Tuesday, 27 September 2011

Assalamualaikumm..

Huh.. dalam 25 minit je lagi lonceng sekolah aku berbunyi.. Lonceng bukan sebarang lonceng.. Lonceng rehat.. Aku bukan update blog ni kat sekolah. Hal ini demikian, bermaksud aku tak gi sekolah.. Ambik MC k.... Secara langsung mak cik kantin hari ni hilang 1 regular customer die (jimat duit aku) Ni tengah ambik cuti sebab ketensionan result semalam...Korang yang tak bace lagi sila jemput bace entri semalam.. Tension abis.. Hari ni nak muhasabahkan diri sikit tu pasal ambik MC.. Katanya~~~~ (~_~)V



Patut k ambik MC kalau tension???
Meh aku jawab..
Kalau dah tension..Mesti down je semua... Kalau gi sekolah atau tempat kerja mesti muka masam je..
Nak start kerja pun mesti tak da mod.. Pastu satu hal lagi.. Semua orang kita jumpe macam tak kena je dengan kita.. Pastu tak boleh nak bagi tumpuan dalam kelas.. Mesti nak pikir masalah kita... Macam orang baru lepas putus cinta gan awek dia yang cun  sebab kena kebas gan BFF(Best Friend Forever) sendiri..Tu orang panggil stress .. Tapi stress gan tension bukan k same?? Aku kalau tension still boleh online tapi nak wat  kerja lain.. Ntah la.. Sendiri dalam rumah lagi bertambah TENSION..Sekarang dah mula selsema kalau owang puteh panggil flu..  'Semua tu alasan.... Kalau diri kita kuat terima kenyataan sebenar kemampuan kita.. Mesti tak timbul ketensionan '(kata kawan aku)  Tapi.. Alasan sebenarnya yang  melemahkan kita (Aku try muhasabah ) Orang cakap tension ni salah satu masalah jiwa.. Betul k??
hIlang tension nak Wat guana ..???? Aku pun tak tau...

P/S: Jangan ponteng sekolah...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

3 comments:

amranaiman said...

belajar rajin2 xmo tension2 :D

JaNnaH said...

Thanz...:)

Adie Achim said...

Tak bleh layan sangat tensen tu. Kena kuatkan semangat k.

p.s:Jalan-jalan cari blog. Nice blog!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...