Thursday, 5 July 2012

aku dan kuih lapis


Hello.. hope u all in pink health with your family.. Ekceli kan guwa nak share story time guwa sekolah rendah dulu.. Otak still mengong-mengong lagi time tu.. Ni bukan nak aibkan diri sendiri tapi bila ingat balek rase senyuman aku sampai kat telinge .. Rasa bersalah jerrr...



Situasi di kantin sekolah...
Cam biasa duit belanja mak bagi rm 1.50... Sekolah rendah tak yah banyak2.. Bebekalkan duit tu guwa selalu beli nasi gan air..total 2 benda tu dalam 80 sen kowt.. Ada lagi balance tuk gi KOOP.. So kadang kala guwa beli kuih2 tak pun bagi duit tu kat budak lain(den kena buli dulu) seriusly guwa tak bape nak kawan dengan geng girls kalau ada pun seorang dua je.. Waktu tu guwa jadi penolong kelas tibe2 jer den kena pulau gan geng girls KEJAM!!!!... So kalau rehat tu join geng boy SEKEJAP...
Perkara yang agak BIADAP pernah guwa and geng boy buat adalah...
Korang penah kenal KUIH LAPIS??? Guwa tak suka kuih OLD SCHOOL ni..
Ce ngok bawah ni


Kuih Lapis beze dgn kek lapis SARAWAK
Dah ngok kan?? See benda alah ni boleh ditarik lapisannya kan...Cam gambar rajah diatas..
Kalau guwa makan kuih memang dengan cara memakan 1 lapis 1 lapis .. Tak nikmat kalau nak terus ngap gitu .. Hihihihi
Suatu hari tu budak laki yang duduk depan guwa tiba2 jer telah membuat perasaan guwa membuak nak ikot join MELAKUKANNYA!!!!

Serius jangan tiru...Ambik selapis dari kuih tu.. Ang letak kat tapak tangan pastu ang ambik kuasa sama dengan kuasa masa melontar peluru pastu ang campak ke syiling selapis dari kuih lapis ang tu tadi..
Hasilnya???

Tarang....

Klik untuk zoom
Kami ada perikemanusian gak.. Kiteorang buat kat tepi2 syiling andaikan wat dekat dengan kawasan meje tiba hari kuih tu jatuh masuk pingan orang yang tengah menjamu selera.. Euuuuu mane tau masok pingan kami sendiri so kami buat dekat tepi jerrr...Taku gak makan tuan sendiri nanti.. Hahaha.. Yang pasti pak cik kantin tak pasan pun.. Sesudah lepaskan gian kami bla gitu jerr...Sekali mak cik complain dengan cikgu abis kami kena ceramah kat tapak perhimpunan.. Tapi tak pe kami PUAS!!!! Zaman sesengal dedulu

Yang den ni terbawa-bawa sampai kat rumah .. Suatu hari tu mak buat kuih ni.. Aku gi baling kat kat zink dapor Mak(dapor xda syiling)...
Sengal tak sengal la.. Sekali Mak kasi tazkirah free dekat aku tanpa apa2 bayaran,... Abis die sebut2 orang yang mati kebulur kat ngeria , afrika kat negara gohed go stan pun ada. Mak pun citer jerih perih beliau buat kuih lapis tu .Seterusnya ayat2 mak boleh buat aku rasa bersalah sesangat....Huuuuuuu

Sesungguhnya aku pun resign dari kerja tersebut dengan serta merta tanpa notis 24 jam.. Tobat insaf..

Pesan mak aku tuk korang : Membazir peragai setan !!!!

saya suka tengok batman,sudah baca sila komen

16 comments:

Fakhrul Haiyin said...

haha. gila ah. zaman mengong2 dulu. kah3. kalau aku, jarang gila kott pi kantin. sebulan dua kali. :D

leakedknowledge said...

haha yang ni ok la kot..ko cite sal ni tetiba ak teringat kt member2 aku..diorg bukan baling kueh lapis ke syiling sperti hang nih tapi gune KAHAK diorang,mcm haram. kumpul byk2 lu kahak tu lepas tembak ke siling ruangan koridor dewan besar..bertanding siapa kahak die berjaya lekat..hehe.tp ak xbuat la :P

amranaiman said...

haha apa da.. xske xyh la balig2 :P sedap pe :D

JaNnaH said...

wah jimat a duit ang ekk... untong a.. den meantak perhabes duit saku je..=D

JaNnaH said...

euuuu.. kahak???.. perrrhhh tu sngt dahsyat tuk dijoin.. gile plak bila duk byangkan.. kah3

JaNnaH said...

hihi.. zaman budak2 dulu nak seronok jerr and nak mencuba jerr .. dah besar ni susah pulak nak jumpa.. sedap gak sebenarnya.. hihihi

hairy said...

hery suka mkn kuih lapis ni smpai skrg bila mkn buka lapis2..hahahaha

sedutzone said...

kueh lapis juga berbeza ngan lapisan ozon... ahakz...

si kiut lavender said...

eh2..SKL pun suka makan selapis2 tuh tapi xdalah men baling2...kikiki

Boni JLL3 said...

baiklah.. awak memang sengal..hahahahhaa.. hadoi.. boleh pulak main baling2 tu..hehehe

Amirul Verdasco Nadzri said...

hak3x..lawak dol entry ang..hahahaha

JaNnaH said...

same a.. hahaha orang cakap cam budak kecik makan cam tu.. tapi cam tu gak yg bestnyer

JaNnaH said...

haruslah jauh beze .. hahahaha

JaNnaH said...

hihi tu a zman jahil ag tu duk baling2

JaNnaH said...

errr dak laki cakap magic kuih tu melekat kat syiling.. den try jerr.. pdahal kuih tu melekit sebab tu a melekat.. ~_~

JaNnaH said...

brutal tak??? kahkahkah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...