Monday, 19 September 2011

Mak Bagi Green Light

Assalamualaikum..
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Hari ni hati Qi berbunga-bunga.. Tak sangka... Alhamdulilah...Hemmm walau tak sebesar mana la berita ni.. Tapi cukup nak wat hati Qi tersenyum dah hampir 30 minit walau dalam keadaan hujan renyai-renyai.. Ala berita ni just wat Qi gembira.. Macam kasi semangat balik lepas tadi abis jawab soalan trial BIOLOGY yang menyuramkan hati Qi.. Euuuuuummm level soalan tadi tak da la susah sangaat tapi... last minit nya kerja memang macam tu la jadi nya.. Malas nak cerita duka tu. Berbalik cerita first tadi.. My mom dah kasi green light suwoh my dad bayarkan duit muka kereta.. Cis... belum lagi abis SPM Qi dah mintak macam-macam..Ingat lagi waktu UPSR..
Qi mintak encet.. Tapi punya la buta teknology Qi mintak motorola L6 je... Perh malu gak guna encet cam ni.. Banyak cemuhan dapat...Urrrr..... Buta tEknogy betoi waktu tu...
Key pad die dah rata susah giler nak menaip mesej.. Pe sial ntah Qi mintak encet ni.. Dah tu kengkawan cakapa encet ni tak tahan la, senang rosak .. bebagai lagi... Tabah je Qi guna encet ni.. Serius memang menyesal memiliki sebuah encet seumpama ini.. Umur encet ni bersama aku tak da la tahan sangat. Umur dia tahan 5 tahun gak.. Qi start guna 2006 .. Ha baru ingat mintak encet ni sebab bapak Qi janji kalau dapat 5A dapat encet ni.. Tapi Qi tak dapat pun 5A. Last 20/12/2006 Qi dapat encet ni.. Qi bayangkan je ni hadiah birthday Qi.. Hak3

PMR...... Qi tak mintak ape2 pun.. Memandangkan masa tu kekalutan rejatan subject2 yang Qi agak tidak gemar.. So tak boleh nak janji ape2 kat my dad..

SEKARANG ... Mane boleh tak mintak.. Dengan rasa takbur dan riaknya sambil membuat muka seposen.. Qi selalu mintak ayak Qi kete.. Tapi Qi bukan jenis memilih pun .. Qi mintak ...



MYvi ni pun rasa dah ketinggalan zaman gak rasanya... Tapiiiiiiii.. Qi minta giler Myvi... Tak kisah tertingal zaman k waktu k masa k.. Janji Kita enjoy...
BAPAK QI : Bapak bayarkan duit muka boleh la..
Perh dialog tu Qi dah tunggu dari lama. Senyum sampai telinga la... Ape tadi Qi cakap???? Oh mak bagi green light... Ni.. kalau biasa Qi selalu kena bantah dengan mak Qi.. Sebab suka mintak bebukan.. Tapi... tadi mak Qi senyap je... Hadoi ... Happy family lak terase... selama ni Happy gak tapi tak seHappy hari ni...
Tapi Qi agak muskil gak dengan dialog bapak Qi tu.. Duit muka je k bapak???? Bulan-bulan?? OMG.. nak korek mana La Qi nanti.. Sebelum result kuar nanti nbak cari duit la sikit-sikit... Hihihihi lesen x da tapi dah beragan jauh.. Hak3.. Tak pe kan ...esok paper FIZIK.. So hari ni nak rilex2... Sebab nanti dapat result trial FIZIK dah tak boleh nak rilek...

PS : Seronoknya on9 lame2...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...