Sunday, 4 December 2011

5 SN SMK BANDAR TUN RAZAK PAHANG 2011

Assalamualaikum

Hihihihi Hari tak modal nak buat entri.. So dengan rasa bangga dan riaknya.. Jannah nak post gambar kelas Jannah yang tergambar kegimbiraan setiap muka kami.. Gembira k??????
Korang negokla sendiri


Ngok le. comei2 muke kami... Hihihi bila la nak wat reunion  ye?? Cikgu shahril yang berdiri kat tengah tu seorang yang berdedikasi...


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Mircle

Assalammualaikum

Haribanyak benda yang mengembirakan.. Antaranya.. Kucen Jannah dah pulang semula setelah dibuang selama  2 hari..
My brother yang buang.. Huhuhu Buang kat paso lak tu.. Tadi ada pasar my mama pergi pasar pastukan nampak 2 ekor kucen kami kat tepi jalan.. Kuwos beb.. ,My mom nages sedeh nye. My mom ambik bawak balik umah kucen tu... Masa kene buang Jannah nages sampai 2 jam.. Bengkak mata eden.. 
Bila kucen2 tu dah balik happy sesangat....




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 1 December 2011

Zaman Persekolahanku


Wikikiki... Assalamualaikum...

Pagi yang ceria ditebarkan dengan bau embun yang segar menjadi permula hari yang indah.. Ditambahkan lagi bila tadi aku online fesbuk tiba dekat natification  ada tertulis Echa Azwan added 3 photos of you..
wiiiiiiiiiiii Dah ada masok gambar... Boleh la update blog desik hati kecil ku.. 


Disaat kehujannan payunglah menjadi teman sejati.. BERMADAH  (~_~)V

Hemmmmm tapikan bila dipikir-pikir gambar yang lain tak sesuai nak di post kat sini.. Hik3

Masa berlalu cepat seh.. Terasa baru semalam gi daftar masuk tingkatan 1.. Tak sangka lak dah kene berambus dari sekolah yang mengajar aku erti persahabatan, kasih sayang, hormat menghormati, berkerjasama, redha, bersabar, dan semua nilai-nilai murni yang lain.. Kalau nilai jahat tu tak perlu gi sekolah pun boleh buat nilai kejahatan...Yer dak????

Ape yang best zaman sekolah aku???? Hemmmm disebabkan aku ni paling muda dalam kelas so aku dilayan ala-ala macam budak.. Hemmm boleh tahan gak le depa orang layan aku macam bebudak. Agak comel la jugak muka aku bila kena layan macam bebudak ni menyebabkan terasa diriku sangat berharga ala-ala iklan Fair & Lovely  la.. Hihihi  Atau depa orang terpaksa wat aku macam bebudak sebab memang pure aku seseorang mengada-ngada??? Ce jawab kengkawan ku yang dikasihi...
Agaknya boleh muntah bebudak ni bace entri aku ni..

Meh le layan cikit gambar orang yang aku dok kasihi sangat tu....


Geranggan yang benama echa tu yang dok pandang komere.. Comei tak??? 



Bila budak sains baiki vacuum ni terus jadi rosak... Cikgu depa orang yang rosakkan vacuum tu!!!! Biasa dengar harimau mati meninggalkan belang kan??? Sekarang kami tinggalkan sekolah bersama vacuum yang rosak.. Lagi tak sanggup nak cakap .. Vacuum tu adalah vacuum surau. Aku doakan dana sekolah tahun depan dapat la beli vacuum baru .. Hihihi (^_^)V


Ha nie la cikgu addmath aku.. Rindu la kelas dengancikgu ni.. Kelas addmath tak sah kalau tak ade gula-gula kat atas meja.. Cikgu suke belanja gula-gula sampai saat akhir perikse addmath pun cikgu semat agi bagi kami gula.. Sayang cikgu banyak-banyak..


Yang berdiri tu bukan cikgu Kimia kami k... Waduh-waduh kalau time kimia tu aku terasa bagai masa terhenti.. Terasa diriku ni tiada chemistry dengan kimia le... Urrrrr


Disamping kami ni bebudak kelas sains yang sanggup bedah katak pada tahun lepas tapi sebenarnya kami penyayang tau..  Kucing ni bunting masa kami exam .. Pastukan lepas kami exam die punya perut dah kempis huhuhu tak sempat nak negok anak dia.. Sian die kantin tak bukak.. Sob x3 (T_T)v


Motif depa orang letak jari kat bibir tu nak cakap duwoh senyap la tu.. Tapi aku muskil la dengan papan tanda yang tertulis SENYAP PEPERIKSAAN SEDANG DIJALANKAN .. Weh masa kami dok khusyuk jawab pekse... Isi dewan telah diganggu dengan bunyi yang bising dibuat oleh papan tanda tu.. Geramnyerrr... Buat pengetahuan korang dewan kami tepi padang so angin bukan sepoi-sepoi bahasa dah tapi macam halintar .. Hihihi macam terasa duduk kat pantai tak caya gi la lepak time petang kat situ..Bukan seronok je tapi beronok-ronok.. Boleh main layang-layang guwa cakap sama lu.,.



saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 30 November 2011

PenghijranKu Yang Paling Besar

Assalamualaikumm..

Macam ni ke rasa bila dah tamat zaman persekolah.. Tak sampai 24 jam dah bosan tahap gaban.. Mata mengatok tapi hati kata  JANGAN TIDO ..
Ku dapat rasa mata ni dah mula sembab. Mata eden ni dah le macam ala-ala anak cina ada lamacam mata Mr. David Teo ok bukan Mr David Arumugam k!!! Mesti cepiot je nampak anak mata esok..  Tapi ni tengah takut la Jika kalau ini adalah insomnia Errrr jangan jadi insomnia sudah le..
Waduh x2 
Semua orang dah tido tinggal eden sorang tepringa-pinga depan PC... 

Mata sembab dah macam benda

Owh macam melalut lak mukadimah eden pada malam ni.. Hihihi tu la dah lama tak menekan punat-punat dekat keyboard ni yang jauh di mata tetapi sentiasa ada dihati masa dalam dewan periksaan .. 

Pe kejadah edennya mukadimah tak abis2??? Ok straight to the point. Sebanarnyakan PENGHIJRAHAN eden maksudkan adalah eden nak ikot duduk dengan akak den kat bando nuuuun... Tapi yang eden muskil ni semua orang macam tak percaya yang den nak try hidup berdikari ..Tapi hawatnya depa orang tak bagi sokong moral langsung... Mak gan ayah eden tanya banyak kali kat eden betul k nak duduk dengan my sis.. Hiiiii enden punya semangat dah berkobar-kobar dah nekat nak keluar dari KERATONG ni.. Tu eden say PENGHIJRAHAN .. jauh tu dari Keratong ke Selangor memakan beratus KM ...  Semua sebab pengaruh rakan sebaya le .,.Nanti kalau terperok kat Keratong ni kengkawan den cakap nanti lama2 jadi katak bawah tempurung,, Tu la kena wat penghijran paling tidak dapat pengalaman baru buat bekalan melangkah jadi pelajar U lak k kalau ada rezeki... HIHIHI.. Ikot hati eden nak leak je kat rumah jaga mak ayah .Tapi tu la kalau eden dok kat umah pun bukan eden jaga mak ayah silap hari bulan depa orang jaga den pulak.. Maklum la eden sorang je anak yang tinggal kat umah ni.. Mesti depa orang menatang den macam menatang minyak yang penuh yerrr dak? Mana ada mak tak sayang anak??? Mana ada ayah tak kasih anak ??? HUhuhu dalam nak berdikari ni kan .. Eden berat hati nak tinggalkan My MOM and Dad.. Tapi kan biar la my mom and dad rest dulu.. Yela umur 64 tahun kena lagi hantar den gi sekolah tiap2 hari tak kira panas ke hujan men redah je my dad tu.. Kadang2 sampai demam,, Tu la orang cakap jasa ayah bawa sampai mati.. Nak tinggal mak bapak kat berdua diusia tua mereka buat hati den berbelah bagi.. Tapi depa orang dah merestui kehendak diri eden ni.. Taku eden je tak tahan jauh dari mak den. Maklum la dari bayi sampai umur 17 tak pernah nak berjauhan.. Hummm Sob sob sob ,,..
Tawakal je harap2 tahan la... Nantikan Jannah tak dapat dah Update blog macam selalu .. Ntah la blog ni akan dibukak bila tahun pulak.. Waduh x3 macam besar sangat pengorbanan ni tehadap diri jannah..
Sory la Terasa panjang lak entri kali ni... Sedihnya nak tinggalkan alam blogger.. Tapi kan Jannah still boleh online sampai 13/12/2011.. Lepas tu terputus la hubungan diri ini dengan internet.. Sedihnyerrrrrrr Nak nagis jap.. Ok la nak lap air mata jap.. Tatatatititututu Macam over lak ayat Jannah ni,,,

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tak Percaya

Assalamualaikummmm

Salam sejahtera.... Hari ni Jannnah happy sangat-sangat sebab dah abis SPM 2011..
Caya tak Jannah dah abis SPM...Sekarang Jannah dah jadi budak lepasan SPM...

EUUU cam hodoh je bunyinya..Waaa paper last tadi Bio Paper 3... Memang nikmatnya terasa.. HEmmmm sedih DUIT POKET TAK DAPAT EXTRA La ye????? aduh abes le.. Tapi tadi masa melangkah keluar dari sekolah rasa macam tak tinggalkan sekolah.. Padahal sebelum ni malas nak gi sekolah.. Semua dah berubah di saat saat akhir... 

Zaman persekolah aku dah tamat cukup sampai disini!!!! Lepas ni menujuk ke...............................
Ke mana-mana kaki ini melangkah... 
GUMBIRANYERRRR... Wishkan result Jannah Ok tau.. Nak ikot senior2 Jannah masuk U ... Macam best je alam U... hEMMM No U.P.U pun dah dapat.. Tapi kan cam ne nak gunekannya??? Tak pe kite peram dulu slip U.P.U tu .. Hihiiiii esok2 baru start cari jalan nak guna No. U.P.U...

K leeee Nak relax2 le... Otak dah tepu ni...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sunday, 27 November 2011

100 % Kehadiran 2011

Assalamualaikum..

Hari ni tibe2 terajin nak update pasal bebudak Kelas aku.. Yang rajin ke sekolah sepanjang 2011 nie.. 100% kehadiran  bermaksud tak pernah cuti caya la .. Tak pernah demam kot depa orang ni.. Kuat betul semangat nak gi sekolah.. Hemm aku dok search name kengkawan kat Google Search sekali muncul la name depa orang tersenarai kat bawah ni

Aku edit sikit biar menarik.. Wikikiki

Cam tak caya depa orang tersenarai.. Buat pengetahuan korang ni semua kelas aku.. 

Amirul Shamreen  tu ketua pengawas.. kena la kehadiran penuh  tak da la muskil sangat. Mohammed Asyraf tu budak baru tak heran sangat le kalau 100% kehadiran...  Ha tang ni aku muskil.. Tak sangka Zahiruddin Samidi termasuk gak dalam golonga tersebut. NorMadiana Saad and Wan Nur Hazwani budak cemerlang sekolah tak de la muskil..  And the last one Azwin .. Hemmm memang budak yang rajin gi sekolah..
Keazaman depa orang gi sekolah dahsyat abis betul..

Siti Nor Jannah tak tercalon pun.... Sobx3 (T_T)V
Harap pretasi depa orang boleh dibawak ke alam pekerjaaan nanti...



saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 24 November 2011

Butang Enter Cam Sengalllllllllllllllll

Aduhhhhhhhhhhhh

Sedap BW tadi.. Button Enter buat hal.. Bertambah malu muka ni.. Rasa nak nyorokkan muka je... Padahal mane nampak muka ni kan???

huhuhu 

Apa la naseb hari ni??

Ha ni la Jannah maksudkan... Urrr



Sory la dekat Hyz Dah memenuhkan ShoutMix anda dengan komen ni... Urrr 
Bertambah tambah malu ....



saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saya Lupa Awak

Assalamualaikumm

Jannah harap u all semua sihat.. Nak share cerita pasal dekat dewan periksa tadi.. Macam berlaku tanpa Jannah duga... First Jannah kena tangkap meniru... !!!!!!!! Siapa percaya memang x patut Hishx3

Ok straight to the point .. Jannah dapat Tandatanggan bungkusan kertas SPM..  Wow Jannah tak mintak nak tandatanggan pun tetibe Cikgu dah da kat depan Jannah.. Nak di tolak tak baik lak.. Cikgu dari jauh berjalan just nak tandatanggan Jannah.. Hihihi terasa riak meyelubungi diri ini.. Masa tandatanggan boleh lak Jannah ketawa je dari awal sampai akhir.. Sampai kawasan yang patot tulis nama Jannah bantai tandatanggan jugak.. Cikgu yang jadi pengawas periksa tu cakap Jannah excited .. Malu tak terhingga diri ini dikatakan begitu.. 

Ok kejadian tu berlaku masa Paper 1 Physic..Time masa Paper 2 Physic... Boleh la pulak Jannah lupa sesuatu yang sangat peting masa periksa SPM.. Urrrr tobat tak nak lupa dah..Jannah lupa bawak IC
Sapa tak kenal My Kad  A.K.A  I.C...


Sebagai Calon SPM sepatutnya tak lupa dua benda alah yang penting masa masuk dewan periksa .. 
Pertama I.C 
Kedua Slip masuk perikasa..

Kepada adik-adik yang nak ambi SPM akan datang ..Bila korang terlupa 2 benda alah ni.. 
ANDA BOLEH DIHALAU DARI DEWAN PERIKSA..

Tadi Jannah tak da la sampai kena halau.. Hihihi nasib dapat detect awal..Jannah bagitau kengkawan I.C Jannah tecicir .. Ada kepatut dieorang kata Jannah orang indonesia.. What???? SOry ok Jannah orang Malaysia... Tapi bukan Orang Ori tau..Hihihi

Jalan la Jannah kehadapan menghadap pengawas yang dok khusyuk membukak bungkusan kertas periksa..  
Hatta menyinbuk la hamba dihadapan... Slow talk kat pengawas periksa tu yang I.C Jannah tercicir.. Tiba tanggan dia tunjuk kearah pintu.. Jannah terbayang Master Chef..  'Pintu terbuka apa tunggu lagi..  Masa anda 30 saat cari I.C anda ' ... Masa nak keluar tu terasa jauh sangat pintu dewan tu.. Sambil berjalan Jannah tahan gelak dengan tutup mulut Jannah sebab semua orang negok Jannah mau berderai hilai tawa Jannah.... Jannah tak tahan rasa nak guling-guling ketawe.. Bebudak ni semua muka pelik.. Geli hati betul la... Wakakaka 
The ending Jannah glamor sekejap sebab tetinggal I.C dalam beg.. Bak kate kawan Jannah.. Jannah cari publicity murahan... urrrr (~__~)V

Aduh hari yang memenatkan... Exam Physics sangat memenatkan ...


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 21 November 2011

Noktah Di Liang

Noktah Di Liang

Di sudut itu aku terbaring kaku
Di selimuti kain puteh                                                                                             
Sikit demi sedikit tanah melitupi tubuh ku
Kini wajah ku menghadap dinding tanah

Berlantaikan tanah
Berlangitkan tanah
Serba serbi tanah 

Sayup talkin dibacakan 
Sayup jua ku dengarkan titisan air mata mereka
Dulu jika aku ketakutan pasti ada keringat keluar
Kini tiada keringat yang keluar
Bumbungku disiaram dengan air mawar
Kini ku tinggal sendirian di liang ini

Noktah hidupku telah tamat
Aku yang dulunya tanah kembali ke tanah jua
Menanti masa memamah tubuhku
Alam barzah destinasi seterusnya
Selamat Tinggal Dunia

Testing sastera sikit.. Rupa2 x da bakat kan.. (^__^)V 
Sory la membuat masa kamu orang tebasir begitu sahaja...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sunday, 20 November 2011

5 ekonomi...

Assalamualaikum..

Wazzup u all sihat tak??? I hope u all in pink health with the family..
Merujuk tajuk entri Jannah .. 5 ekonomi kan???? Hemmmm Ada ape ye dengan 5 ekonomi ???
OK 5 ekonomi atau 5 EA adalah kelas yang sama.. Hihihi Lagi satu...
Kat 5 ekonomi ada AcikTeyha!!!!! wohooo...

Meh post sikit gambar ahli 5 ekonomi ni... Jannah tak tercalon kat ahli 5 ekonomi...
Eh bukan Acik Teyha je ada..Tapi Cik Azri pun ada .. Hihihihi lupa lak.....



Ha pandai la cari Cik Azri gan Acik Teyha kat sini..

5 ekonomi sebelah kelas Jannah .. Huhuhu kami jiran yang sangat saling menghormati satu sama lain..

Setelah penat dok berklik-klik kat sekolah .. Jom kita berkonvoi..Wakakaka gambar2 ni bukan gambar Jannah..

Dipersembahkan....


Bila negok gambar ni Jangan ingat depa orang mat rempit tau.. Depa orang ni terdiri daripada orang baik2..A saying goes do not judge a book by its cover .. When the Malaysian say Jangan menilai buku dari kulitya.  Sanggup meronda pada siang hari tanpa gaji .. (~__~)V

Hummmmm Gambar kelas Jannah belum di publish kan oleh Wak Jack 
Kepada Wak Jack cepat la publishkan gambar kengkawan ....

P/S: Nantikan kemunculan gambar 5 sains lak yer...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 19 November 2011

KITA



Kita sama haluan
Sampai di simpang kita berpisah
Kamu ke kanan
Dan aku ke kiri

Adakala aku menunggu dengan sepi bayu
Tiada kabar berita
Sedarkah kamu membuat aku derita??

Ko menyepi seribu bahasa
Aku sediakan sejuta rasa
Andai pilu kamu kirim kan
Biarkan airmataku membalasnya
Andai cinta kamu kirimkan
Biarkan kasihku membalasnya

Perit derita ku tanggung sendiri
Sendirian menanti cinta suci
Hingga kini tidak temeterai janji
haruskah aku mencintai????

Jangan menyepi tanpa bahasa
Bagai tugu tampa tanda
Aku sedia menunggu hingga dihujung masa..




6.54 pm, 19/11/2011

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 18 November 2011

Video Matluthfi90 Terbaru!!! 2

Wazzup

Wow copat lak encik abang Matlutfi tu update video dalam u-tube die...

So ape ag.. Ramai2 pakat negok..


Best tak????

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 17 November 2011

Hari Terakhir

Assalamualaikummm...

Sudah terang lagi bersuluh.. Hari ini tanggal  18/11/2011...
Hari yang happy sangat la  bagi bebudak sekolah tak kira sekolah rendah mahupun sekolah menengah tapi keculi bebudak SPM taun ni (dituju kepada diri sendiri) .. Hari ni last depa orang jejak kat sekolah tunggu taun depan la sambung PnP seperti biasa.. Tapi kan tadi apesal Jannah lak jadi orang yang terlast meninggalkan sekolah????

Huhuhuhu.. Sedihnya... Penat menunggu kat bus stop di hari yang panas terik... Urrrrrrrrrrr... 
Waaaa pejam celik lagi 5 paper lagi belum ambik.. Wohoooo...

Sedih la tadi ada majlis perpisahan buat cikgu Zai dan cikgu Muzayana ... Tak boleh nak control air mata dah bejujuran keluar tanpa disuruh....
Guru kelas Jannah tadi pun ada jumpe kami semua balik... Waaa hari ni penuh dengan pekara yang memilukan je..

Tapi tadi tak ketinggalan kami ambik gambar untuk dikenang-kenang.. Menjadi bukti memerori kami bersama.. HARI ni terindah bagi Jannah.. Ape yang INDAH nye???
Perasaan hari bercampur baur..Hanya tuhan je tahu.. 

RINDU, SAYANG, SEDIH, GEMBIRA, PILU, SEBAK, = MEMORI INDAH!!!


Kalau dah ada gambar bebudak ni dalam internat Jannah postr kat blog ni.
 ( Jannah tak ade kemere so xda gambar le (T__T)v )
Rasa dah lama taktekan keyboard ni. secara langsung
terasa jarijemari dah lama tak menaip. Rindu nak menaip... Tapi idea nak kembangkan macam tak ada.. Yang tu salah satu masalah blogger macam Jannah ni.. 



saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 14 November 2011

Soalan BI SPM 2011

Assalamualaikum....

Wohoooo.. dua paper dah lepas... Tapi 8 paper menunggu..
Tapi yang best tadi BI paper 2 
Soalan Tanya pasal  the famous person you admire??????...

Dengan bangga dan takburnya aku menjawab...
Nak tau sape yang aku dok admire???
Jeng....





Orang lain jenuh pikir orang ternama lagi mashur.. Dan aku??? cerita pasal dia...
Ada yg tulis pasal VIP...
Perh tak tecapai akal ku nak cari pasal orang2 beso tu...

Selama je aku tulis pasal dia... Boleh tahan panjang gak essay aku tu... Sesiapa yang tanda my paper tu jangan le pelik andai ada fakta bercanggah dengan shahir...

Tapi kan ada orang tu buat pasal Matlutfi90... Wow ag power bebbbb Tu pun tak tercapai kat akal aku...
Sape ye agaknya?????? Acik Teyha???

Lalalala... Acik Teyha duduk dekat dengan tempat aku... Kredit untuk Acik Teyha...


P/S: Seronok ambik SPM... Wohooooo (~_~)V

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 9 November 2011

Video Matluthfi90 Terbaru!!!

Assalamualaikum...

Huhhhhh.. Walau tinggal Beberapa hari lagi Jannah nak menduduki periksa SPM... Tapi sempat lagi mate ni menjeling kat You tube.. Serius ada video baru dari Matlutfi...???
OH mesti ngok!!! 

Tadi masa kat toilet terserempak dengan kawa blogger yang sorang tu pastu dia cakap kat Jannah pasal Vedio ni 

Jeng!!!!!!


Dengan bangganya Jannah cakap dekat rakan blogger Jannah bahawanya Jannah dah ngok dengan muke kerek abes.. Pastukan si kawan Jannah tanya Jannah berapa kali ngok video ni... Jannah cakap la Jannah ngok 2 kali je...
Hahahahaha dia ketawa... Blur kejap nape dia ketawa???
Pasu kan dia cakap dia ngok 5 kali ....
5 kali beb...Banyak tu... Huhuhu

Ape2 pun matluthfi ni encem and comei .. Lalalalala

P/S: SOKONGLAH STUDENT MALAYSIA (~__~)v

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

ieyza afieyna 1st giveaway.


Assalamualaikumm..

Dedalam bedebor nak exam minggu depan ni sempat join GA orang.. Hihihi
Jannah telah di tag oleh Akak Putry




Sesiap berminat sila klik banner diatas..

OK dengan rase tak segan dan tak silu Jannah Tag.. Sahabat sejati tapi tak bawak ke mati.. Wakaka senyum lembu di hari raya korban sekejap.. (~___~)V

Jeng jeng jeng



Anda ditag..!!!!!!

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 7 November 2011

Dilema Diri Ini


Hallo...
Bosan la mehitung hari..
Lalalala 

Tadi masa online fesbuk tibe2 ada gambar someone tu terpantul depan skrin PC Jannah!!!
Ntah la.. Perasaan Jannah tak rasa ape2 pun.. tipu je sebenarnya Jannah dah terdiam dan tersenyum. Tetttt muka sapa yang bertuah tu???.. Hanya muka kawan Jannah yang lama dah tak bertegur sapa.. Selalu jumpa tapi tak pernah Jannah nak tegur dia. Kadang terpikir jugak kenapa Jannah tak tegur dia?? sedangkan kengkawan lain mesra Jannah sapa depa orang.. Tapi bila dengan En.. Shah bukan nama sebenar ni Jannah jadi malu giler.. Tapi serius selama kenal dia rasa tak pernah buat pekara yang memalukan depan dia.. Tapi kenapa bila terserempak dengan dia perasaan malu Jannah membuak-buak.. Kalau terserempak dekat kaki lima Jannah cuba elak kan..Antara usha2 Jannah... Nyorok belang tiang ke.. Duduk balik pasu k.. Hahaha dah macam main nyorok je kan..



 Huhu Tak pun selambe je lalu depan En Shah sambil buat2 tak nampak dia..Selalu dia tegur Jannah tapi ntah kenapa beratnya mulut nie nak balas balik teguran dia.. Kadang Jannah kesian dengan dia sebab Jannah buat dia macam tunggul je.. Hihihi Sory le tak sengaja pun nak buat macam tu tapi.....
Pelik la.. Atau Jannah 


Or

 Ish3.. OK esok atau hari seterusnya Jannah try untuk tegur dia pulak..  Huhuhu
 Terasa gedik pulak diriku ini..Walalalala

P/s: My sis lepak kat umah 1 bulan.. Sonoknyerr

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 5 November 2011

Kengkawan

Assalammualakum..

Selamat Hari Raya  Aidiladha..
Jannah tak tau nak korban apa.. Tapi sejak dua hari lepas Jannah tak online Blog apatah kan lagi Facebook.. Kalau macam tu kira korban tak??? Huhuhu..

Ala setakat dua tiga hari tak online..

Jannah ada snap gambar waktu kat sekolah last..
Jeng...

Gan si Azri 








Ce teka mane Jannah...

P/S:SOry la x mengikut tema hari raya korban.. Hihi (^_^)V

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 1 November 2011

JatuH CinTa


Assalamualaikum..
Tak da mud nak update blog sebab banyak cerita nak kongsi tapi dah terlalu banyak jadi comfius..
So Jannah ambik tindakan. Post perkataan ni.. Khas buat semua insan di atas muka bumi yang tahu baca bahasa Melayu..

Kata Yang telah Jannah culik ditepi tangga sekolah Jannah..
(^__^)v


Ya Allah 
Sekiranya aku jatuh cinta
Semaikanlah cintaku kepada insan
Yang menyerahkan cintaku kepada Mu
Agar semakin semakin bertambah kuat cintaku pada Mu Ya Allah

Sejak dua menjak ni rasa tertekan sangat tapi entri ni tak da kene mengena dengan tekanan yang Jannah tengah alami... I always try  to be happy girl.. Hummm 




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 29 October 2011

Setiap Gambar Ada Cerita



Hallooooooo..
Huh malam ni terasa nak post gambo lelama lak.. 


This first art Jannah buat.. Bila ingat time ni ustaz tengah bagi taskirah dalam dewan baru..
Jannah istiqamah tunduk je sambil memegang pen kalau negok caranya macam tangah buat catatan.. Tapi yang ado.. Menconteng!!! Sweet tak.. waktu ni ada someone tu tengah tekun dengar taskirah ustaz.. Terus tecipta lukisan tak seberapa.. Walau dah 3 tahaun berlalu still ada lagi Jannah tampal kat meja.. Tapi seribu kali sayang kertas tingal kertas (T_T)v



K korang ce teka budak ni perempuan ke lelaki???

Selepas beberapa tahun confirm la budak nie...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V


Girl la.. sapa teka lelaki memang tak patot.Masa tu muka eden ngatok baru bagun dari tido terus duduk kat boyan.. Selepas 3 minit baru la kembali ke wajah sediakala

Humm tu gamba Jannah waktu jejaman bebudak.. Bila negok yang gamba atas motor tu rasa geram sangat.. BilA dah besar Jannah tak pandai nak bawak moto.. Coz gayat.. K fine!!!!!


Jannah dari jejaman bebudak dah diajar posing dengan pelbagai  cara
Ok sesi bergambar

One Two Three.. Click..
Tak main la Satu Dua Tiga..

 Gambar raya pertama ku..

Mari kita posing dekat tasik..

Sekluar trak warna purple tu sangat famous jejaman Jannah dedulu semau budak mesti ada satu .. Tapi jannah ada 3 HELAI... Wakaka tamak punya pasal..


NI gambar first time masok Zooo.. Gila jakun Jannah masa tu.. Jannah takut dengan semua binatang dekat situ. Biasa kat rumah ada patung je. Sekali kat Zoo dah la bintang2 tu semua beso2 lepas tu bebas bergerak lak tu.. Walau ada kandang tak memberi jaminan kat Jannah masa tu..Setiap saat dok berkepit dengan mak Jannah..


Ha ni kali pertam Jannah masok sekolah.. Wuhooo... Tak best!!!! Hiiiiii Name sekolah nie.. Sekolah Kancil..
Jannah pun tak tau kenapa name dia kancil. Seingat Jannah tak pernah pon jumpa kancil kat sekolah tu.. 

P/S: Ada sape cakap gamba jannah comel tak???? 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Aktiviti Time Cuti

Assalamualaikum .. Tak jawab dose tau..
Hihihi... Selama cuti depavali nie.. Macam-macam kelas cikgu Jannah buat dari 10 subjek semua ada.. Kecuali kelas BI je Sir tak buat sebab kami orang dah power..

Memandangkan dah beberapa hari berlalu cuti ni.. dan sekarang tengah nak habiskan sisanya.. Janna nak laporkan sikit pasal kelas Jannah gi..

First of all.. Tiap hari kelas mula pukul 8.00pg serius memang tak boleh nak lengah-lengah.. Kena sampai kat sekolah tepat pukul 8..

Tapi tahun nie terasa lain.. Tiap kali pergi sekolah tak rasa bosan pun.. Rasa seronok nak belajar tak tau la apa faktornya. Seronok bukan kepalang..

Nak ngok aktiviti kami??


Nie padang ok.. Waktu lunch lepak kat sini.. Huh.. Tiap hari menu sama terpaksa sental sebab dah tak pilihan..

OK sekarang Kene Serius sikit,,

Time buli membuli.. Wakakaka
It only joke..
Dari form 1 sampai form 5 memang ni je keje kami.. suka bermain dengan kerusi




Ketekunan sangat diperlukan sewaktu  Addmath... 


Kesantaian diperlukan jua.Kalau terus menerus mengira mana boleh.. Nanti stress yerr dak???


Last picture.

P/S; last cuti tahun ni.. Tinggal cuti hari raya haji je,..




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 28 October 2011

Apa beza Udang Galah dengan Udang Harimau???

Assalamualaikumm

Wow selepas melelapkan mata selena mungkin tadi .. Sekarang bila malam menjelma mata still terbuka luas.. Kalau dibawak tido mesti tido punya.. Tapi Jannah gigih kan jari jemari membuat exercise kejap hihihi

Sepatut entri terpapar kat blog Jannah sejak minggu lepas lagi tak tau kenapa malas sangat jejari ni nak bekerja..
Sebenarnya Jannah compius kenape la orang gemar sangat udang galah??? Jannah tak cakap jannah tak suka udang galah tau.. Tapi kalau diberi pilihan depan mata udang galah dengan udang harimau.. Jannah pilih udang harimau..

1. udang harimau kulit die nipis .. Senang kupas kulit mase tengah makan..
2. Kepala udang harimau kecik sikit peratus isi lagi banyak dari kepala.. Udang galah??? Kepala beso isi seciot je.. 

Tu je Jannah nampak beze dua jenis udang beze tapi dalam spesies yang sama..

Abes gan 5 ekor ku sental

My mom masak lomak cili api..
Kalau bukan my brother memancing tak da makne nak beli udang galah ni.. Dah le mahal..
Hummm... My brother sewa sampan pun baru berapa je.. Better pancing sendiri dari beli kat orang yer dak??
Alhamdulilah la rezeki murah waktu tu.. Tak sempat nak kira berapa ekor tapi sempat dua kali masak..

Mase ni my mom masak pepagi bebuta .. Konon nak fresh la tu.. Tak pasal-pasal orang lain makan nasi lemak pepagi Jannah makan masak lemak..
Walau tak jauh mane tapi still masakan berlemat.. Jannah bencik lemak2 ni!!
Dalam bencik2 mesti pelik coz abes gak 5 ekor ku sental
(~_~)V

P/S: Udang harimau masih jadi pujaan hatiku..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 27 October 2011

contest me and my shawl



Waaaa Jannah nak try la join ini punya contest..
Saje2 meluangkan masa senggang ini
Sebab syarat die mudah je.. sape nak ikot contest ni sila click kat banner 


Pakai shawl pun boleh tangkap ikan pe..


Wat ayu tapi sememangnya tak ayu


Ceria di pantai Cintai lah pantai kita

Senang bukan ??? hanya masok gamba pakai shawl je pun.. Bukan kena kait shawl pun..
(^_^)V

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...