Thursday, 25 October 2012

My Pet



Hello kawan kawan blogger.. Ingat jannah lagi.. Huhhhh mesti tak ingat dah .. Maklum la jannah ni bagai katak yang sumbang.. hihihi ade k??
Ok sempena aidiladha.. tiba2 muncul rase kasih and sayang kat someone.. Huhhh walau kehadiran nyarr dah lama menyemak kat dalam hidup jannah.. tapi jannah wat bodo jerr.. maklumla tak berminat lansong nak ambik port dalam hal ni.. Dan benda tu adalah 2 ekor kura-kura yang muncul dalam kehidupan sejak 2 or 3 tahun lepas... ABANG KESAYANGAN telah membawa mereka kedalam kehidupan kami sekeluarga...
Tak membeban.. Tapi yang annoying tu abang beli kura2 ni jus nak abiskan makanan ikang lebihan ikan bapak yang mati sebelum tu.. Mula kura2 ni...sebesar 50 sen.. setelah 2 3 tahun berlalu???
taranggggggg
besar bukan?? susur galur jannah boleh terima "mereka" setelah ngok movie cinta kura2..

buly time

ekceli ni sangkar pn. kucing .. Tapiii sian pasangan kura2 ni duduk kat aquarium jerr.. so naiwaitu Jannah sahaja aku nak bawak die jalan guna sangkar kucing lilah hi taala.... tu pun setelah puas becakor dengan Pn kucen .. kalau tak memamg tak boleh nak bawak en. kura2 dan pn. kura2 mandi la.. kalau nak hangkot aquarium memang tak la.. 

mandi time
Percaya atau tidak ni first time dia mandy.. Sory baby I abaikan u..
Hahaha.. memang jakun tol time tu.. Ada ke patot dia nak ngap jari jannah.. Tau la jejari chubby jangan nak mam tangan tuan sendiri...

SWEET COUPLE =p

Hidup mereka hanya berdua.. Ntah la tak tau  sepasang k  sama jantina.. Kalau sama jantina memang patot tak da  zuriat   hihihi

cinta kami hanya untuk spesis kami

Garang muke I kan??? Takot x?? (sesungguhnya kura2 suka mengigit tangan mybe jannah seksa mental dan rohani mereka kowt)
Secara langsung mereka kurang kaseh bin sayang dari kami sekeluarga..
Sebelum ni mak sorang je yang jaga kebajikan mereka dengan penoh keprihatianan bagai menatang minyak yang penuh walaupun mereka hanya binatang.. sungguh mulia hati mak.. sampai jannah terhempaskan mereka mak marah jannah kaw kaw .. Huhhh


Muskil... Kura2 salin kulit k ??? Banyak retak and kulit terkopek.. Mak cakap sebab jannah hempas2 mereka.. ehhh tak mukin la... Huhhhh

Sempena hari raya aidiladha.. Saya siti nor jannah berhasrat nak bebaskan kura2 berdua tu ke longkang.. Bebas kan mereka ke alam semula jadi.. Hihihihi
Ok tak idea Jannah???
Tapi mak Jannah selalu cakap kura2 ni tak pandai berdikari,,, Rasanyee kura2 ni mesti ada naluri cari makan sendiri yerr dak????
Nak jelajah blog korang plak la... Selamat Hari Raya Aidiladha




saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

2 comments:

zera eira said...

betul ke kputusan awak tu? tapi dia comell!
:)

btw,selamat hari raya aidiladha :)

~LoVE PiNk~ said...

wee..

mmg tomei la turtoise die..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...