Monday, 18 June 2012

Saya anak MAK & BAPAK


Hello... Miss u all dah lama tak BW.. sejak menjak ni asyik jadi silent reader jer tak tau la kenapa malaz sangat nak tyinggal jejak.. Hummm ... Oi oit . U all cam mana sehat ?? K demam alo2 yang demam tu makan ubat ok nanti melarat Jannah tak tau. Hihihi..
Hemmm hari hari Jannah buat benda yang sama.. Bagun tidur... tettttttttttttttttttt Pastu sambung tido balik bila dah tiba masa untuk semua orang tidur.. Jannah pastikan semua tidur dulu ,baru Jannah tidur balik... baik kan jannah?? Ape ekk?? Jannah buat time mata celik?? Malas la nak cerita.. tapi rutin Jannah sama je cam anak dara yang lain seusia Jannah duduk kat kampung .. Kalau duk kat bandar tu tak tau lak ceritanya. Maybe jauh beza la...Macam Jannah terhad sikit .. Nak keluar bus stop mau 1 KM dari rumah.. Nak ronda2 petang naik moto??? Maybe moto tu masok longkang dulu la... Hi3.. Tak sabar rasanyerr nak ambik lesen kereta.. Boleh bawak mak jalan-jalan makan ABC.. tu pun kalau mak sudi.. Eceh beragan jerr. Ha nak tau masa Jannah dihabiskan untuk beragan jerr .. Mengelamun... Ho la keje duk uma ni tak da la banyak sangat macam masa sekolah dulu.. Sekarang more rilek sikit.. Rilek sangat bila ngok status kawan2 yang baru masuk IPT dok mengeluh rindu gan parents diaorang.. Alhamdulilah tiap pagi dapat dengar mama beleter.... Dapat lihat muka dady yang agak garang tu... Emmm I happy with my life now.. Cuma sikit rindu dengan kawan2 la tapi tak tau kalau kawan tak ingat langsung Jannah kan??  (T_T)





Tak kesah la. Orang cakap kita ada hidup masing2 .. Kan3.. Jannah akur dengan hidup Jannah sekarang.. My dad cakap "Tak pe la adik duk rumah teman mak".... Adik ikut jerr cakap bapak.. Tapi nape adik diperlakukan seperti ni?? Kena tinggal kat rumah sorang2???Hi3.. tapi seronok gak duk rumah ni .. Internet, astro kawasan rumah segala-gala Jannah yang punya. bukan Ahmad Albab yang punya mahupun Ahmad bin Junior...
Ha3 antara anak anak mak 6 orang Jannah special dapat duduk gan mak bapak.. Beruntungnya Jannah tak semua orang dapat kan?? Yerr dak??? Soo Jannah bersyukur sangat... Ape yang korang perlu tahu Jannah sayang My Parents dan Jannah tau korang pun mesti sayang sangat parents korangkan.. Kita sama2 anak mesti faham sangat perasaan tu.. Tapi kalau  orang yang tinggalkan mak ayah depa orang tu????.. Urrr memang la.. No komen...





Mak nape seluar adik dah longar duduk kat rumah ni??? Hemmm I miss he, she ,they... I need they in with my sunshine everday on my day... I feel i be alone in this world.. with the cyber made i boring... Ceh speaking kunun BI tewok ada aty nak speaking yerr dak..
Hemmm Terima kasih MAK BAPAK ... 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

5 comments:

acik teyha said...

jannah..duduk rumah orang masuk minang..aku suke kalau mcm tu..senang..huhu..tapi nak anak raja la yang masuk minang tu

::thexieza:: said...

same mcm saya..dok ngn mak ayah..
adik beradik lain sume jauh2..
haha ;)

JaNnaH said...

Amin... Nasi minyak ak anta t..

JaNnaH said...

tu la.. nasib2 je kowt.. huhuhuhu tp untong gak

sabry oppa said...

i follow u.. follow me back ! nice blog n entry yg awosome.. kite support each other k....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...