Tuesday, 25 December 2012

Bila mencarut

Sepi menyendiri.. 
meniti titian hari penuh kebosanan.. 
Lalui liku kemurunggan.. 
Memamah sisa sengsara..
Tiada yang kekal
Hancur berkecai dihentak kekesalan
Tergapai2 memohon bulan menerangi
Malam penuh kelam suram
Tiada warna..
Hitam tidak membawa rasa
Tidak diduga segala diimpi musnah semua
Janji terucap menjadi debu berterbangan
Noktah bersama titisan airmata...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 12 December 2012

Segamat

Waaaaa... bile jejari chubby nak jadi jejari runcing ni..???? = ="
Seindah rembulan disana .. Becahaya sang suria
Besama lebar senyuman di bibir..
Panah tertusuk menjadi bisa ...
Mebunuh segala rasa ... Mematikan segala saraf
aku la MAYAT HIDUP!!!!

Hahahahaha takot tak??? Terasa mengong disitu... Ulalalala

Nothing interesting semalam.. Wahhhh Cik Siti Nor Jannah keluar dari kepompong selamat beliau ...
Belum sempat sampai ke destinasi yang ditu..
OH MY GOSH!!!!!!! Mata ku di cemari.. Acid gejala sosial..
Double triple .. Tak sangka budak baru nak up bersepah2.. Ingat kat bandar besor je ada barah ni .. Tak sangka plak luar bandar pun sama dengan jerr.. Opsss sory la.. Cik Jannah dah lama tak keluar rumah.. Bila keluar rumah baru sampai bus stop.. tetapi mengapa!!!! mata ini sudah dapat dessert ??? Hooooo sampai dekat bandor perhhh main menu.. erkkk kenyang derrr... siap muak ag .. boleh muntah gua cakap sama luuuu.... Tolong la sissssss... Anda wearing hijab your personality like muslimah.. but your action??? Like !@#$%^&*())(&%$#@@%&

Okey Jannah jangan nampak kampung sangat !!!!
OPEN MIND sikit!!! Waaa aku cuba open mind BANYAK dah...
Tapi... Gua memang kekampungan bab ni... Kalau ikut rules agama seseorang tu memang kampung??? Hahahaha boleh ketawa guling2 dipersilakan..

Tak ada apa menarik cuci mata di Segamat.... Gua dah terbayang Endon2 yang kerah keringat buat bagunan di negara kite yang dah MERDEKA ni... Hahaha.. On the away pergi ke One Segamat tu memang tesermpak dengan bangunan baru nak naik.. Memang pale tuju kepada para endon je la.. Boleh kata dieorang ni muda lagi.. kalau tak.. memang tak terdaya nak buat semua tu kan??
Tapi bila sampai kat mall.. WOWWWWW...
Pria gantang cop Malaysian .. Ulalallalala
Sedap berkepit dengan couple masing2..
Hummmm... Kepinjangan disitu...
Whyyyyyyy????
Hummm si pompuan pakaian cam orang x cukup kain.. Agaknyer nak up to date sangat sama naik dengan minah mat salleh kat luar negara tu kowt... Ikot fesyen
Alhamdulilah or Astaghfirullah halazim..
Sian lelaki Malaysia kan nak ucap yang mana pun comfius yer dak???
Ni sungai segamat yang selalu banjir... Tepaksa dengan tidak relanya Cik Jannah terpaksa meniti jambatan tersebut.. Kenderaan yang lalu suka honnn.. Damnnn tau la kami hanya pejalan kaki.. Mana tatatertib anda sebagai penguna jalan raya?? Terutama en. LORYYYY..
Ingat besor sangat anda dah bekuasa??

Okeyyy Menuju ke Mall??? Mall k??? Kah kah kah

Pemandangan dari tingkat atas bus station segamat.. Floor yang dekat tempat jual tiket bus.. Perhh tempat disukai pasangan couple.. Yang pasti tempat ni tak privasi.. Tak ada clas tol la couple kat malaysia ni... Nak cakap pemandangan romantik tak do lansog!!!!!.. Negok matahari terbit? terbenam??? Kah3..
Okeyyy nama dia ONE SEGAMAT.. Adaaaa LFS... Woooo standard pangung wayang je.. tapi.. dok best mana la.. Tapiiiiiii.. Dah ada POPULAR... Pas ni tempat ni je la cik Jannah akan tuju....
Serba salah citer pasal journey semalam... Hihihihi
Jannah just nak share jerr...
Sape tak kenal Segamat Johor.. Pekara diatas adalah sedikit gambaran nyerr...
Nak jalan blog korang plak la..
Pe cer ekk?? Huhuhu

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 11 December 2012

Nahi mungkar


Sesepoiii angin dibawa berlalu
Badai memusnah mahligai indah
Seindah syurga lenyap segera
Umpama langit tak kaN bercahaya

Sila abaikan kata tersebut. Hai u all.. Miss u all..
Cinta .. Skop  yang besar untuk dirungkai .. Terlalu meluas... Tapi kalau sebut cinta .. Mengapa harus sempitkan otak kepada pasangan yang berlain jantina menjalinkan hubungan .. Antara halal haramm.. Kita kaburkan dengan kehangatan cinta.. wekkkkssss.. Ada juga manusia yang terlari tabii .. Bak kata mereka hak mereka mereka punya suka.. dari situ kite hanya mampu pandang dan biarkan.. sebab???? dunia nak kiamat semua tangungjawab sesama umat pun kita tak dapat nak galas.. Masa zaman sekolah dulu ada la jugak ustazah and ustaz control kite.. bagi tazkirah pagi2 jumaat kekadang tak yah jumpa jumaat pun dapat takirah jugak.. hihi nakal punya pasal.. normal thing tapi .. Tapi bila cik Jannah jejak kaki kat luar baru Jannah tau dan paham kenapa time waktu pendidikan Agama Islam or takirah seharusnya kita jangan sesekali melelapkan mate..Nescaya rugi and teramat rugi.. Berbalik tadi

Siapa yang melihat kemungkaran hendaklah dia mengubahnya (taghyir) dengan tangan, jika tidak mampu hendaklah mengubahnya dengan lidah, jika tidak mampu 
hendaklah dia mengubahnya dengan hati, dan yang demikian itu adalah selemah-lemah iman." (Hadis Riwayat Muslim)

Kita semua boleh menilai sendiri.. Suasana dunia masa kini.. Penoh ranjau penoh duri penuh liku andai kata korang kat hutan.. banyak la benda2 tersebut...

pakat pakat tunding jari satu sama lain.. Sampai pehunjung hanya perpecahan yang berlaku.. Kenapa tak ikot resmi penyapu lidi?? makin banyak lidi makin  susah nak kepak.. kenapa ikot resmi lalang pantang ditiup berubah arah.. Masing2 ada kuasa, masing2 ada hak, masing2 dah baligh boleh pikir mana hak mana batil...
Cinta tu fitrah... Cinta tu anugerah.. hargainya selagi merasainya.... cinta yang kekal cinta pada Maha Esa cinta tanpa pehunjungnya.... 


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...