Friday, 30 September 2011

Anak Chef Wan Nak Tunang

Wazzup
Tak da la hangat sangat cerita ni..
Tapi Qi baru tau.. Kat sekolah masa gosip-gosip gan geng. sok sek mase tunggu cikgu masuk kelas. Ada kawan cite yang anak chef Wan tu nak tunang .. Ingat tetipu .. Rupa betul la.. Negok kat ternet dah banyak post..



Wanita diatas macam pernah dilihat tapi dimana ye??? Oh baru teringat.. Dia ada masuk Pili Kasih kat RTM tu kan...

Gerangannya Ana Dahlia

Dia dah lama gak kat bidang seni .. (Lebih 1 tahun kira lama la )
Malangnya hari ni baru ku tau namanya.. lalalala



saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 29 September 2011

Kemalangan Tak Dijangka..

Huuuuuuuuuuuuuu..
Jumaat yang indah.. Disulami kicauan burung-burung di padang.. Kring kring ..... Lonceng rehat berbunyi bukan telepon Wonderpet yang bunyi..  Langkah yang bersemangat menuju ke kantin.. Nasi ayam terbayang di kepale otak.. Seloknya intro ni...

Straight to the point...(speaking jap sebab tadi ada mase Sir) Setelah siap melantak.. On the way nak gi letak pinggan kotor..  Tanpa memandang ke arah depan.. Qi  telah melanggar sesorang yang tak bersalah..

Untuk orang berkenaan.
Alo... Tak melibatkan kecederaan yang parah pun.. Setakat air orang tu terluak sikit je... Abis air laici bertaburan ke lantai kantin.. Yang tu tak pa.. Yang tak tahan.. 1 kantin pandang.. Macam nampak budak comel je.... Tapi memang comel pun.. Weksss...

Macam kucin Qi je
Memang salah Qi pun tak pandang depan masa berjalan.. Nasib budak perempuan yang Qi langgar jadi inertianya tak da la kuat sangat.. Tak da la sampai terpelanting balik... Qi pun mintak la maaf.. Hhahahaaha..
Kelakar pun ada.. Sedang kantin kecoh bila kami berlanggar tetiba kantin jadi sunyi sepi.. Gempak semua orang pandang.. Jadi Glamor kejap..Hhahahaha..Tutup muke.

Moral value : 1.. kALAU BERjalan pandang depan .. Tak kira la di jalan raya mahu pun di lebuh raya..
2.. Dah buat salah pandai2 minta maaf balik.
3.. jangan la negok orang lain macam kalau orang tu buat salah
4.. Jangan nak cari publisiti murahan kat kantin..(kes Qi terkecuali)

P/S: Malang tak berbau..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Sijil Nikah???

Haiiii..
Tak tau nak tulis entri ape..
Hemmmmm.. Memaandangkan abang kawan aku yang anak ustazah  kat sekolah agama aku punya anak  yang dedulu aku pernah SS dia... Nak kahwin bulan Tiga tahun depan.. Jemput la datang kepada sesiapa yang diundang oleh keluarga dieorang... Secara rasminya aku tak berani nak undang korang.. tak pasal2 aku lak yang tak dapat makan...(Introduction yg agak sengal ubi)
Sijil Nikah???? tak da dah tajuk lain aku nak tulis.. lalalalala..

rupa sijil nikah
Pernah tak impikan majlis kenduri korang macam mane??? K korang beraggan nak nikah kat over-river (golok thailand)  hahahaha.. Teren jejaman sekarang kan.. Muka cantik tapi kahwin kat Golok.. Alasan keluarga tak restui.. Pastu..... Banyak lak masalah yang timbul.. Bila ada anak.. Anak tak dapat surat beranak old schoolnya panggil surat beranak sekarang orang panggil sijil lahir... OPpps... My Kid la.. Semua ni sebab mak bapak tak ada sijil nikah yang sah...  Last-last anak tak boleh masuk sekolah....Weh sijil nikah  bukan main2.. Nak tukar nama harta kepada nama suami atau isteri kena ada sijil nikah..Membazir je korang nikah tak da sijil.. Kalau ada sijil tak diiktiraf pun tak guna.
BAMbil nak kahwen dah tompang gembira semoga berkekalan ke anak cucu..

P/S: Jangan hilangkan sijil nikah nanti susah nak pindah harta... =P

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 27 September 2011

Assalamualaikumm..

Huh.. dalam 25 minit je lagi lonceng sekolah aku berbunyi.. Lonceng bukan sebarang lonceng.. Lonceng rehat.. Aku bukan update blog ni kat sekolah. Hal ini demikian, bermaksud aku tak gi sekolah.. Ambik MC k.... Secara langsung mak cik kantin hari ni hilang 1 regular customer die (jimat duit aku) Ni tengah ambik cuti sebab ketensionan result semalam...Korang yang tak bace lagi sila jemput bace entri semalam.. Tension abis.. Hari ni nak muhasabahkan diri sikit tu pasal ambik MC.. Katanya~~~~ (~_~)V



Patut k ambik MC kalau tension???
Meh aku jawab..
Kalau dah tension..Mesti down je semua... Kalau gi sekolah atau tempat kerja mesti muka masam je..
Nak start kerja pun mesti tak da mod.. Pastu satu hal lagi.. Semua orang kita jumpe macam tak kena je dengan kita.. Pastu tak boleh nak bagi tumpuan dalam kelas.. Mesti nak pikir masalah kita... Macam orang baru lepas putus cinta gan awek dia yang cun  sebab kena kebas gan BFF(Best Friend Forever) sendiri..Tu orang panggil stress .. Tapi stress gan tension bukan k same?? Aku kalau tension still boleh online tapi nak wat  kerja lain.. Ntah la.. Sendiri dalam rumah lagi bertambah TENSION..Sekarang dah mula selsema kalau owang puteh panggil flu..  'Semua tu alasan.... Kalau diri kita kuat terima kenyataan sebenar kemampuan kita.. Mesti tak timbul ketensionan '(kata kawan aku)  Tapi.. Alasan sebenarnya yang  melemahkan kita (Aku try muhasabah ) Orang cakap tension ni salah satu masalah jiwa.. Betul k??
hIlang tension nak Wat guana ..???? Aku pun tak tau...

P/S: Jangan ponteng sekolah...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

JIWAKU BUKAN UNTUKNYA

Assalamualaikum...

Hancurnya hati... Bila menantap senaskah kertas yaang penuh penyesalan, kesuraman, membelenggui diri ...........
CHEMISTRY!!! Membunuh aku... Haaaaaaaaaa.. Walau cikgu bagi kata-kata semangat still down lagi.. Semua jadi surammmm... Penat!!!!! Keluh kesah  .... 
Tension abes dapat result CHEMISTRY.. PHYSIC bagi sinar baru ... Tapi CHEMISTRY???? Why????
Rasa nak pergi jauh-jauh je.. tak nak ambik SPM la... Hummmm ... Tak semudah tu... Memang la..  setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya.. Dan kita sebagai manusia tak boleh nak menepis segala permasalahan dengan mudah.. Motif entri ni nak ulas pasal status fesbuk orang.. Statusnya berbunyi begini... 'hidup bukan untuk lari dari masalah , sebaliknya hidup untuk menghadapi masalah'  Tadi balik sekolah memang down sesangat dengan result CHEMISTRY ni... Tapi bila bace status ni.. Tepikir balik..  Bahawa kita kena tanggani masalah kita bukan kita nak down mahupun lari.. Ye dax??? Tapi nak bina semangat mencintai CHEMISTRY ... Kenapa susah sangat ?? Korang rasa susah k CHEMISTRY tu?? ala setakat equation, jadula berkala, Carbon compound... Senang je kan??? (nak nages la weh ingat2 tajuk2 ni)... Kembali la semangat ku...

Tapi bila balik.. Semua macam bagi harapan baru.. Semua macam bagi memberi seribu harapan aku. Antara yang bagi harapan of course My dad, my Mama, all my family.... and tak dilupakan KeKucing aku , . Walaupun aku tau tinggal sekali je lagi untuk betulkan semua ni.. SPM
Semuanya ada ditangan aku bak kata sesorang tu.....

MATRIK??
FORM 6??
DIPLOMA??
KERJO KILANG??

Sesungguhnya... Chemistry cuba cintai diri ini.. Perlu chemistry je satu lagi nak jadikan result OK... Yang lain tak kisah sangat ..Chemistry terasa je terkilan siesangat...

kimia oh kimia


Ada serangkap lirik lagu yang aku ok la nak jadikan semangat aku balik
.
.
.
V
Apapun yg terjadi, ku kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih..coz everything's gonna be OKAY



Layan lagu dia walau tak da kene mengena gan chemistry



P/S: Doakan Chemistry Qi ok masa SPM ... Lulus dengan cermelang, gemilang n terbilang (~__~)V

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 26 September 2011

Seribu Penyesalan

Makanan rasa kenyang, Mandi terasa basahnya, Tidur samapi lena...
Aduh tapi hati ni masih gundah gelandah lagi.  Hadoi... Nape ye??
Rasa macam buat dosa yang teramat besar.. Kalau dengan Allah boleh la jugak buat taubat nasuha.. NI dengan manusia la weh.. Hati manusia mana la kita tau .. Mulut kata yeee  hati kata lain pulak.. Tapi dalam masalah guweh ni mulut pun tak cakap ape2.. Terasa sungguh bersalah serius rasa bersalah.. Maafkan la... Maafkanlah. Merayu sangat2.. Andai entri2 yang terkeluar dalam blog and pastu entri tu sedikit sebanyak menyentuh korang.. Hingga menimbulkan rasa SAKIT HATI.. tAk kisah la sikit atau terasa sakit hati sesangat.. Aqinah betul susun 10 jari nak pohon maaf... Serius tak pernah niat nak singgungkan hati orang lain.. Hemmm Maafkan Aqinah k.. 

 P/s: Serius dibelenggui...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Mana Hilang Zack Zukhairi

Helloo
Hummm mana Zack Zukhairi.. Kenal ke tidok Zack Zukhairi ??? Mesti konal punya la.. Siapa tak kenal blogger hencem lagi kacak ni.. Entri dia tulis kebanyakan citer pasal dia.. Kalau bace pun tak da la bosan siap boleh ambik kacang goreng sambil mengadap entri2 dia . Last dia update satu bulan lepas.. Yang seronok entri dia ada kronologi bukan sekadar membabi buta.. Huhuhu.. Trafic kat blog dia walau dah lama x update2 tapi still tinggi..Kalau kat shoutbox tu tak payah cakap.. Bederet orang suwoh dia update blog.. Ce ngok muke Zack Zukhairi..

Gambo kocik je ...


Orang dah famous tak payah nak pampangkan gamba bebeso sangat.. Walau gamba kocik orang mesti dah kenal punya la kan..

Bukan saja dikenali didunia blogger.. Tapi vlogger pun sama.. Video dia.. Perh kadang2 tersentap gak negok.. Kadang terpikir gak adakah dia seorang mamat jiwang k dia ni??? Korang pernah terpikir tak???


Tak cukup dengan tu... Kat Facebook pun tak kurang hebatnya.. Sekali dia update status.. Beratus2 orang komen.. Kalau dia masok pilihan raya mesti dia dengan sukses menjadi wakil rakyat... 
HUMMMMM..  Bila la nak sukses cam dia ni???? Abang Zack Zukhairi update la blog. Ceciter apasal soyap bebenor sojak duo monjak ni??? 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 24 September 2011

Bina Ayat Ikot Tarikh Kelahiran

 Layan la.. ku copy paste dari FB orang..Just tu fun


i) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku bogel dengan

Februari - Aku gigit

Mac - Aku belasah

April - Aku peluk kuat2 dekat

Mei - Aku terhantuk

Jun - Aku terkentut depan

Julai - Aku menari dengan

Ogos - Aku pergi lombong dengan

September - Aku lempang dekat

Oktober - Aku muntah depan

November - Aku jerit dekat

Disember - Aku sepak


ii) Pilih nombor hari jadi anda:

1 - Penagih dadah

2 - Komputer aku

3 - Cikgu

4 - Garfield

5 - Musuh dalam selimut aku

6 - Gangster

7 - Handphone aku

8 - Nicole David

9 - Driver Bas

10 - Semut

11- Kawan baik aku

12 - Polis

13 - Taik kucing

14 - Patung barbie

15 - Lee Chong Wei

16 - Mak Mertua aku

17 - Mak tiri aku

18 - Girlfriend aku/ Boyfriend aku

19 - Makcik kantin

20 - Juliana Evans

21 - Upin dan Ipin

22 - Siti Nurhaliza

23 - Spongebob

24 - Cristiano Ronaldo

25 - Bapuk/Maknyah

26 - Kawan aku

27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia

28 - Jiran aku

29 - Orang gila

30 - Taylor swift

31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem

Hitam - Sebab aku gila

Pink - Sebab aku suka single

Merah - Sebab mak aku suruh

Biru - Sebab aku tak tahan

Hijau - Sebab aku baik hati

Ungu - Sebab aku cemburu

Kelabu - Sebab bomoh suruh

Kuning - Sebab suka hati aku la

Oren - Sebab aku baru putus cinta

Coklat - Sebab aku tak tentu arah

Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

#Kongsi jawapan anda buat ayat tau? Selamat mencuba hihi :0

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Friday, 23 September 2011

Perihal SPM

Hallo..
Setelah mengemas sekolah baru la dapat online dengan tenang dan hati yang lapang.. Walau ada sikit rasa bosan  tapi aku cuba tepis perasaan tu. Hari ni tak da kelas.. Kalau dulu ada kelas bagai nak rak malaz nak gi kelas.. sekarang tak da kelas bosan lak.. Duduk kat rumah sendirian membosankan.. Ditemankan kebising tv yang kuat (bkn cara yang bagus untuk ilangkan kebosanan) .. Tetap rasa bosan.. Habis belog orang aku terjah.. Hilang la jugak sikit rasa bosan bin boring aku ni.. Hummmmm Tiba2 dapat text.. My monitor nak datang send koje... Ha3 ingat tak da kelas terbebas dengan kejo ??? Jangan harap la.. Hahahaha.. Dalam 30 minit pun sampai la monitor.. Bukan monitor PC au.. Ni monitor class.. Kejo bertukar tangan.. LA... Keje fizik??? K 8.30 esok kelas fizik.. Dapat latihan trial negeri kedah.. Wow... effort cikgu aku .. Sekejap je dah dapat soalan trial negeri orang lain.. Force yang aku kenakan kat kertas2 tu still sama je.. Ku pandang sepi dari tadi.. Langkah pertama.. Ambik buku rujukan...


Mula memang la bersemangat bekobar-kobar .. 

Selepas beberape minit menyelak helaian kertas trial kedah tu.. Hemmmm HAMBAR... Lalalala... Susah la jugak soalan dia.. Tapi seronok kalau dapat jawab. SPM tinggal lebih kurang 50 hari je.. Nak ulangkaji 10 subjek ?? Mampu k??? Hummmmm semoga dipermudahankan SPM Ni... Hemmm macam baru je  jejak kaki dalam 4 Science dulu.. Tak sangka dah nak sampai hujungnya.. Segalanya yang telah dituntut selama 2 tahun ni akan dikeluarkan. Pada 14/11/2011.. 

Cerita la sikit pasal trial ...

Hummmmm... Waktu jawab paper math mode Giler... Tangan aku mengigil tak tau apa salah aku.. Gemuruh tak pasal2.. Abis berpeluh-peluh.. Lepas abis jawab tu aku dapat detect jawapan2 yang salah.. banyak siot.. macam mana ntah benda simple boleh salah.. OTW gi kantin terserempak gan cikgu math .. Aku tunduk je sambil bagi salam tak berani nak tunjuk muke.. 
bARU beberapa hari tadi cikgu math bagi result math.. tak kan cikgu math nak bagi result biologi lak... ye dak??? Waktu nama aku kena panggil... mengapa darah ini mengalir lebih kencang dari hunjung kaki ke hujung kepala (lagu dewa) aduhhhhh... Tapi.... da kejutan... 

Cikgu Math : Taniah
Aku            : Taniah Cikgu??
Cikgu Math : Taniah la .. Meningkat dari P2 hari tu
Aku            : Banyak cuai la cikgu..
Cikgu Math : Bukan cikgu cuai.. Awak yang cuai..

Hahahahhaha.. ramai2 gelak.. Aku tak tau nak cakap apa.. Betul la cikgu aku cakap.. Hihihi Ape2 pun ada improvement la... Huh akhirnya aku lega..Tapi tak puas hati lagi.. Sebab banyak mistake aku yang senang je.. Salah masuk nombor je aku ngok.. Urrrr... sikit je lagi.. Menyesal tidak berguna nasik jadi bubur.. Hummm

P/S : Jangan biarkan perasaan gemuruh menyelubungi diri masa exam ...


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

What my Enemy has Blog???

Sedasawasa ini meniti dari bibir kebibir setiap umat manusia segenap empat penjuru mayapada sering memperkata tetang permusuhan. Permusuhan bermaksud .. Tak dapat eden nak terangkan lebih lanjut tapi.... Kalau ikot perfahaman den.. Permusuhan berkait rapat dengan musuh.. Kalau musuh tu .. Something yang kita tak suka.. Yang penting kebiasaanya manusia yang mengamalkannya...Kebiasaannya konsep Abbasiyah yang menyebabkan permusuhan yang sangat dahsyat.. Refresh balik Subjek SJ tingkatan 4.. Malas nak explain eden pun udah lupa.. Itu jenis permusuhan secara besar-besaran .. Kalau secara kecil-kecilan .. Maksud eden secara individu.. Bagi pendapat eden semua ni sebab pHD( perasaan hasad dengki) yang tinggi. Pantang negok orang happy sikit ada je dengkinya..



Berbalik tajuk entri.. Den ni bukan suka bermusuh pun..Tapi ......... Musuh den tu anggap den jadi musuh dia.. Nak wat cam ne terima je la.. By the way.. Blog den lagi ok dari die  kan2??? Den dah tr y tanya kengkawan den.. Dieorang undi blog den.. Huhuhu den monang.. wOhoooooo Nak selongkar blog "Enemy den" ??? U all tekan jo nie... My enemy.. Kiteorang bersaing dengan sihat k.. Tapi selalu eden monang..Huuhu (My enemy jgn marah ye)

P/S : Kawan berduka senang die cari.. Peace yoooow

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 22 September 2011

Sekolah aku berhantu???

Assalamualaikummm...
Perhhhh.. article yang keluar kat surat kabo.. Mengemparkan aku dan seisi warga sekolah aku.
Yang tak tahan siap keluar gamba sekolah aku lagi.. Ala sebenarnya ni dah wat deal gan Achik Teyha siapa yang dulu buat entri sal story ni.. Mane aci dia balik awal.. Kalah sudah.. Ha berbalik tadi punya cerita . Suka2 hati je cakap sekolah aku berhantu. Selama 5 tahun sekolah kat situ alhamdulilah la tak pernah nampak.. Story tu keluar kat belakang surat kabo hari ni. Siap boleh ag dak tu posing baik punya.. HAAAAA.... Tajuk article tu..TANGAN KAKI TERPAKSA DIIKAT... Tapi mual kiteorang tau story masa kat kantin.. Waaaahh mak cik kantin sok seh sok seh.. Kami tompang sekaki bace.. Kite orang gelak bagai nak rak kat kantin.. Waaaa cam tak caya.. Sekolah ku ada hantu ????


Ala setakat tangkap gamba belakang sekolah ape barang.. Hemmmm.. cantik sebenarnya sekolah aku ni kan...Normal la...Kat mana ada hantu ... Definisi hantu bagi aku.. Syaitan yang tak da kerja suka menyesatkan umat manusia... Kadang2 kat tepi korang ada hantu.. Kot2 depan PC korang tu pun ada sekor setan tegah sesat korang bagi tak yah gi solat.. Sedar la weh... Aduh melalut sudah.. Tapi ape ape pun aku tak puas hati... Hummm .. Dah budak tu dari kawasan rumah aku gak.. Kiri jiran jugak la.. Dah 40 buah rumah dari rumah aku... URHG .... Name tempat tingalbawak sekali.. Ape la... Berita hot kat sekolah tadi.. Tapi tadi aku terpengaruh jugak dengan cerita ni.. Toilet kat depan bangunan ni.. Hakkkkk.. Aku termenung berape minit nak masok toilet.. Cuak la gak.. Nak masok tak da orang .. Aduh... Sekali aku dah masok ada lak yang masok.. Masa keluar aku nampak dia pandang aku dengan jelingan.. Waaa mak cik la... Huh mesti benggang aku tak bukak kasut la tu.. Sory la mak cik saya dah cuak sangat..Tak sempat bukak kasut..



saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Wednesday, 21 September 2011

Realiti Dalam Kelas bukan lagi Imaginasi

Wazzup... Yooooo o o...
Hahahahahhahahahhaha.. Nak sotry cikit gelagat kawan-kawan yang agak mencuit aty ada jugak yang menyakitkan hati... Aduhhhh yang mencuit tu dah ok... Tang menyakitkan tu  tak tahan.. Ni ada lak cerita sal tettttttttttttttttttttttttt Masalah kelas tak boleh nak kecoh2 biar la dieowg selesai kan.. Aku tak berhak nak komen ape2 ag pun gua tak  masok campor kalau lu nak gaduh k .. lu nak ape k.. Janji lu owang happy... Cerita yang kelako... Wakakakaka.. 

Tiongman yg wane pink k

V.S

Sape menang???


TIONGMAN V.S SUPERMAN
Wacacacacaca... Gua sebagai dak perempuan yang tak da la nak ayu sanggat.. Terasa nak beguling bila dieowg berlawan ... Wekkkkkk!!!! ada k budak laki sekarang berlawan mulut je???? Nak jugak ngok WWF live.... Ini idak just mulut je pok pek pok pek....... Aduh sakit telinga dengar... Gua cuba nak leraikan... Tapi gan gua-gua sekali masok sekali jadi bahan.. Ntah ape2 last2 gua tension!!! urrrrr.. KOrang ingat korang bagus sangat... Nak tau TIONGMAN n SUPERMAN tu sape?? Ni cerite kat blog ag 1... Blog tu.. ada masalah teknikal yang tak boleh dielakkan.. COzz... aku lupe pasword die la... Hahahahaha  Ala lupa nak cakap sape menang tadi... Akhirnya mereka berbaik , bersalam salaman dibulabn yang baik lagi mulia . mereka menyesali segala perbuatan terkutuk mereka dan saling maaf memaafi..(Aku tipu je.) Mane boleh berbaik.Seterusnya... Superman mengangkat Tiongman lalu mencampaknya ke tepi tingkat.. Keceper Tiongman jatuh berdepek.. Tiongman tak putus asa Dia terus bangun menuju ke Superman untuk membalas seranggan.. Wacacacacaca.............................Bertubi das tumbukan terkena pada badan SUPERMAN.. Namun.. Jeng jeng jeng.~bersambung~
(cerita org melayu memang suke jadi camni pandai2 la sambung)

P/S : Terima kaceh Echa Unclesamm yang bagi cetusan minda nak tulis cite ni kat blog I nie.. Enjoy x enjoy lantak korang la..

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Tuesday, 20 September 2011

Thanz ACik Teyha

Hai..
time kaceh ACik Teyha
Terima kasih terlah mempercantekkan blog ni.. Huhuhu Bebanyak time kaceh Kalau nak harapkan tuan punya blog tak dapat blog macam ni.. Hohoho.. Sebenarnya banyak jasa ACik Teyha ni.. Macam dia buat.. Dia la tulang belakang blog ni, Cume Ilmu  nak collect follower je tak sempat nak menuntut ag.. Kandang-kadang kitaorang berlumba-lumba macam ikan lumba-lumba yang comel

Betape comeinya

Kita orang berlumba-lumba nak tulis entri baru je bukan ape pun...Blog dah jadi macam news paper sekolah lak Waktu IMam Muda Nuri datang sekolah...Mula-mula memang Qi nak buat entri dulu.. Tapi disebabkan speed internet lembab tahap ciput so ACik Teyha menang... entri die berbunyi begini ce tekan

Beblog ACik Teyha ag cantek kan2.. Hihihihihi 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 19 September 2011

Mak Bagi Green Light

Assalamualaikum..
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Hari ni hati Qi berbunga-bunga.. Tak sangka... Alhamdulilah...Hemmm walau tak sebesar mana la berita ni.. Tapi cukup nak wat hati Qi tersenyum dah hampir 30 minit walau dalam keadaan hujan renyai-renyai.. Ala berita ni just wat Qi gembira.. Macam kasi semangat balik lepas tadi abis jawab soalan trial BIOLOGY yang menyuramkan hati Qi.. Euuuuuummm level soalan tadi tak da la susah sangaat tapi... last minit nya kerja memang macam tu la jadi nya.. Malas nak cerita duka tu. Berbalik cerita first tadi.. My mom dah kasi green light suwoh my dad bayarkan duit muka kereta.. Cis... belum lagi abis SPM Qi dah mintak macam-macam..Ingat lagi waktu UPSR..
Qi mintak encet.. Tapi punya la buta teknology Qi mintak motorola L6 je... Perh malu gak guna encet cam ni.. Banyak cemuhan dapat...Urrrr..... Buta tEknogy betoi waktu tu...
Key pad die dah rata susah giler nak menaip mesej.. Pe sial ntah Qi mintak encet ni.. Dah tu kengkawan cakapa encet ni tak tahan la, senang rosak .. bebagai lagi... Tabah je Qi guna encet ni.. Serius memang menyesal memiliki sebuah encet seumpama ini.. Umur encet ni bersama aku tak da la tahan sangat. Umur dia tahan 5 tahun gak.. Qi start guna 2006 .. Ha baru ingat mintak encet ni sebab bapak Qi janji kalau dapat 5A dapat encet ni.. Tapi Qi tak dapat pun 5A. Last 20/12/2006 Qi dapat encet ni.. Qi bayangkan je ni hadiah birthday Qi.. Hak3

PMR...... Qi tak mintak ape2 pun.. Memandangkan masa tu kekalutan rejatan subject2 yang Qi agak tidak gemar.. So tak boleh nak janji ape2 kat my dad..

SEKARANG ... Mane boleh tak mintak.. Dengan rasa takbur dan riaknya sambil membuat muka seposen.. Qi selalu mintak ayak Qi kete.. Tapi Qi bukan jenis memilih pun .. Qi mintak ...



MYvi ni pun rasa dah ketinggalan zaman gak rasanya... Tapiiiiiiii.. Qi minta giler Myvi... Tak kisah tertingal zaman k waktu k masa k.. Janji Kita enjoy...
BAPAK QI : Bapak bayarkan duit muka boleh la..
Perh dialog tu Qi dah tunggu dari lama. Senyum sampai telinga la... Ape tadi Qi cakap???? Oh mak bagi green light... Ni.. kalau biasa Qi selalu kena bantah dengan mak Qi.. Sebab suka mintak bebukan.. Tapi... tadi mak Qi senyap je... Hadoi ... Happy family lak terase... selama ni Happy gak tapi tak seHappy hari ni...
Tapi Qi agak muskil gak dengan dialog bapak Qi tu.. Duit muka je k bapak???? Bulan-bulan?? OMG.. nak korek mana La Qi nanti.. Sebelum result kuar nanti nbak cari duit la sikit-sikit... Hihihihi lesen x da tapi dah beragan jauh.. Hak3.. Tak pe kan ...esok paper FIZIK.. So hari ni nak rilex2... Sebab nanti dapat result trial FIZIK dah tak boleh nak rilek...

PS : Seronoknya on9 lame2...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 15 September 2011

Siapa Mat Lutfi

Mamat hencem kat U tube.. Dah la encem comei lak tu.. 
Qi share cikit video dia kat U tube.. Kalau korang rajin follow video2 dia pasti akan merasa kenikmatan berketawe sambil memahami apa yang ingin dia sampaikan.. Semua video yang ada pasti menghiburkan.. Digalakkan menegok ketika bosan. Nescaya x bosan sangat jadinya



Korang layan la kalau yang mana tak pernah ngok..

P/S: Qi tadi test darah.. Waaaaa AB positif...Sakit wooo kene cocok

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 10 September 2011

::segmen-ayat-ayat kreatif::


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Kasut Kaya Vs Kasut Syawal

Haaa.......... Rasa tak terlambat lagi kot wat entri pasal Kasut Raya??? Tadi ada Kelas tuisyen kat sekolah.. Tak sampai seminggu  lagi kan raya???? Huhuhu .. Tadi Qi gi toilet..(Gi toilet pun nak bagi tau kn2) Malu la.. kantoi sudah.. Pekara normal la kan kalau ngatok gi toilet basuh muka kan2??? kita tak boleh biarkan ngatok bermaharaja rela dalam diri kita.. so kena la gi basuh muka k wat senaman ringan cikit . Sebelum tesenguk-senguk kat meje... Kah3.. Ha a,, ni nak cakap on the way nak gi toilet tu... Mesti la keluar dari kelas kan2.. Tak kan toilet memang ada kat dalam kelas .. Huh kalau kelas korang cam tu memang canggih kalah negara termaju didunia la kan.. Waktu nak sarung kasut Qi.. Qi nampak tranfromasi baru kat kasut kawan-kawan Qi. Walau tak semua yang melakukan tranfromasi tu tapi kebanyakannya.. Wow.. Bersinar mata Qi negok.. Berhamburan depan pintu kelas.. Hihihi dengan suka dan dengkinya .. Qi tangkap gambar kasut ni.. Kalau boleh memang nak tangkap terus masuk guni semua kasut kasut tu jual kat bunddle mesti laku punya... Cantek2 kalah kasut Qi ... Kasut Qi selipar Jepun je cop jamban..


Warna warni.. 

Beberape orang je guna rak dengan betul

Cerita pasal rak kasut tak ramai orang suka letak kasut kat situ.. Time pakai KASUT SEKOLAH je letak kat situ.. Bagi pendapat Qi.. Kalau kasut biasa dieorang tak fikir sangat sebab tak mudah kotor kot.. Kalau kasut sekolah puteh mudah kotor...Macam tu la kot.. =P
Berbalik kepada cerita tadi.. Qi syak kasut kasut diatas adalah kasut raya dieorang.. Qi tahun ni tak da kasut raya pun.. Qidah beli awal waktu bulan Syaban tu dulu.. So Syawal Qi boleh lagi pakai kasut Syaban tu.. Secara langsung Kasut Syaban adalahKasut Syawal Qi.. Tapi bila negok kasut kasut dieorang ni.. teringin gak nak beli kasut Syawal.. Memandangkan Syawal tak abes lagi nanti hajat Qi nak beli la satu macam kat bawah ni la..

simple but look luxury


Clas gitu... Hahaha... Dah lama tak pakai high heel.. Best gak kalau dapat pakai.. Setakat 3 inci apa barang kan??? Nak try yang 8 inci lak la... Ape rasa ye??? orang cakap memudaratkan ... Tak kenal maka tak cinta tak cuba mana nak tau.. Nak cuba...Tapi ada k?? 8 inci??? pening lak nak cari 8 inci.
Kasut oh kasut...


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 8 September 2011

Gemuruh Trial

Masa trial.. Macam macam terasa .. Bagai cacing kepanas, like butterfly in stomach, Macam macam lagi peribahasa ada. Huuuu siapa senior yang dah past mesti lega kan.. Aduhhhh pas SPM??? Metrik ???? POli??? Urgh... IPTA or IPTS???


Baru trial bkn real SPM.


Ni baru trial belum SPM ag... Perut eden asyik menyakit kan diri je.. sebab gemuruh sangat kot.. Tak senang duduk.. Ke kiri ke kanan... Tak selesa la.. Tapi yang polek nye perot eden sakit masa dalam dewan pekse.. Tang gi kantin boleh lak mengisi perot balik... Ceh sampai kat rumah dah tak sakit lak perotnye... ADAKAH INI GEMURUH???? Kalau CUAK sama ke maksud dengan Gemuruh???? Urrrrrr... Eden sebenornye cuak dek kerana tak abis kahtam buku ag.. LAst minit study memang la jadi gitu.. Yang cikgu tak pernah ajar pun mesti terkeluar gak.. Kah3.. Siap buat mesyuarat kecil-kecilan je sebab bosan menunggu jawapan terlintas kat pale otak.. Hik3.. Mesti nanti rindu time2 pekse macam ni... 1 tingkatan ada dalam 1 Dewan.. Mengunakan jenis meje dan kerusi yang sama .. Bak kate orang semua fixed variable ... mANA tak gemuruhnya.. muka sorang sorang wat muka cuak semacam.. Menyebabkan enden pun terikot ikot cuak lak..          
Hemmmm... Bak kata orang masok kandang kambing mengembek masuk kandang harimau lari la... HUH...dah masing masing buat muka cuak eden pun sama cuak la.. Abis pusing keliling.. Dok memerhati gerak geri kawan2 seperjuang yang tegah berjuang di medan pertempuran.. Nampak jugak yang mati akal dik soalan yang teramat susah.. Ada jugak yang keluarkan senapang cuba menembak di soalan objektif.. Berdas das peluru di tujukan .. ketepatannya tak tau lagi.. Hahahaha.. Tak kurang jugak yang membuat ayak liur...Macam macam ada bak kata Pak Nil kat ASTRO.. Dan eden pun dua kali lima dieowang gak... Dah nama nya student mesti tak lari darisemua nie.. Betol dok ???? kalau tak betol sila betol kan...
saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Monday, 5 September 2011

Nota Komsas Tingkatan 5 2011

Esok trial SPM 2011.. Trial setiap negeri tak sama tau. Tadi Qi pergi nak ambik Nota BM .. Sekali nota tak ada... Tak tau kat mana nota tu menghilang.. Qi takut komsas..

Lagi2 buku ni


Kalau korang yang nak nota-nota buku ni.. Time2 terdesak buku tak ada boleh la ringankan jari menekan  DISINI  berguna gak laman web ni.. Selamat menghadapi peperiksaan..


saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Saturday, 3 September 2011




Assalamualaikumm..
Setelah jerih pereh aku lalui nak upload gamba dalam blog Qi. Ntah ape kes cam ciput lak gamba2 ni kena upload.. Ada jugak berjam Qi tunggu nak upload.. 

Mate Qi sembab

Nadif x bersedia ag

MY beloved sis. 

Tiga Beradik Perempuan

Penat la teupload gmba same



Mase raya Pertame.. With my mom

dengan akak paling tua... Tua????
Waaaa ni je dulu kalau line ternet dah Ok Balik... Qi upload gamba2 lain. Anak2 sedara Qi ada 11 Orang .. Perh kalau anak sedara aku boleh bagi aku sorang singgit kayo Mak Cu... Hhahahahaha
daaaaaaaaaaa

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Thursday, 1 September 2011

Lupa.

Penyakit paling Qi benci.. Walau umur baru belasan tahun tapi Qi tak kecuali dari mendapatkan.. Waaaa semalam punya cerita. Mak Qi pasrahkan kat Qi suwoh bagi duit raya kat anak pak cik Qi kira sepupu Qi la. Duit raya tu Qi dah masokkan dalam sampol duit raya tak kan sampol surat kot.. Sepatutnya bagi waktu kat rumah Qi lagi  .. Tapi semua kalut nak gi rumah pak cik Qi tu. Qi pun masukkan sampol-sampol tu dalam handbeg Qi. Tak padan nak raya Qi bawak handbeg (motif  bersedia nak simpan duit raya). Perjalanan dari Keratong ke Rompin berapa jam ntah Qi tak ambik port la. Qi tidur je sepanjang perjalanan tu penat sangat . Berapa kali terjaga waktu dalam kereta tapi.... Qi sambung tidur . hihihihi Ha berbalik kepada sampol-sampol duit raya tu  Qi LUPA!!!.. Sebab mimpi banyak sangat masa tidur tu kot. Sampai sana langsung Qi tak ingat sampol-sampol duit raya tu. Makan bihun makan kuih raya... Lagi la makin tak ingat pasal sampol-sampol duit raya tu. Hahaha Tadi pagi setelah 18 jam berlalu baru Qi ingat duit raya dieorang ada kat dalam handbeg Qi. Hahaha dah la pak cik Qi bagi duit raya kat Qi.. Tapi Qi LUPA lak nak bagi kat anak-anak dia. Terkilan Qi. Pak Cik Qi baru kerja kat Malaysia sebelum ni dia kerja kat Dubai kot.. Perh kali pertama Qi jejak kaki kat rumah dia.. Macam banglo.. Bukan macam tapi memang banglo.. kat pintu pagar dia tertulis TERATAK KASIH.. so sweet... Haha waktu balik tu Qi dah salam semua orang . Sekali nama Mak cik Qi pangil Qi.. Apa lagi Qi patah balik semula kat pak cik Qi .. Siap senyum kambing lagi.. Qi nampak ada sesuatu kat tangan pak cik Qi..Qi syak duit raya la.. Apa orang cakap??? orang cakap malu-malu kucing, mahu tapi malu.. Yo la dah sebesar ni masih lagi dapat duit raya tapi orang cakap lagi dah rezeki kan ambik jola orang cakap lagi sekali rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari.. Qi abis modal nak cakap apa kat pak cik Qi sebab dah mintak maaf and dah cakap selamat hari raya. SO keluar la dialog ni " eh, paman fesbuk tu paman punya ye?? tak da la ari try search kat fesbuk jumpe lak" (ada sleng jawa cikit2) sambil menuju ke kereta dengan senyuman sampai telinga kerana ditangan kelihatan wang berwana hijau.. Tapi mula kufikirkan sampol duit raya yang macam duit tu..


Ingat juz sampol ni..
Sekali dah dalam kereta negok la objek kat tapak tangan . LOL gembira dihati berbunga-bunga .. Dua koping duit RM 5 hingit. Memang la kalau korang anggap cikit tapi bagi Qi lumayan jugak. Dah dapat duit raya tu still tak dapat detect yang duit raya anak pak cik Qi ada kat dalam handbeg. Mak Qi pun tak mintak kat Qi. Ni pun Qi teringat masa nak kira duit raya Qi.. Kah3 macam anak sedare Qi asyik kira duit raya je.. So Qi pun nak kira gak. Pastu ternampak ada 3 sampol duit raya dalam handbeg. Nasi dah jadi bubur.. Lalalalala. Cakap kat kakak Qi.. Hahaha kena ketuk kepala Qi. Padan muka kan dah kena. Hahaha.. Sakit tau..

*************************
Alang kepalang sampai kat Rompin pergi la pantai ROMPIN.. Tapi......... tak dapat nak buat ape pun juz duduk kat tepi pokok ru je.. Tu je mampu.. Dah la dengan baju kurung nya.. Macam name baju KURUNG so Qi terkurung.. Ramai orang kat tepi pantai yang Qi pasti orang melayu yang ramai.. Siap berkelah lagi . Raya katekan terlupa nak usha dieorang berkelah makan apa.. Hahahhaha.. Semalam awan gelap, kami tak berani nak tunggu lama sangat lagipun tak bawak baju nak main air .. Tapiiiiiiiiiii sempat snap gamba..

Dalam handbeg tu la.. =,(

Anak dara Qi.. opsss anak sedara

terover lak..
Ni nak tunggu anak sedara yang lain balik.. Naik cuti dah percubaan . Cepatnya masa berlalu.. Qi pun dah LUPA kerja sekolah!!! Urgh~

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...