je .. Habis dah ..Mesti sedap tu .. Qi pun tak sempat nak minum hahaha.. Raya tadi baru dapat 2 rumah je. Padahal jiran ada 4o orang keliling uma kalau sampai 3o Syawal pun belum tentu abiz diziarahi. Penat wehhhhh .. Time kami nak raya je mesti ada yang datang so kami tak jadi beraya . Hihihi Walau Qi ni dah agaktak perlu diberi duit raya tetapi alhamdulilah Qi dapat duit raya lagi banyak dari anak buah Qi.. hihihi

lontog (bkn sejenis moyet 2)

Ketupat ku rembus

Giant ketupat



Nasik ambeng

Ho... kenyang giler makan nasik ambeng ni . Hahahaha jiran Qi bagi kat Qi.. Beliau adalah orang jowo so pandai la wat nasik ambeng.

lomang

lontong

LONTONG!!! cantek kan?? macam lemang tapi bukan lemang .. Ni  kira cam ketupat. Kalau Qi pangil  ketupat daun pisang sebab dia kena balut dengan daun pisang. Lama rebus ni sampai 8 jam..Lama tak ??

Lodeh



Sambal tahunnnnnnnnnn

Seronding satay


 Sodap ... Ni special sebab kat area rumah aku je yang ada seronding macam ni..

Rondang,,

Ceciter... Kah3 kawan lama Qi cari Qi??? Tapi seingat Qi ... Qi tak pernah kawan Qi.. Tapi ntah macam mana die boleh tanyakan Qi kat mak Qi.. Dia tak cam Qi??? Hello banyak sangat ke Qi berubah ?? Ala malunya.... Dia dah la tasfiz (mcm x betoi je eje) Hihi.. Qi negok personaliti dia dah macam ustaz.. Ceh!!!! Pak Ustaz tanya aku ???? Cam tak caye... Kah3 kacak lak tu.. Dulu kecik dia tak encem mane pun.. Hahaha shuttt jangan bagi tau dia tau.. Lalalalalala
Pertemuan yang tak disangke-sangke.. Eh adik dia pun tanya Qi yang mana satu .. Waaaa ingat lagi dia kat aku dah macam  jejak kasih lak .. hihihi 


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

2 comments:

Nizam Ijam said...

selamat hr raya :D

JaNnaH said...

selamat ari raya jugak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...