Thursday, 18 August 2011

Jatu cinta @ jatuh jambatan????

Assalamualaikum.... 
tak jawab dose tau. Hari ni jannah nak bahasakan diri dengan Qi .. Tak mau dah beraku-aku tak baik dibaca orang. Hari ni nak tulis entri pasal cinta la.. HIhihihi gedix lak rasa bile nak tulis pasal cinta cintun ni.. Sebenarnya dah dua tiga  hari jugak nak tulis cerita pasal ni tapi..... Masa tak da la.. Asyik sibuk main game kat facebook.. Lagi pun line internet makin lama makin tenat. Qi hari tu jalan2 la kat home sendiri.. Sekali tu keluar post friend Qi dalam fesbuk tu.. Post die berbunyi seperti ini.." Jangan jatuh cinta. Jatuh la jambatan .Jatuh tangga ke.. Kurang sikit sakitnye..,"
Qi tau mesti dia bace entri ni.. Tu Qi wat entri ni.. Kah3.
 Tapi tak tahannya post ni dari fesbuk budak laki.. Boleh tahan la jiwang karat dia ni.. Lallalalalala

*****************

Kalau korang ... Korang nak pilih mane??? Jatuh cinta kah??? Jatuh jambatan kah??? atau Jatuh tangga??
Kalau Qi .. Qi pilih jatuh hati.. hihihihi Seronok jatuh hati nak tau sebab ape seronok??? Sebab kalau jatuh hati .. Qi nak tunggu hati kene kutip.. HAHahahaha.. acah je.. Qi mesti la suka jatuh cinta .. Tapi Qi nak jatuh cinta dengan Tuhan Qi je.. Qi dah lama jauh dari Dia .. Qi rindu Dia. Tapi cinta tu dah ada cuma tak istiqamah lagi.. Hemmmmm.. Qi rasa hidup ni macam sia-sia  je kalau kita lari dari tanggungjawab sebagai seorang umat.. Qi bukan la perfect sangat.. Tapi bila Qi rase sunyi ye la maklum a anak bongsu.. Qi memang sorang2 duduk kat rumah.. Qi suka zikir.. Bila zikir Qi rasa tenang sangat . Kadang Qi sendiri tetidur.. HihIHI sedap sangat suara Qi.. lalalallaala
**************

Kalau jatuh cinta pada manusia??? Hemmmmm Qi biasa jatuh cinta kat kuncing2 Qi je.. Hahaha .. Bosan la nak jatuh cinta kat manusia.. Tak bermaksud Qi bukan manusia yang normal...Qi bosan negok pasangan yang couple suke bergaduh.. Yela la bak kate kawan Qi sedangkan lidah lagi tergigit ini kan lagi mak we gn pak we..  Kah3.. teruknya bahasa melayu kami ... Apa yang bosan bagi Qi??? Penat je gaduh2 lastnya baik balik.. Dah dekat berpuluh kali putuz tapi rujuk balik.. Agaknya ada yang dah couple 3 bulan tapi dah putuz hampir 30 kali. Tak pun dieowg ni dah jumpa kemanisan dalam percintaan kot.. Sampai dah tak rase kepahitannya.. Ceh wah.... Hihihihi kalau camtu dahsyat jugak, Yang Qi tak tahan .. Fesbuk jadi tempat pasangan yang dah putus ni luahkan perasaan dieorang.. Pastu yang status tu bertukar dari engaged jadi singel.. Yang tak boleh bla..Kalau perempuan cun wat gitu besusun dax laki komen 
 contoh2nya..
Awk saya ada, Mukin awak dapat lebih baik, Betul awk single???, Awk nak jadi gewe sye x??
Macam2 la lagi
Perh kalau Qi nampak macam tu mesti Qi gi fesbuk dieorang nak negok dieorang post ape... Biasanya diaorang tulis ..
Antaranya,,,
Terima kasih selame ni jaga saya .. awak rasa keputusan ni adalah terbaik untuk kita .. saya reda.. Lupakan saya semoga awak dapat lebih baik dari saya. Tapi saya nak awak tau saya sayang awak. Saya tak akan bercinta lagi..
Lepas tu bila dah lebih kurang je ayat tu mesti diaorang wat link kat fesbuk x-boyfriend dieorang.. Qi cakap ni bedasarkn pemerhatian Qi.. Biasanya dak perempuan yang rajin wat benda2 cam ni.. Tapi sayang tak dilayan.. Qi negok x-boyfrend dieowg x bagi feedback pon. Kalau la Qi .. Qi dah malu giler.. Qi rasa Qi gi jatuh bangunan je.. HAHahaha.. Pastu mesti bomba kacak2 datang nak selamatkan Qi.. Lagi baguz dari malu gitu je.. Hahaha Bak kate orang jejaman dulu kala cakap..  Bagai perigi cari timba.. 
Hahahaha tu je nak cakap.. SIapa makan cili cepat minum air...  
Entri ni tak berkait dengan yang hidup mahupun yang sudah meninggal dunia.. Kalau ada memang disengajakan.. Hahaha Acah je.. Qi cau la dulu.. daaaaaa...

P/S: kalau ada yang terasa Qi tak bermaksud pun.. Qi susun 10 jari mohon maap...

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...