Friday, 16 March 2012

Abang Saya

assalamualaikumm..

Kalau dah start menaip mesti tak sah kalau tak tekan punat BACKSPACE kan2..
Hadoiii... Emmm nak citer pasal isu semasa tak da masa lak nak mengeldah internet ni.. Lagi pun dah tau mesti blogger yang lain dah lama update .. Terasa jugak diri ni ketinggalan dibawa arus zaman.. Mane tak nyer kalau balik keje dah tak sempat nak online.. Berita Tv3 tu pun dah lama tak negok. Hummm ada lagi k pembaca berita yang kacak tu ???? lalalalala..

Panjang lebar melalut baru dapat idea nak share gan korang.. Kalau kat blog saya ni semua cerita pasal life jer.. Tak sempat nak korek idea jauh2..  Hari nie nak wat dedikasi kat blog ni tuk ABANG2 KANDUNG saya ..Humm first of all nak bagitau semua abang2 saya dah tak bujang.. Secara langsung lengkap la menantu mak saya.. Cakap perihal abang2 sya ni lupa lak nak bagitau kamu orang yang saya ada ada 3 oranag abang daripada 6 orang adik beradik.. Alhamdulilah kami dilahirkan semua cukup sifat.. Cuma yang bongsu tu ada macam ada kurangnyer lak.. Saya anak bongsu dari 6 orang adik beradik ..

Anak mak bapak saya yang sulong lelaki.. Nama beliau ..... Biarlah rasia begitu gak dengan abang ke-2.. huhuhu..
Sbenarnye entri dedikasi tuk abang yang atas saya... Ok fine jarak umur kami 9 tahun menyebabkan saya tak kacip dengan beliau. Jangan salahkan jarak usia.. Ni semua takdir Ilahi. Dari kecik kami memang tak ngam bak kate perpatah melayu bagai anjing dan kucing .. Waktu kecik2 dedulu jujur saya ngaku PHD ( perasaan hasad dengki) dengan dia macam gunung berapi yang keluarkan lahar,.. Adat la kot..

Sejak 2004 sampai disember 2011 kami duduk sebumbung.. akhirnyea saya ambik keputusan bla dari rumah tu .. Nak lari jauh2 sebab mak cik sebelah rumah tak bagi sup tulang.. Wekkkkks tak heran la setakat sup tulang... Hi3 sebenarnya try hidup sendiri. Humm.. lastly I merana.. Sedihnyerr...

 Chopppp Seingat saya nama abang saya tu. Ahmad Johan Bin Mohammed Zahari.. Tu pun rasa2 jer ntah betul k tdak nama die.. hi3..

Post la sekeping muke beliau, Time kenduri beliau.. Akhirnyer kahwin gak abang saya ni..


Alamak gamba ni.. Cam tak clean n clear jerr.. Nah ambik ni gamba raya tahun lepas..

Yang pakai baju hijau lumut tu diaaaaa..
1 je kami sama.. Mak Bapak kami orang yang sama .. Kih3..
Saya berani tulis entri pasal beliau coz tau dia takkan tau akan kehadiran blogspot ni walaupun saya guna line internet beliau.. =p Walaubagaimanapun kami still blood and meat

P/S: air yang dicencang tak akan putus.. 

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

2 comments:

hyz said...

biasalah tu adik beradik.. mana ada x gaduh2.. haha

JaNnaH said...

hem.. tau xpe.. mcm ane pun saya sayang dia jugak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...