Wednesday, 23 May 2012

Katak Oh Katak

Assalamualaikumm...

Well I still menganggur kat rumah my dad ni.. Bosan tak tak yah citer la Sunyi apatahkan lagi.. Be alone in this home made i sick !!!! Apa yang I buat semua sendirian berhad kenapa mak tak nak abik sorang adik angkat untuk I ???? Adik bosan la mak.. Dapat sorang dua adik pun tak pa la boleh wat sekeh2 dikala kesunyiaan Alhamdulilah la tu.. Bersyukur yang amat ...  Ha3 Intro cam ni... walhal I nak citer pasal KATOK .... Yup katak oh katak kenapa panggil hujan..????
Ha katak tu la... Ho3

Sejarah katak... Dari telur katak jadi anak katak A.K.A berudu. Oh satu ag.. Telur katak selalu dikaitkan dengan selasih.. Humm dulu I tak makan selasih.. Yang orang duk campor gan air sirap tu n kadang2 ada kat laici kang .. Semua ni pengaruh rakan sebaya la.. Ada ke cakap selasih tu telur katak yang I memang time tu agak bogap la jugak gi caya.. Alhamdulilah dapat cahaya petunjuk bahawa itu hanya selasih dan halal untuk dimakan.. Ok teruskan lagi... Kalau dulu I suke bermain dengan anak katak2 kat kolam sebelah rumah ni.. See budak2 biasa la nak mencuba pekara yang baru.. DAMN.. Time tu agak sengal2 udang.. I selalu cakap kat mak nak gi tangkap anak ikan.. Naseb tak bawak balik kasi mak masak.. Yang paling The best I guna penapis teh kat rumah I.. Tapi lepas sauk berudu2 tersebut I nyorokkan kat celah2 pasu bunga.. Cerdik tak??? Ala mak beli penapis tu kat barang 2 ringgit.. Dulu berazam gak nak ganti balik.. Tapi sampai sekarang tak ganti2... Ini semua adalah untuk mengawal populasi katak2 di kediaman kami secara langsung mengurangkan gangguan dikala malam menjelma ..Isu berbangkit adalah apabila Katak suka buat bising.. So I ambik 1 langkah yang affection dengan meyauk semua berudu dalam kolam tu bawa ke ke atas permukaan tanah.. Walau mereka meronta2 I still campak depa kat tanah .. Walau nampak kejam tapi I terpaksa melakukannya jugak.. I terpaksa U... I tak sanggup tapiiiiii... Nak wat cam na kan manusia lagi berkuasa..Hahahahaha (ketawe jahat)

Hohhhh kejahatan guwa tak berhenti disitu... Hummm I ni kira power dari akak2 I yang atas I.. Ntah la kenapa depa takut sangat gan katak ... Tak paham la I.. Alasan.. "Dik katak kalau kecing kat mata ko .. Ko boleh buta" ... Errr mane lak katak nak panjat badan kita juz nak kecingkan mata kite.. Urgghhh..
Tapi I geli badan katak lombik cam CUMI.. hi3
My sis tu dulu time sekolah sanggup ponteng bila subjek biologi wat experiment bedah katak.. Ha3.. Jangan bagitau dia yerr.. Kite2 jerr tau... ni cikgu bio dia pun tak tau ni....

Ha time I lak??? Korang jangan ingat I nak lari cam my sis tu la.. Anak pompuan kena la berani.. Padahal dalam hati tuhan jer tau..

JOM I SHARE GAMBOOOOO
To junior tu bersedia la...



See I dah ajar depa ngujap time masok dalam ni.. Yang syok kami kena cari sendiri katak katak ni.. Memang baka tebaik kami pilih.. Ho3 Cam na?? Cute bukan??
Sedeh jerrr ngok kan...



OK baby rehat dulu sebelum ajal menjemput mu... Hiiiii ni dah pengsan kiteorang pengsan dengan ape ekkk?? I dah lupa la kalau I cakap Iodine korang ketawe kan.. Damn dah lupa... Perfume kot.. Lalalalala



Dah pengsan kita pakukan ke atas gabus tu.... Hoooo Time ni I duk bawah meja nages teresak sedih gilerr.. Tapi setelah berapa minit kemudian...
 Sila rujuk gambar dibawah.. Lalalala



Baik punyerrrr!!!! Hooo I pun dah tak ingat sapa kejam buat katak tu seumpama itu... Huuu tu I yang pakai topeng tu.. Waktu time H1N1 dulu tu semangat punyer  pasal.. Beragan duk dalam bilik bedah kejap..



Huhuhuhu Kami dapat extra pesakit.. Hiii pakej bedah katak dapat ular.. Bagus la tu ...ular dan katak tak dapat dipisahkan..
yerr dak??


See I memainkan peranan gak dalam lab tu.. Ada gaya tak ciri2 sainstis?? atau hanya pembantu makmal jer??


Kacak tak??? Hu3 cikgu ni sporting sesangat.. So beliau telah menyelit dalam experiment kami... Well kami tak kesah pun.. Tapi cikgu cikgi sekolah I memang paling best la...



K ular ko dok diam2 dalam balang tu..Buat pengetahuan am korang semu kat lab biologi SMK BANTURA.. Banyak giler serangga and haiwan yang kena awet.. Ulor lipan .. Macam2 best negok tapi terase geli geleman.
Sapa lemah semangat jangan negok..!!!!!


Tarang.. Katak ni tak mati lagii.. See paru2 dia dok megombang.. hUHHHH.. Semua nampak kan.. Yang mak rempit dok langgor2 tu... ni la ape depa orang lenyek...
Ape I merepekkan ni??

Huhhh ingat ag Sir Azizul.. beliau kata semasa bedah katak.. Darah akan memancut2.. Annoying tol aku boleh caya bulat2.. Time tu form 2.. Huhh sir see i boleh la bedah katak.. HUHUHUHU


The ending time... Wohooo.. semua selamat alhamdulilah berjaya jugak kami korban 5 k 6 ekor katak...
Hu3.. Pe2 hal kami semua happy .. Tak caya???? Negok gambar kat bawah tu




See kanak rebina... Wohoooo.. betapa seronoknyer zaman sekolah...


P/S: Woooo mane kwn2 aku gi?? tinggal ak jerr kat sni sorg.. sedeh3



saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

16 comments:

zana said...

ni pakar bedah katak ke haha :D

iEdA said...

wah...x geli eh..hehe...sm lah cm ida angp selasih 2 telur katak :p

acik teyha said...

weh..katak tu comel

Wan Nur Amirah said...

hihihihi, good. thats why sis ta amek aliran science. account suda. no KATAK ! wuwuww

ʆαɳɢ said...

nguu~ nak pegang katak pun sy x berani, apa lg nak bedah2.. ehe :)

sis92 said...

dulu bkn student bio haha
skolah sis pun bnyak awet2 binatang

JaNnaH said...

Ha3.. bkn bedah ni.. kira cam siang ikan jer dah

JaNnaH said...

geli2 gak. bape kali nak temuntah... tapi terpaksa gak.. x macho a nanti..hu3

JaNnaH said...

cam kamu.. kamu comei gak.. x dpt disangkal lagi

JaNnaH said...

terpakse... ermmm.. x best un klas sn ni..

JaNnaH said...

bayangkan tu bknkatak .. anda boleh lakukn nya.. hu3

JaNnaH said...

Owhh.. mmg lorh pameran pecuma kat dlm lab..Jd student bio bkn bnda yg meyeronokkan pn

emeliena said...

fuhhh, amat mengerikan !

Muhammad Zulhafiz Abdul Tahir said...

kalau x silap Chloroform rasenye... untuk bagi katak tu unconscious/daze....

waktu kat matrik dulu bedah tikus makmal....hohoho...extreme je... hahaha

umUMRA said...

hehe..dulu pon pnh bedah katak juge

Selendang Merah said...

gmbr yg katak kena bedah tu x leh tahan tengok..eeeeee..aahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...