Monday, 25 June 2012

Alif Ba Ta



Kenal Gambar kat atas tu???
Halooo.... 1 2 hari guwa pencen menaip entri .. Memang malas tahap 4 ...
Sekarang wa duk gan my mom only.. My dad outstation kah3.. Pelik and ajaib peneroka ada outstation ek??? Sebenarnya my dad balik kampung .. Tinggal la kami berdua dirumah ni.. My mom and I..

Duduk2 teringat zaman kegemilangan masa mengaji dedulu ... Aku rasa dalam umur 6 tahun kowt mama baru hantar masuk GENG MENGAJI.. Sebelum tu aku belajar alif ba ta dengan my mom jerr.. Atas desakan aku nak masuk geng mengaji mama pun peturutkan.. Kadang2 sebelum tu my dad yang ajar.. waaaa guwa mengigil ketakutan beb.. Sebelah tangan my dad pegang rotan dan air mata jernih aku keluar.. Sekali dapat join geng mengaji sesuatu yang mircle.. Bye3 daddy... Lalalalalala 
(aku tak tau pe2 ag.. tau seronok jumpe kengkawan je)

Start hari tu.. Alif Ba Ta... Best gilerr jumpa geng lagi2 baya aku.. Dah tu semua laki and sikit jerr gurl emmm mula a aku.. Kah3.. Seronok tahap cipan jumpa kawan2.. Serius a.. Lagi otai2 kampung.. Aku negok siang pedajalkan orang malam satu baris dengan aku duk Alif Ba Ta.. Masa tu aku pun baru nak kenal dunia..

Perh memori daun pisang 1 jerr tak boleh bla,. Ikot giliran nak baca depan ustazah kan2??? Pastu bila dah dapat baca depan ustazah kira cukup la tuk hari tu.. Boleh tutup al-Quran and tunggu geng siap pulak..           (  Balik ikot geng kalau tak .. akan menanti sesuatu....)

Kalau ada kawan yang sama tunggu geng lagi2 boy I like... muahhahaha.. Sebab balik kena berjemaah untuk mengurangkan rasa takut..(Senior aku ngaji dah ramai kawin)
Aku suka buka pencak silat kat luar rumah ustazah tu berteman kan cahaya sinaran bulan kala malam.. Haaaa ni semua pengaruh rakan sebaya la.. Waktu tu superhero the best in the world ULTRAMAN.. Lawak giler kalau ingat gi ngaji boyz suka pakai baju ultraman.. Apa boleh buat aku girl just baju kurung je la.. Tapi tak terkurung pun.. Tak tau la pengaruh kawan gan boy la kowt pakai baju kurung pun boleh bukak langkah silat..

Hummm.. Biasa ngaji waktu malam dik kerana terpengaruh dengan media massa cerita2 hantu and waktu tu memanag aku akaui akau kena buli.. Siot sapa buli!!!!!
Rumah ustazah selang 1 buah rumah dari rumah aku.. Kawan aku pulaukan aku tak ingat pulak kes ape.. Ada ke patot tinggalkan aku.. Kejam tahap 10..

Maka bermula langkah aku beriringkan air mata pulang ke rumah..  Tapi aku bukan pulang seorang diri...Aku tak pasan ada anak ustazah teman sampai balik maybe sebab sedih sangat kowt.. Sampai jerrr dekat halaman    
rumah ustazah tu aku jerit  panggil mak.. Hahaha rumah dekat jerr mak pun keluar wahhh my mom is  my superhero.. ULTRAMAN pun tak boleh tolong masa tu..  Sejak hari tu guwa majok and tak mau ngaji kat sana dah.. The end ambik kau kena ngaji gan BAPAK!!!!!

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

6 comments:

acik teyha said...

mantopp sekarang

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

tringat zaman kanak2 dlu...

Zati Novelis said...

Heee ~ Nakal ea masa kecik-kecik dulu xD

JaNnaH said...

mne ada.. biase jerr..
byk salah eje.. tp mlaz btol kn.. huhuhu cerite pun x smpai.. byk ag perlu diperbetulkn.. =(

JaNnaH said...

tu la.. klu zman kanak kanak mcm2 .. humm dah dewasa agak boring =)

JaNnaH said...

budak bese la.. kalau tak nakal.. bukan budak la.. hihihi =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...